D-I RC2 előkészület és telepítő kézikönyv

Címkék

Frans Pop a jövő hétre ütemezte a második és tervek szerint utolsó RC kiadását, így a mi négy napos ünnepünk alatt már kemény tesztelés várható. Az RC2-re fagyasztásra kerül a kiadás, így már kézzel sem kerülhetnek be új szoftver-verziók, csak kritikus hibajavítások. Ez az installation-guide- csomagokat is érinti.

A telepítő kézikönyv nyers magyar fordítása i386 és amd64 gépre kb. elkészült, de rengeteg hibát tartalmaz (remélhetőleg tartalmit nemigen, de biztos, hogy rengeteg tipót és nyelvit). A fentiek értelmében még 1 hét áll rendelkezésre javított verzió beküldésére, ha módodban áll, támogasd.

Frans levele: http://lists.debian.org/debian-boot/2007/03/msg00115.html
aktuális i386 html: http://d-i.alioth.debian.org/manual/hu.i386/
lista webcíme: http://lists.debian.org/debian-l10n-hungarian

Hozzászólások

> rengeteg hibát tartalmaz
rogton a cimben "Úmutató"

Épp ezt nyúzom Linksys NSLU2-re. A tegnapi napom és éjszakám ráment, mert bár az alkalmazások nagyon stabilak, de sajnos a hw támogatás még hadilábon áll: lefagy amikor a hw órát olvasná ki (ezt a hibát kerestem tengnap egész nap, mert induláskor az egyetlen kapcsolata a külvilággal a 4 db led, amíg el nem indul rajta az sshd), nem kapcsol ki a power gombra (csak elkezdi), stb.

aprópó úgy láttam, hogy az arm telepítési kézikönyvben vannak még lefordítatlan részek. Mivel ezt nyúzom már egy ideje, tudom ellenőrizni az nslu2 specifikus részeket, vagy akár én is lefordíthatom. De hova és hogyan juttassam el? A bugreporttal is ez a bajom, az fél napomba került, mire megtaláltam, hogy hol vannak a daily build-ek, mindenhol csak hivatkoztak rá, de sehol se volt egy k*** link rá. Eddig nem debiannal foglalkoztam és meg kell mondjam, bár igyekeznek, de valahogy mégsem könnyű gyorsan egyből kiigazodnia annak, aki be akar kapcsolódni a fejlesztésbe (vagy csak tesztelni szeretne).

köszi, jó lenne, 1xű, a fenti megjelölt listára (

http://lists.debian.org/debian-l10n-hungarian

)

kell elküldeni. az antag svn-ben van, tehát a subversion csomag kell hozzá. Ezzel le lehet szedni a szokásos svn co paranccsal innen:

svn.debian.org/svn/d-i/trunk/manual/po/hu

a szerkesztéshez ajánlott az aspell-hu és poedit használata !