Ellison szerint havi 100 millió dollárt bukik a Sun

 ( trey | 2009. szeptember 23., szerda - 8:48 )

Larry Ellison, az Oracle első embere hétfőn egy, a Szilícium Völgyben tartott rendezvényen beszélgetett Ed Zanderrel, a Sun Microsystems és a Motorola korábbi elnökével. A beszélgetés során természetesen téma volt az Oracle-Sun üzlet is. Az üzletről folyó beszélgetés során előkerült, hogy az Európai Bizottság még nem adta áldását a Sun Microsystems felvásárlására. Ellison vigyázott arra, hogy ne mondjon rosszat az EB által folytatott vizsgálatról - mint mondta, a dolgukat végzik -, de azt megjegyezte, hogy a késlekedésnek valós kihatása is van: havi 100 millió dollárt veszít a Sun Microsystems.

A MySQL-ről is szó esett: "A MySQL és az Oracle egyáltalán nincs versenyben egymással. Ha megnézi, hogy hol versenyzünk, az a DB2, a Microsoft SQL Server [terméke], a Sybase és még sokan mások. Mi sosem versenyztünk a MySQL-lel, az teljesen más piacokat céloz."

Ezen kívül Ellison - immár sokadjára - megerősítette, hogy meg kívánja tartani a Sun teljes hardver üzletágát:

"Megtartunk mindent: a szalagos egységeket, az adattároló-rendszereket, az x86-ot, a Sparc-ot,"

A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ez biztos?

az a bejegyzes szenzaciohajhasz, es teljesen alaptalan. a mysql fejlesztesi modellje megvaltozott (meg itt is), ezert kaphatta ezt az uzenetet. es ez mar azelott tortent, hogy az akviziciorol jott volna hir.

(koszi petyanak az infoert)

Hát igen, blogot bárki írhat.

És bárki hozzá is szólhat. Szörnyű, nem?


suckIT szopás minden nap! Grand Central Dispatch API a FreeBSD-hez

Kezdem azt hinni, hogy ezek az akvizíciók tényleg úgy történnek, ahogy mondjátok. Viccelődnek vele a vezetők grillpartikon, aztán hiphopp megveszik. :)
Így utána guglizva a Sun tényleg így működhetett, talán valamelyik vezető úgy gondolta jó hecc lesz átutalni egy milliárdot, majd jól megviccelik vele az Oracle-t. ;)

Egyébként a bejegyzés címe, vagy a bejegyzés alaptalan?


suckIT szopás minden nap! Grand Central Dispatch API a FreeBSD-hez

a doksi tenyleg eltunt, csak nem amiatt, mert az oracle ki akarja nyirni a mysqlt :) (Larry reggeli nyilatkozatat figyelembe veve).

egyszeru roadmap valtas tortent. :)

Ahol elegendően sok pénzről van szó, és itt igen, én nem zárnám ki az "egyszerű" magyarázat mellett a "fedett" magyarázatot sem.

Most őszintén: te tényleg tudod innen Magyarországról, hogy mi megy valójában a cégben? Ez már az ötven fős vállalatoknál sem szokott működni alkalmazotti szinten...


suckIT szopás minden nap! Grand Central Dispatch API a FreeBSD-hez

azt tudom, ami felenk van internal kommunikacio, ami azert reszletesebb es surubb, mint ami kifele megy, ez alapjan irtam azt, amit irtam. a mysql roadmap change regebb ota tervezett dolog volt.

grillpartikra nem jarok.. :)

Bocs, hogy belepofázok, de személyes tapasztalatom alapján az "internal kommunikacio" nagy cégnél gyakran a "corporate brainwash" szinonimája. :)

Maximálisan egyetértek. Sokszor hülyébbnek nézik a belső kommunikációban az embereket, mint a külsőnél...


suckIT szopás minden nap! Grand Central Dispatch API a FreeBSD-hez

Mert néha hülyébbek is. :)

az osszes employeenak szolo, persze. de mondjuk azert vannak belso levlistak is, pl mysql fejlesztoi, zfs fejlesztoi, etc, ahol az adott termekek fejlesztoi, managerei fent vannak.

a zfs levlistan konkret algoritmusokat is meg szoktak targyalni, szoval egyreszt tenyleg hasznalhatoak ezek, masreszt nem agymosas :)

"a dolgokat végzik"

trey, gondolom ez a dolgukat végzik akart lenni.