belépőszintű szerverek: x86, vagy más?

 ( trendkill | 2007. március 3., szombat - 0:49 )

Szevasztok, mindössze annyi érdekelne, hogy milyen szerver vasat ajánlanátok, x86, sparc, vagy valami más architektúrát? Ár/teljesítmény arány érdekelne. Mindenképpen Debian fog rajta futni, samba, mysql, szokásos dolgok. Ha ugyanannyi pénzért kapok mondjuk sparc-ot, és az gyorsabb, akkor nyilván az lesz :)

köszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

hát szerintem x86 ost fogsz venni ;>
pl egy belépő szintű sparc szerver
http://sunshop.hu/konfiguraciok-122

ennyiért egész jó x86ost lehet venni

Celeron-M 1400Mhz, 768M, Debian SID, 2.6.18-rc7

pfff hát ja! főleg ha 2-3 kiló a keret...
esetleg a többi arch?

Akkor ez: http://www.sunshop.hu/konfiguraciok-97-arak
Épp akció van, ahogy elnézem. :)

Az első értelmes darab: A84-GFZ1-H-2GB-JL8 kőkemény 7%-os akció.
Beindult a kamatadófaló!? :D

Nem biztos hogy mindenhova a legnagyobb konfig kell. Nekem egy X2100 Opteron 175-el és 2G memóval bőségesen elviszi a dolgokat jelenleg.

Szia!

Kb fel eve van egy x2100-em sajat magam, vettem bele memoriat + wincsit. Egyedul a racksin volt hozza huzos, de ha van valahol mondjuk egy dl360 felesleges racksined akkor szerintem az is jo lehet (ahogy egymas melle raktam a kettot, de nem probaltam)

Udv.

ez mind szép és jó, számomra is csábító, de igazából az a kérdés, hogy hova szeretné tenni... a cégéhez be a szerver szobába egy rack szekrénybe vagy egy szerver hotelbe, mert én nem láttam még olyan hotelt ahol 2U alatt belehetne tenni rackmount házat. vagy esetleg tudtok?

Blog: http://tepsi.extra.hu
Dell C640 - Ubuntu 6.10 & XP + iBook G3 - VGA halott

Szia!

Vivanet-nel be lehet csak 1 unitot ha jol tudom.

Üdv.

dupla

Miért ne lehetne 2U alatt bevinni gépet? Bevihetsz, csak árat nem biztos hogy jobbat kapsz az 1U-sra, mint a 2U-sra. :)

Nálunk Dell PowerEdge 2850 és SunFire X4200-as alap kiépítéssel vannak, de egyrészt a Sun-ok még bőven nincsennek kiépítve, másrészt meg a gépek átlag 30% terheléssel mennek. Amúgy egy 500 dolgozós, német multi magyarországi leányvállalata vagyunk, elég jó arányban (magyar viszonylatban nagyon jól) kiépített informatikai vállalati rendszerrel. Nagyobb terhelés SQL dump vagy SQL loader használatakakor szokott a rendszer kapni, mp amikor 5-10 millio rekordot kell pl. MS SQL-ből Oracle-ba vagy Adattárházba áthúzni.
Természetesen a folyamatos üzembiztonság érdekében a gépekből több üzemel. A dell gépek nemsokára leselejtezésre kerülnek. :D

Teljes mértékben egyetértek a rendszergazdákkal, a ezeket a gépeket nem árt az igényekhez méretezni.

Ha Debikét akarsz, akkor marad a pécé... Normálisabb vasakra van normálisabb, rájuk tervezett OS :-) A Dell 9. generációs cuccai a quad core procikkal igen jó darabok, bár gondolom, más meg a hápéc cuccokat fogja ajánlani :-P belépőszintre Dellből az SC-k valók, az SC 1435 1U magas, és pont nem Intel, hanem DC Opteronos, amiből max kettőt lehet belepakolni, 1 CPU-nál 16, kettőnél 32G RAM-ot, SATA vagy SAS RAID-et, meg max. két diszket. Ha ennél nagyobb doboz kell, akkor marad a 2950, "picit" drágábban, merthogy az nem belépő szint (DC, illetve QC Xeon, max két darab, 6 3.5"-os, vagy 8 2.5"-os diszk, opcionálisan dupla, hotplug táppal)...

Ha Debian, akkor természetesen HP (meg egyébként is, az én választásom az lenne). A HP hivatalosan is támogatja/támogatni fogja a Debian-t (1, 2). Én HP DL sorozatra tennék.

--
trey @ gépház

Ofcuz :-)) És a hpacucli, meg hpasmcli, vagy hogy a pékbe hívják is elérhető lesz deb formában? Mert süsüre sikerült felvakarni, de 64 bites Debilkére természetesen nem :-/

Mivel lesz hozzá (van) Debian-os Care Pack, feltételezem, hogy a támogatás idővel semmiben sem fog különbözni a RHEL vagy SLES támogatásoktól. Pláne, hogy még a Blade vonal is támogatva lesz. Én remélem, hogy teljesen fullos támogatás lesz.

--
trey @ gépház

köszi a hozzászólásokat. igen, marad az x86 akármi, abból is a HP a debian miatt, ár/teljesítményben ezek a legjobbak szerintem.