"live" indítás merevlemezről

 ( akkos | 2007. április 15., vasárnap - 9:11 )

Üdv!
szeretnék a mobilrackemre egy olyan linux rendszeert feltelepíteni, mely bármely hardverkörnyezetben képes elindulni, és igazodni ahhoz. Pl.: átvinném egy másik gépre, ott a grub megkeresni a telepített rendszereket. vagy a grafikus kártyát is automatikusan beállítsa. stb... megvalósítható ez? számomra kényelmesebb lenne int egy live cd, és adatokat is tárolhatnék rajta.
Előre is köszönöm a segítségeteket

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Háááát....

Amennyiben a gépek, melyek között vándorolsz képesek usb-ről bootolni,
akkor a javaslatom a köv: Pendrive-ról bootolj puppy linuxal.

Nem az amire gondoltál, de valami olyasmi.

Használd az UHU-Live CD-t és mentsd el a beállításokat az aktuális gép vinyójára. Ezután a következő bootoláskor válaszd a konfiguráció visszatöltése menűpontot és a visszatölti a beállításokat.
Ebben a probléma az lehet, ha a felhasználó letörli a mentett konfigurációs állományt, így kezdhetsz mindent elölről. Viszont ha pendrive-ra mentesz, a "következő gép" felülírja az előző konfig mentést.

a cd lassú, nem az igazi. az usb-n gondolkodtam az nem rossz megoldás, ha nincs más, hát marad ez. igazából valami olyan megoldásra gondoltam amellyel bármely disztrib-et fel lehetne így pakolni :D. Persze álmodozni lehet...

a napokban görcsöltem a slax pendive verziójával és sikerült is.változásokat és adatokat tudod menteni a pendrive-ra,és nem kell semmi csak pendrive és boot cd.az is csak akkor ha a bios nem tud boot-olni usb-ről.beboot után a cd kivehető.

Nem tudom mire kell Neked pontosan ez a megoldas, de nem egyszerubb egy (pl otthoni) gepen beallitani szerverfunkciokat? Igy a mobilracket sem kell cipelni.

--------------------------
Debian etch, 2.6.18-3

Csinálsz a diszkedre egy vfat partíciót, ahová felmásolod a kedvenc live-cd-s/usb-s disztribedet, és syslinux-szal bootolhatóvá teszed. Csinálsz egy másik partíciót az adataidnak a kedvenc fájlrendszereddel. BIOS-ban matatsz, hogy bootoljon a mobilrackről. Legalábbis így képzelem.

a knoppixnak eleg jo a hardverfelismeresi kepessege, a grafikat is felismeri bar a 3d desktop csak intel alatt fog menni normalisan hekkeles nelkul

udv Zoli

köszönöm a válaszokat, amit tudok, kipróbálok majd. MOst egyenlőre az etch-el bajlódom :)
Üdv!