Sun-optimalizált AMP csomag Solaris 10-hez

Címkék

Az nem kétséges, hogy az AMP (Apache, MySQL, PHP) egy sikercsomag. Milliók kedvelt megoldása, amelyet legkisebb blog-ok üzemeltetésétől kezdve, a közepes és nagy méretű portálok meghajtásáig használnak világszerte. A Sun is felismerhette a jelentőségét, mert most Solaris 10-re optimalizált komplett AMP megoldást kínál.

A megoldáscsomag számos gyakran használt, Solaris-ra optimalizált, nyílt forráskódú szoftverből áll. A Sun szerint ezen binárisok használatával a lehető legjobb teljesítményt lehet kihozni, amely akár 30-200%-os teljesítmény-növekedét is jelenthet a standard binárisokkal használatával szemben. Persze ehhez nem elég Solaris-t futtatnunk, a lehető legjobb teljesítmény eléréséhez Sun hardverre is szükségünk lesz. Bővebben itt.

Hozzászólások

Ez ugy ertendo hogy ha a homebrew p3 gepemen LAMP-ot futtatok standard binarisokkal akkor attol egy sun hw-en, solarison futtatott AMP 20-200%-os teljesitmenyjavulast mutat? Ezt igy csukott szemmel is elismerem ;o))

Ez szerintem úgy értendő (csak a hír mondatát elemezve), hogy saját gépeden Solarison futtatsz nem optimalizált AMP-ot vs. saját gépeden futtatsz nem standard binárisos AMP-ot, és utóbbi esetben sokkal gyorsabb. Persze lehet hogy nem voltam alapértelmezetten rosszindulatú ;)

"Az nem kétséges, hogy az AMP (Apache, MySQL, PHP) egy sikercsomag. Milliók kedvelt megoldása, amelyet legkisebb blog-ok üzemeltetésétől kezdve, a közepes és nagy méretű portálok meghajtásáig használnak világszerte."

Azért ide kívánkozik, hogy az utóbbi években az enterprise környezetben tenyésző PHP alkalmazásokat futólépésben írják át Java-ra és .NET-re.