Egy kis kakaó?

Valaki kakaót kevert a Tejútba: link :D

PS: A képet érdemes megnézni. Szerintem nagyon yóóóó...

Hozzászólások

Ezeknek a színeknek mennyi köze van a valósághoz?

Akkor még egyszer:
Van monodevelop-on kívül bármilyen olyan IDE linuxra ami tud C#-ot és tartalmaz code completiont?

Azaz úgy, akár a Netbeans/VisualStudio az adott változó összes lehetséges metódusát listázza a pont leütésekor pl.

Ya, értelek. Nem, nem az a bajom, hogy a kódban kellene rövidítés, hanem hogy nem mindig van a fejembe a teljes referenciakönyv, és olyankor yól tud jönni egy lista, ahol nyugodtan megkereshetem a nekem szükséges metódusokat.

Ez csak a kódban eddig használt metódusokat/propertyket/egyebeket listázza, ez nekem így sajnos kevés.

Igen, nekem a dokumentáció böngészése pont azért problémás, mert van amikor a függvénynek csak a szignóját jegyzem meg (pl. kellett neki 2 bool meg egy Widget), és azt elég nehéz csak doksi alapján megtalálni. A monodevelopban tallózgatva viszont tooltipbe látom a szignót.

A mostani SVN egész yó, csak kicsit terhel. Meg kellene nézni, hol lehet a Debug fordítást kikapcsolni....

OFF
most valóságnak azt nevezed, amit a szemeddel látnál, ha kib... fényérzékeny lenne? az oldaon nemnagyon találtam infót a dologról, de nekem is az a gyanúm, hogy hamisszínes a dolog.
viszont elvetem a nézetet, hogy művészek kreálmánya lenne - sok hamisszínes éppenhogy a valóság azon szeletét mutatja be, ami a szemmel láthatatlan - ha az a valóság, hogy ott turbulencia van, akkor nekem spec lényegtelen, hogy látható színtartományban így néz-e ki a kép, mert feltehetőleg nem fogom addig sasolni az eget míg így nem látok, és feltehetőleg nem is kívánom reprodukálni házi eszközökkel.
Ebből a szempontból szvsz a szín lényegtelen inkább az a lényeges, amit általuk demonstrálnak.
/OFF

pardon.

_________________________________________
    ha egyetért velem, itt írja alá!    

Szerintem ez ON.

A látható színtartományra gondoltam. Világos, hogy egy csillagász teljesen más szempontok szerint nézi ezeket a képeket.

De pl. ha tizenxezer fényévvel közelebb lennénk egy (tegyük fel) valódi színes felvétel tárgyához, akkor látnánk belőle valamit (saját szemmel, mondjuk egy jó távcsővel) vagy egész máshogy festene?

ha kötözködni akarnék azt mondanám, hogy ha olyan közel lennénk, akkor először megfagynánk, aztán megfulladnánk.

de mivel nem akarok, ezért azt gyanítom, hogy ez látható tartományban van, esetleg mondjuk a vörös csatornát erősen fölerősítve - de őszintén szólva nem tudom.
a hubble-ről az a sztereotípiám, hogy nagyrészt látható és közeli infravörös képeket készít. Találtam egy linket a műszereiről, de mivel a képhez érdemi infót nem csatoltak, nem tudok közelebbit mondani.

_________________________________________
    ha egyetért velem, itt írja alá!