Tovább erősítette partneri kapcsolatát a Canonical és a Sun

 ( trey | 2007. április 23., hétfő - 15:45 )

A Sun és az Ubuntu Linux mögött álló kereskedelmi szponzorcég, a Canonical bejelentették, hogy tovább mélyítették a már meglevő partneri kapcsolatukat. A két cég azon dolgozott, hogy nemrég megjelent, Feisty Fawn kódnevű disztribúcióba egy teljes Java technológát és fejlesztői eszközöket felvonultató megoldást integráljon. Tavaly novemberben a Sun ígéretet tett arra, hogy a nyílt forrású Glassfish alkalmazásszervere és a Java Platform Standard Edition szoftvere beépítésre kerül az Ubuntu-ba. Ezen technológiák mellett az új Java stack tartalmazza még a NetBeans integrált fejlesztőeszközt és a nyílt forrású, Apache Derby-re épülő Java DB-t is.

A nemrég a Sun-hoz került Debian alapító Ian Murdock azt nyilatkozta, hogy ez az első eset, hogy ily mértékben integrálásra került a Java platform egy Linux disztribúcióba, továbbá hozzátette, hogy az a fő céljuk, hogy a Sun Java technológiáját még nagyobb mértékben elérhetővé tegyék a fejlesztők számára.
Mark Shuttleworth, az Ubuntu alapítója reméli, hogy ezek a Java csomagok utat találnak maguknak a Debian-ba és más Linux disztribúciókba is. A cikk itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

hát a netbeanst nagyon nem sikerült integrálni...
--
ubuntu linux member

Nincs benne, vagy nem működik (jól)?

--
trey @ gépház

benne van, de pl. ha csomagból akarod telepíteni, akkor le kell még tölteni külön a netbeans honlapjáról a tgz-t. ez eddig rendben is van, de miután elindítom, a modulok nagy részét nem tudja betölteni, mert rossz java verziót akar használni. itt már elvesztettem a türelmemet, mert már korábban találtam olyan csomagot a neten, amely minden probléma nélkül ment.
--
ubuntu linux member

Azt nem ígérték, hogy működni is fog :)

--
trey @ gépház

erre szerintem megoldas, ha beallitod a jo verziojat a javanak:
update-alternatives --config java

nekem inkabb az nem tetszett, hogyha igy installaltam a netbeanst, akkor
az enterprise pack es a visual web pack nem akart felmenni

számomra a jó integráció azt jelenti, hogy nem kell ilyesmivel foglalkoznom...
--
ubuntu linux member

ez az update-alternatives dolog pl az Eclipsnél nem működütt. Valamiért a java-gcj-t akarja eröltetni az eclipse futtatásához alapból az ubu, amivel ráadásul nem is fut rendesen. Ott az /etc/eclipse/java_home configfájlt kellett átírnom és a java-gcj helyett betenni a "/usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/" elérési utat.

Remélem hamarosan a Sun JRE-ét preferálják majd

azert gcj znek mert az allitolag gyorsabb, igy van pl az azureusnal is

inkább jóval lassabnak tűnt. ráadásul csak a java 1.4-esig vannak benne megírva a dolgok. Talán csk azért eröltetik, mert GNU.

júniusban még nem volt gyorsabb, sőt lassabb:
http://hup.hu/node/26419

teh, en teszteket nem csinaltam, anno olvastam valamerre egy ubuntus forumba a dologrol (azureusal kapcs)
mondjuk szerintem se sok ertelme van, ha jol tudom azureusnal ha gcj vel van csinalva plugint se lehet feltenni