Ellison szerint havi 100 millió dollárt bukik a Sun

Címkék

Larry Ellison, az Oracle első embere hétfőn egy, a Szilícium Völgyben tartott rendezvényen beszélgetett Ed Zanderrel, a Sun Microsystems és a Motorola korábbi elnökével. A beszélgetés során természetesen téma volt az Oracle-Sun üzlet is. Az üzletről folyó beszélgetés során előkerült, hogy az Európai Bizottság még nem adta áldását a Sun Microsystems felvásárlására. Ellison vigyázott arra, hogy ne mondjon rosszat az EB által folytatott vizsgálatról - mint mondta, a dolgukat végzik -, de azt megjegyezte, hogy a késlekedésnek valós kihatása is van: havi 100 millió dollárt veszít a Sun Microsystems.

A MySQL-ről is szó esett: "A MySQL és az Oracle egyáltalán nincs versenyben egymással. Ha megnézi, hogy hol versenyzünk, az a DB2, a Microsoft SQL Server [terméke], a Sybase és még sokan mások. Mi sosem versenyztünk a MySQL-lel, az teljesen más piacokat céloz."

Ezen kívül Ellison - immár sokadjára - megerősítette, hogy meg kívánja tartani a Sun teljes hardver üzletágát:

"Megtartunk mindent: a szalagos egységeket, az adattároló-rendszereket, az x86-ot, a Sparc-ot,"

A részletek itt.

Hozzászólások

Kezdem azt hinni, hogy ezek az akvizíciók tényleg úgy történnek, ahogy mondjátok. Viccelődnek vele a vezetők grillpartikon, aztán hiphopp megveszik. :)
Így utána guglizva a Sun tényleg így működhetett, talán valamelyik vezető úgy gondolta jó hecc lesz átutalni egy milliárdot, majd jól megviccelik vele az Oracle-t. ;)

Egyébként a bejegyzés címe, vagy a bejegyzés alaptalan?

suckIT szopás minden nap! Grand Central Dispatch API a FreeBSD-hez

az osszes employeenak szolo, persze. de mondjuk azert vannak belso levlistak is, pl mysql fejlesztoi, zfs fejlesztoi, etc, ahol az adott termekek fejlesztoi, managerei fent vannak.

a zfs levlistan konkret algoritmusokat is meg szoktak targyalni, szoval egyreszt tenyleg hasznalhatoak ezek, masreszt nem agymosas :)

"a dolgokat végzik"

trey, gondolom ez a dolgukat végzik akart lenni.