A Sun által támogatott platform lesz a Mac OS X

Egy mai blogbejegyzés szerint a Sun hivatalosan is megtámogatja az OpenOffice.org eddig közösségi formában fejlesztett natív Mac OS X-es (Aqua) portját. Két Sun-os mérnök fog teljes munkaidőben együtt dolgozni az eddigi fejlesztőkkel. A Mac OS X port vezetője, Eric Bachard, a fejlesztés jelentős felgyorsulását várja ettől a lépéstől. A bejelentés váratlanul érkezett.

Hozzászólások

Ideje volna, kicsit belassult a többi porthoz képest, x11-el majdnem olyan lassú mint a microsoft hasonló terméke.
---
Mushroom mushroom..

Használtam már wordöt, excelt OS X-en, de nem tapasztaltam, hogy olyan lassú lenne, mint az OpenOffice.org (de szépen kiírtam) bármilyen létező platformon.
Persze előbbi viszonylag rövid volt, míg utóbbi sem túl hosszú, inkább a Microsoft hasonló termékét használom. :)

Igen, az OpenOffice.org (illetve jelenlegi Mac OS X-es megfelelője, a NeoOffice) egy nagyon jól használható csomag lenne, ha nem lenne olyan tetű lassú. Kb fél-háromnegyed perc volt, esetenként lassabb mint egy system boot... Az MS Word még Rosettán (PPC emulációs réteg) is agyba-főbe verte a Neot.

Remélem jól megcsinálják a portot (és szépre, hogy ne üssön el az OS X 'hangulatától'), és végre használhatnám...

Hogy mást ne mondjak, az OOo LGPL, a NeoOffice GPL, és ezen a NeoOffice nem akar változtatni. Innentől kezdve az ő munkájuk a műszaki tartalomtól függetlenül nem használható az OOo projektben. Műszakilag pedig a natív Aqua-s OOo port valószínűleg jobb lesz, mint a NeoOffice-osok hackje.

Biztosan én vagyok túlságosan lusta, de nekem az openoffice a kezdetektől fogva a kínszenvedést juttatja eszembe. Párom irodai munkás, 4-5 évig használt Microsoft Office-t, de aztán bővült a cég és a többi gépre már nem vették meg, így 2, vagy 3 éve openoffice-szal nyomul.
Állandóan panaszkodik, lassú, rossz a formázás, nem nyitja meg, szétcsúszik, nyomtatásban teljesen máshogy néz ki, stb. A verziókat követi, de túl nagy javulást nem tapasztalt (használna csak 1.x-eset, mondhatnátok :).

Pont ma szivattam magam halálra OpenOff boríték nyomtatással....
Asszem holnap ledózerolom, és rakok fel helyette StarOffice-ot (van 1 jogtiszta példányom.). Kíváncsi vagyok, az akár egy kicsit is jobb -e... esetleg valakinek tapasztalat StarOffice vs. OpenOffice ügyben?

A címzettek nevét és címét (egy kis súgó olvasás után) teljesen jól rányomta a boritékra, viszont amikor a feladót akartam rárakni, sehogy sem ment. Semmit nem nyomtatott ki, még akkor sem, amikor A4-es lapot raktam bele.
A beállításai elég logikusak lennének, csak éppen nem azt csinálta amit beállítottam.
Nem igazán jöttem rá, hogyan tudom egyszerre a feladót és a címzettet is rárakni a boritékra, bár az tény, hogy nem vagyok nagy Office-művész.
Ugyanezt a feladatot kb 5. perc alatt megoldottam MSword-ben, pedig ahhoz is kb. ugyanannyit értek mint OOff-hoz.

Én mindkét irodai csomagot elég keveset használtam, viszont sok évig láttam, ahogy édesanyám kínlódott az MS Word hülyeségeivel. Olyan felhasználó, akit nem érdekel, hogy hogy kéne valamit csinálni (behúzások szóközzel stb.), de meglehetősen bonyolult dokumentumokat szerkesztett (számozás, táblázat, hasábok, kacifántos elrendezések). Leginkább a számozás nem működött soha úgy, ahogy kellett volna. Erről pedig látom, hogy OOo-ban sokkal egyszerűbb. Lehet, hogy nem találja ki az ember helyett, hogy mit akar, viszont az ember pontosan megmondhatja neki, és akkor azt csinálja. Egyébként szerintem a formázási lehetőségek is sokkal logikusabban vannak elrendezve.

... Az, hogy valaki nem tudja használni a Wordot, az nem jelenti azt, hogy szar. Még mindig a legjobban használható, legnagyobb tudású, és ezekhez képest leggyorsabb szövegszerkesztő a piacon, nincs igazi alternatívája. Illetve, a Wordnek talán még akad, de az egész MS Office csomagnak úgy ahogy van, nem. Nem véletlen, hogy mindenki azt használja. Nincs jobb.

És áruld már el nekem, hogy az emberiség hány százaléka használja az MS office-t power-júzer módban?:)

Öröm nézni, hogy hova fejlődött a HUP másfél éves reggem alatt. MS-Funboy-ok jobbra, GPL-huszárok balra. :D Csak így tovább skacok, én rettentően élvezem az új tartalmat.

Üdv, K.

> És áruld már el nekem, hogy az emberiség hány
> százaléka használja az MS office-t power-júzer
> módban?:)

Az Emberiségről nem készítettem felméréseket, Magyarországon üzleti szférában eddig mindenütt minimum elvárás volt, hogy ne szóközökkel menjen a tabulálás stb. tehát 100%.

> nehezen tudnek olyan feladatot mondani, amire az
> MS Office-nal nincs jobb eszkoz

Nem szeretnélek megsérteni, de akkor még bizonyára keveset használtad az MSOffice-t. Nem mondom, hogy OOo nem jól használható, de szerintem maximum olyan MSO 2000 szinten áll. Ez sok embernek elég, soknak nem.

---
;-(