VirtualBox 3.1.0 Beta 1

Címkék

Megjelent a Sun VirtualBox 3.1.0-s verziójának első beta kiadása. A beta kiadás NEM ajánlott éles felhasználásra. A VirtualBox 3.1 számos új szolgáltatást hoz majd:

  • Teleportation (aka live migration); migrate a live VM session from one machine to another
  • VM states can now be restored from arbitrary snapshots instead of only the last one, and new snapshots can be taken from other snapshots as well (aka branched snapshots)
  • 2D video acceleration for Windows guests; use the host video hardware for overlay stretching and colour conversion
  • The network attachment type can be changed while a VM is running
  • Experimental USB support for OpenSolaris hosts making use of the latest USB enhancements in Solaris Nevada 124 and higher.
  • Significant performance improvements for PAE and AMD64 guests (VT-x and AMD-V only; normal (non-nested) paging)
  • Experimental support for EFI (Extended Firmware Interface)
  • VirtIO network device support

A 3.1.0 beta 1 binárisok letölthetők innen. Az ismert problémák, korlátozások listája itt.

További részletek itt.

Hozzászólások

"Experimental support for EFI (Extended Firmware Interface)"
Ez azt jelenti, hogy Mac OS X boot-ol rajta?

Ahogy nézem most se lehet a guesten futás közben váltani a networkot NAT-ról pl bridge-re :<

Core2Duo T7100, 4G, Ubuntu 9.10, 2.6.31

Ugy szoktam, hogy minden guestnek csak "host only" (vagy hogy hivjak) halot csinalok, aztan a hoston a tap eszkozre/eszkozzel routolok/bridgelek. Mivel nem a virtualbox kezeli a dolgot, akar menet kozben is lehet masik bridge-be tenni stb...

Masik megoldas, hogy tobb halokartyat adsz a virt gepnek es egybol letrehozod a tobb bridget is (akar a vboxszal, akar kezzel a hoston). Igy kilat vagy wifi vagy eth fele. Ez persze bukik win hoston, ahol max 1 db bridge eszkoz lehet... (szereny win ismereteim szerint)

Hi!

Futas kozbeni soros port konfiguraciot, illetve parhuzamos portot mikor fog majd tudni?

By(t)e
TBS::Antiemes

"VM states can now be restored from arbitrary snapshots instead of only the last one, and new snapshots can be taken from other snapshots as well (aka branched snapshots)"

Navegre.

akkor csak en orulok a windows 2d gyorsitasnak?:O

Nos igen, most megy nekem is "minden", mert az intel kartyan, ubuntu 8.10-zel van a WindowsXP-st megkozelito 2d-s, es 3d-s teljesitmeny, de itt epp wifi-led nincsen, nameg az akkuido is szar.

915resolutionnel soha nem volt gondom. Illetve azt nem is neveznem probvlemanak; egyszer beallitod, azt' megy. Ellenben az uj intel video driverek teljesitmenye hulladek, es azt nem is tudod egyszer bekonfigolni, hogy jo legyen...

Érdekes, hogy a Live migration senkit nem izgatott fel. Pedig akárhogyis nézem, a VMWare-nél még mindig szeretik killer feature-nek tartani, pedig lassan mindenki tudni fogja.

Enterprise... ehe. Szóval "nagycéges" funkciót másképp kell tervezgetni. De startupoknak (ahogy manapság divatos írni) tökéletes lehet, pláne tesztelgetésekhez, miegyebekhez.

A VB gyorsan fejlődik, talán túl gyorsan is. Amikor még volt solarisom, akkor az volt a divat, hogy megjött a pecscédé, akkor betettem a fiókba, és elővettem az előző havit, mert addigra arról kiderült, hogy van-e valami gyíkja a frissítésnek. Manapság már nem biztos, hogy ez a fajta policy életképes, bár eleddig nekem nem volt gondom a virtualboxszal, de sose lehet tudni, hogy mikor botlok esetleg súlyos problémájába.

Egy szó mint száz, enterprise dolgot csak már kipróbál, bevált rendszerre tennék, de a követelmények sokszor ezt nem teszik lehetővé. Lásd AS400: nagyon nehezen de csak kihalnak, de nem azért, mert rosszak, hanem mert a követelmények esetleg már olyanok, hogy nem tudnak megfelelni neki. Persze az már egy másik történet, hogy azok a követelmények tényleg érnek-e annyit.