XFE 1.00

Címkék

A napi munkához elengedhetetlen a fájlok kezelése. Aki már a GUI programokhoz szokott, valószínűleg nem tartja túl kézreállónak a terminált vagy a Midnight Commander-t. Az ilyen embereknek nyújthat alternatívát az XFE (X File Explorer).

XFE screenshot

Létezik sok ilyen vagy ehhez hasonló program: Krusader, Konqueror, Nautilus, GNOME Commander, hogy csak pár ismertebbet említsek (a lista nem kívánja flame tárgyát képezni). Azonban az XFE írásakor a szempont az volt, hogy a program minél gyorsabb legyen. A program képes 1 vagy 2 paneles módban működni, illetve emellé egy könyvtárfát megjeleníteni.

A nemrég megjelent (2007. július 17.) 1.00 verzió valóban elérte azt a szintet, melyen jól használhatónak mondható. Telepítéséhez a FOX Toolkit szükséges, a többi függőség jó eséllyel már megtalálható kedvenc disztribúciónkban.

A program honlapja itt érhető el, letölteni pedig itt lehet.

Hozzászólások

ha valakinek kell, küldhetek slack fox+xfe csomagot, bár valszeg hamarabb leforgatja magának, mint én feltöltöm neki

annyi, hogy foxot --with-xft-vel fordítjátok, a többi jó defaulton

Van valami izgalmas feature, szolgáltatás, tervezési sajátosság, ilyesmi, ami kiemeli a tömegből? Szóval valami olyan tulajdonság, ami kipróbálásra érdemessé tenné?

FoX-alapú, nagyon gyors, viszont jelenleg nem csinálom a honosítását, átvenné valaki?

Tényleg nagyon gyors, viszont compiz-fusiont használva ha mellette meg akarok nyitni pl.: gnomecommandert is, akkor feket képernyő jelenik meg helyette :(

az ilyeneket, lévén nem találtam még meg "az igazit" a filemanagerekben mindig megnézem. feltettem hát ezt is. első sokk az volt, hogy a menüben a szövegek "kockásak" voltak (értsd: ékezetes karakterek helyén szemét. jellemzően 2 karakternyi.

ubuntu, feisty. tud erre valaki megoldást? vagy ez is csak egy kuka lesz? :( hihetetlen számomra, hogy nincs olyan manapság, hogy file manager, ami _jól kezeli vagy önmagát, és/vagy a file neveket... :( alapból. nem piszkálással, tuninggal, fordítsd újra, használj mást, stb beszólások közepette...

Nálam ubuntu-n nem jó a karakterkódolás. Nem jelenít meg ékezeteket még a menüben sem. Mit csináljak?

De mi lett az mc-vel?
Végleg meghalt?