Ingyen Efika (Open Client) egy fejlesztőnek! #2

A pályázatra rengeteg érdekes és hasznos projekt érkezett, játékfejlesztéstől és játékok LinuxPPC portjától kezdve teljes Linux disztribúciók PowerPC portján, ipari, mérési és más beágyazott feladatok megoldásán és Efikára portolásán át egyetemi kutatási projektekig.

A döntésnél elsősorban azt vettük figyelembe, hogy a projekt lehetőleg minél több lehetséges Efika felhasználónak hajtson hasznot, valamint a projekt ismertségét és elismertségét, illetve hogy a feladat mennyire illeszkedik az Efika hardver lehetőségeihez és a Genesi hosszú távú céljaihoz. Emellett természetesen pozitívumot jelentett, ha a projekt nyílt forrású. A döntés nehéz volt, a sok érdekes és támogatásra érdemes lehetőség között, a Genesi vezetőivel történt egyeztetés után azonban úgy döntöttünk, hogy ezt az Efika Open Clientet Kalóz Imre és az OpenWRT projekt kapja. A feladat természetesen az OpenWRT disztribúció Efikára portolása és az Efika verzió karbantartása, illetve a későbbiekben egy thin client verzió elkészítése.

Köszönjük mindenkinek az érdeklődést, a pályázatokat és gratulálunk a győztesnek! A gép átadásáról természetesen tudósítunk. Mivel további érdekes projektek is vannak, ezért elképzelhető, hogy a dolgok itt még nem értek véget. Az érintetteket e-mailben tájékozatni fogjuk.