TXT szerkesztő

Win alatt kell kínlódjak :-(
Keresek olyan egyszerű szövegszerkesztőt amiben be tudom állítani, hogy milyen kódlappal mentsen. Java midletek magyarításához kellene, orosz/angol forrás textet magyarra, de nem jó sem a win saját formátuma, sem pedig az utf8. Linux alá is jöhet tipp, max rebootolok :-)

Thx
dzsolt

Hozzászólások

gedit ha mar linux is jo, az osszes generalt locale kodlappal menthetsz.
win alal turd a google-t egy kicsit

Túrom én túrom! :-)
Sajnos a geditből mentett fájlok sem jók, meg a notepad++ból sem. Egy biztos, hogy eszem a kefét rendesen. Egyszerűen nem tudom kiötleni, hogy milyen kódlap kellene neki. Lehet, hogy a midlet alapértelmezettje (ami orosz) meg az angol összefér, a miénk pedig kilóg a rendszeréből. Így lehetne ISO-8859-1 pl. Csak nem találok ilyen szerkesztőt. UTF-re már bármiből lehet menteni win alatt is :-)

notepad++ allitolag jo

--
The Internet has evolved from smart people in front of dumb terminals to dumb people in front of smart terminals.

EmEditor allows you to open a file with any encoding supported in the Windows system, and you can easily convert from one encoding to another within EmEditor

EmEditor Free: Supports Unicode and many other encodings +

emacs biztosan ilyen, gondolom gvim is (mind2 van windowsra is).

Ha java akkor egyértelműen: http://jedit.org , bár azt nem tudom, hogy egyedi kódlapot hogy lehet belerakni, de hogy ismer egy csomót az tuti.

Meglett az én barátom a jEdit személyében és bánatomra. 1251-et használ a drága alkalmazás, így az ékezeteknek lőttek. Pedig szépen txtben tárolja a nyelvi fájlokat :( Most írhatok a fejlesztőnek oroszul :( Rég volt ilyen.

Editplus 2?
Nekem ez jött be legjobban Win alatt.