Sun Microsystems

Sun VirtualBox 3.1.4 Beta 1

Címkék

Frank Mehnert tegnap bejelentette a Sun VirtualBox 3.1.4-es verziójának első beta-ját. A 3.1.4-es kiadás karbantartási kiadás lesz. Az első beta egy rakás hibát javít, de semmiképpen sem ajánlott a felhasználása production környezetben. A bejelentés itt olvasható.

"Kiszáll az olcsó tömegszerverek piacáról a Sun"

Címkék

"Az Oracle irányítása alatt a Sun fel fogja adni az olcsó tömegszerverek piacát, mivel nem rendelkezik elegendően nagy volumennel ahhoz, hogy felvehesse a versenyt a HP-val vagy a Dell-lel - szögezte le a negyedéves eredmények kapcsán rendezett elemzői konferenciahíváson Larry Ellison, a cég elnök-vezérigazgatója. "Az egyik dolog amit felismertünk, hogy a Sunnak nincs és valószínűleg sose lesz meg az a nagy volumene, ami versenyképessé teheti a tömegpiacon."

A teljes cikk itt.

Állítólagos kritikus sebezhetőség a Sun Java System Web Server-ben

Címkék

Az Intevydis blog szerint három új modul jelent meg a VulnDisco Pack Professional 8.12 (afféle kereskedelmi exploit gyűjtemény) termékéhez. Az egyik modul - egy 0day OpenSolaris 2009.06 remote kernel DoS és egy 0day Solaris 10 x86-64 / OpenSolaris 2009.06 x86-64 local kernel exploit mellett - egy 0day Sun Java System WebServer 7.0U6 overflow trigger. A H Security szerint a Sun Microsystem Java System Web Server (7.x) terméke "nyilvánvalóan olyan kritikus biztonsági rést tartalmaz, amely kihasználható távoli kódinjektálásra és a rendszeren való kódfuttatásra". A problémáról egyelőre keveset tudni. A még meg nem határozott puffer túlcsordulásos sebezhetőséget a Secunia "highly critical" címkével látta el.

A részletek itt.

Sun VirtualBox 3.0.8

Címkék

"Október 6-án megjelent a VirtualBox legfrissebb verziója, a 3.0.8, mely a verziószámból is látható módon alapvetően hibajavításokat tartalmazó verzió, s mint ilyen nem is feltétlenül tartana igényt nagyobb figyelemre. Ellenben a Linux/Solaris/OSX felhasználók egy csúnya és a korábbi összes 3.0-ás verziójú VirtualBox-ban meglévő biztonsági hiba javítását is megtalálják a csomagban, ezért mindenképpen érdemes letölteni és telepíteni is a legfrissebb verziót. A hibajavítások listája a "Security: fixed vulnerability that allowed to execute commands with root privileges" címszó alatt jelzi a hibát, de bővebb információt nem ad róla."

A részletek itt olvashatók. A bejelentés itt.

Ellison szerint havi 100 millió dollárt bukik a Sun

Címkék

Larry Ellison, az Oracle első embere hétfőn egy, a Szilícium Völgyben tartott rendezvényen beszélgetett Ed Zanderrel, a Sun Microsystems és a Motorola korábbi elnökével. A beszélgetés során természetesen téma volt az Oracle-Sun üzlet is. Az üzletről folyó beszélgetés során előkerült, hogy az Európai Bizottság még nem adta áldását a Sun Microsystems felvásárlására. Ellison vigyázott arra, hogy ne mondjon rosszat az EB által folytatott vizsgálatról - mint mondta, a dolgukat végzik -, de azt megjegyezte, hogy a késlekedésnek valós kihatása is van: havi 100 millió dollárt veszít a Sun Microsystems.