Postfixadmin felhasználó rossz jelszó

Sewastok!

Egy Postfix+MySQL+Postfixadmin triót tesztelek és felmerült egy probléma amit nem tudok megoldani. Google-val sem találtam megoldást, illetve a Postfixadmin honlapján a fórumban is tesznek említést a problémáról, de megoldással senki nem állt elő.
A probléma a következő: felhasználóként, illetve domain adminként nem tudok belépni "nem jó jelszó" hibaüzenettel. Egyébként a többi funkció működik, csak ez az egy nem. Legutoljára arra gondoltam, hogy a MySQL más eljárással titkosítja a jelszót, mint ahogy azt a Postfixadmin visszakeresné, de aztán ezt is kizártam, mert a Postfixadmin beállításánál a titkosítást "system"-re állítottam, és gondolom a MySQL is a rendszer alapbeállítását használja.
A segítségeteket előre is köszönöm!

Hozzászólások

probáld md5-nemtommivel (oda van irva confba) szerintem ugy jo lesz. ha howto alapján csináltad, tuti md5 van beállitva mindenhol
üdv

Szia!

Kicsit rég használtam már postfixadmint, de arra biztosan emlékszem, hogy a különböző jogosultsági szintet igénylő adminisztrációs felületekre más-más URL-en kellett belépni. Pl. a sima felhasználóknak http://www.valami.hu/postfixadmin/users -en, ha minden igaz. Szóval elképzelhető, hogy egyszerűen csak rossz helyen próbálsz meg belépni domain adminként.

Ez a logikátlanság egyébként engem is zavart régebben. Van a postfixadminnak egy forkja, amiben a fejlesztő kijavította az ilyen butaságokat, meg hozzápakolt néhány fícsört is. Persze ennek is vannak hibái bőven, de azért érdemes lehet megnézni: http://www.oav.net/projects/openvisp-admin/

Üdv:
Rusty

Köszi, érdekes fork, bár számomra kicsit túl sok mindent lehet beállítani, gondolok itt a spamszűrésre és társaira. Ezt jobban szeretem rendszerszinten config fájlokban korlátozni, hogy senki más ne nyúlhasson hozzá. Fentebb kiderült, hogy a jelszavak titkosításával-visszaolvasásával volt gond, most minden működik szerencsére.