Grub alatt elfáradt a Windows

Sziasztok

Először a win települt és dolgozott, majd az Ubuntu a Grub- bal együtt dolgozott szépen ahogy csillag megy az égen. A dolgok barátságban voltak sokáig. Nem kevés idő múlva indítanám a jóöreg Xp-t de nem akar már engem.

--
üdv: virtualm

Hozzászólások

Sziasztok.

Azt már halottam, tapasztaltam, hogy sok- sok turkálástól használattól megöregszik, elfárad az xp és újra kell rakni, na de álltában...
Konkrétan az van, hogy a grub menüben Ubuntu és WinXp. Xp kiválaszt és egy régi fekete fehér "DOS" képernyő, hogy a win indítás sikertelen volt....
Csökkentett mód...normál mód...legutolsó helyes konfig...stb.
Bármelyiket választom csak egy fekete képernyő bal felső sarkában villogó kurzor, semmi más.

Hogyan lehet egy ilyen hibakeresésnek nekifogni, hol és mit kell keresni?
Mit tippeltek, hogy hol lehet a bibi? Előre is köszi a segítséget.

--
wt : virtualm

De régebben csinált és ki tudja melyik van fent neki. Nálam elrontott valami partició bejegyzést és fdisk-el ujra ki kellett írni, hogy elinduljon. Már win telepítő cd sem volt hajlandó elindulni, azonnal lehalt valami ellenőrzésen az elején. Azt nem tudom miért csinálta.

Huha, de ! Volt egy raid kari be- ki művelet egy másik HD miatt, de ekkor nem volt a win/ubu HD bekapcsolva (HW-switch) csupán a kari volt az alaplapon.
Majd a nemidulás után kivettem, hogy ne zavarjon be, de a helyzet változatlan.

--
wt : virtualm

Az Austrumi pl. egy ilyen. Lehet, hogy a sysresccd is tudja, azt viszont azért nem ajánlom, mert a hardvereket nagyon trágyául ismeri fel. Vagy ott az Ultimate Boot CD, az nem Linux, vagy ott van az Offline NT Password & Registry Editor.
Disclaimer: ezek legális cuccok
It doesn't matter if you like my song as long as you can hear me sing

Sikerült, sikerült az Ultimate boot Cd- vel a grub- ot lejegelni és a wint javitásra bírni, örökre. Állandóan a javítási, telepítési ciklusban görcsöl újra meg újra. Úgy látom, hogy a Windows - Linux együttlét eme grubos formája sem üdvözítő. A helyreállításokkal eltöltött időről és eredményekről nem is beszélve.
Azért az igaz, hogy ez az "Ultimate" tényleg a végső megoldás.
--
wt : virtualm

A w2000 prof. legalább szólt, hogy vegyem ki a frissen telepített eszközöket, igaz, hogy csúnya kékhalál képernyővel. Raid kari kivesz, újranekilendül és üzi, hogy a helyreállítás inkonzisztenciába ütközött (A2210) és nem tudja folytatni.Gondolom, hogy egy általa nem azonosítható ellentmondásba ütközött.
(egyébként közölte, hogy csak w2000 rendszert tud helyreállítani, én meg xp háborút vívok) Dos konzolt azt adott, c:\ meghajtó van de listázni nem tudja. chkdsk- ra üzi, hogy a kötet egy vagy több helyreállíthatatlan hibát tartalmaz.
Na akkor megyek tovább az ötleteken.
--
wt : virtualm

csak w2000 rendszert tud helyreállítani, én meg xp háborút vívok) Dos konzolt azt adott, c:\ meghajtó van de listázni nem tudja. chkdsk- ra üzi, hogy a kötet egy vagy több helyreállíthatatlan hibát tartalmaz.

Hát akkor úgyfest az NTFS döglött meg azért nem töltődik be az XP. Getdata, vagy hasonló partícióhelyreállító segíthet.

Ha linux alatt még olvashatóként be tudod csatolni, akkor mentsd le ami "kell".

------------

Nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy...

Van zeta, és BeOS Hungarian Edition 3 liveCD-m.
Én a grub-ot mindíg a root-ra teszem, win maradjon ahol van, és hiába írkál bármit az mbr-be, beos liveCD be->bootman->2 klikk, és kész egy nagyon kultúrált boot manager. Semmmi chroot, semmi trükközés,...
Szvsz próbáld ki, nekem nagyon megkönnyíti az életem.

--
A linux felhasználóbarát. mindössze megválogatja a barátait...

Hi

Vegigolvastam a topicot es szerintem ennyi szivas aran mar ujrahuzhattad volna az egesz szart, ha nem valami ghost szeru megoldast hasznalsz akkor is csak 3 ora, te meg mar 3 napja szivsz.

sok szerencset

Igen, ezt én is konstatáltam, de szerettem volna tudni a jó, egyszerű, gyors megoldást és azt publikálni. Tudni az eredeti hibát és azt rekonstruálni, majd legközelebb elkerülni, másoknak is okulást adni az én káromon.

Tegnap a win alatti adataimat lementettem, ma reggel újrahúztam és a szűz win alá betoltam a PCI Ultra 133 RAID karit, majd gép win- nel indít, de nem, hibakeresés: úgy tűnik, hogy IORQ ütközés lehet. Kari ki- win fut.Tehát a win nemindulásnak megvan az oka (kártyaillesztés - most nem téma) de ettől még a win filestru miért roggyant meg, 1539 db rossz konyvtárbejegyzést találtam.

Mostmár csak ennek a 200G SATA HD Linux partícióján lévő ubimat szeretném valahogy indíthatóvá tenni.Már kétféle grub- os megoldással póruljártam. Az első az két külön HD- win és Lin, szívás volt ha az egyik hd elment. Most egy közös HD külön win és külön Lin partíciók közös grub-al, itt először a win települt majd rá a grub + ubi. Ez sem nyert, nem egy tengeralattjáróra ajánlható megoldás.
--
üdv: virtualm