gui+nogui levelezőkliens egy adatbázisból

Sziasztok!

Olyan levelező kliens párt keresnék, amik képesek ugyanabból a adathalmazból létezni.
Másképp olyan karakteres és gui-s levelezőklienset szeretnék, amik ugyanazt az "adatbázist" kezelik, és így nem keletkezik " felesleges " helyfoglalás a gépen, viszont ha kell, távolról, parancssorral is tudok leveleket írni olvasni, míg otthon a gép elött ezt grafikusan is megtehetem. Jelenleg Thunderbird-et használok, örülnék egy olyan parancsoros levelezőnek, ami megeszi az állományait, de ha másképp nem megy, az sem baj, ha váltani kell.

Előre is köszönöm a segítséget.

Hozzászólások

a thunderbird nem maildir kompatibilis, nezd meg inkabb a slypheedet + talan a (al)pine. eseteleg helyi imap szerver de ez mar agyuval verebre kategoria

udv Zoli

elég sok forgalmas levlistát olvasok, a dovecot mégsem ette a procit szinte egyáltalán. ha keresésre gondolsz, azt a mairix közvetlenül a maildiren elvégzi, amiből a dcot dolgozik. fetchmail, procmail, sa, és egész jól megvagyok. :) na meg (total-expire . t).

én elsősorban a gnus-t használom, de a pine is szinte biztos kezeli az imapot.

Én nemrég migráltam mailbox-ról dovecote maildirre és nem bántam meg.
Úgyis megy otthon egy gép 24 órában, akkor meg miért ne legyenek a leveleim elérhetőek mindig?

A leveleim mutt alól kezelem akár grafikus felületen, akár konzolon dolgozom.
Feleségem meg a desktop gépünkön icedove-t, az xp-s laptopján meg thunderbird-öt használ.

A lényeg, ha imap-ot használsz, akkor számtalan levelezőklienssel (akár webfelülettel) tudod kezelni a leveleid, melyek egy helyen tárolódnak.

Sőt én használom az offlineimap-ot is. Kb. hetente egyszer, illetve egy nagyobb út előtt szinkronizálom a notebookom az imap szerverrel, így offline is kezelhetem őket, amikor nincs internet kapcsolatom.

Egy szónak is száz a vége: imap.

Bye, Fifi

Pont valami ilyesmi lenne a cél! Egy gépet tervezek beállítani, hogy + szolgáltatásokat nyújtson, és hogy bizonyos terheket levegyen a laptop válláról. Mindkét kliens ezen a gépen futna, a notebook-ról ssh -X el, távolról pedíg konzolról szeretném használni. ( persze ahogy a gép, úgy a koncepció sincs még készen ). Köszönöm a segítséget.

Szívesen!

Ha ódzkodsz a karakteres felülettől, akkor használhatsz egyetlen levelezőt is (pl. az eddig megszokott thunderbird-öt) csak a távoli gépet engedd be mondjuk a helyi hálózatba openvpn segítségével, ezzel megúszod a gui-k vándorlását és az internet kapcsolatodat a kliens és az imap server közti kommunikációval terheled.

Másik lehetőség lenne a webmail, így még a klienssel sem kell bajlódni, csak egy épkézláb böngésző kell. Bár ettől a megoldástól engem a hideg kiráz.

Jobban tetszik, hogy az otthoni LAN-t csak ssh-val vagy openvpn-nel érem el és a háló szolgáltatásait (dns cache, printserver, imap server stb.) csak a lokális gépek vehetik igénybe.

Bye, Fifi

Webmail-t nyújt a szolgáltatóm egy cpanel nevű rettenet segítségével, amit melóhely #2-ről nem igazán érek el. Viszont melóhely #1 dolgai arra érkeznek, és fontos, hogy elérjem. A VPN-es megoldást szintén fontolgattam már. De ez a megoldás is megfontolásra kerül.

A gép szolgáltatásaiba tervezek ezt+azt, érdekes dolgokat, és ha jól működnek, akkor mindenképpen publikálni fogom. Még 1* köszönöm.

Szöveges: mutt
Grafikus: xterm -e mutt
(bocsi! :-)))