Június 1-gyel eltűnik a www.sun.com az internetről

 ( trey | 2011. március 13., vasárnap - 10:23 )

A Sun Microsystems utolsó hírmondói közül egy ismét az enyészeté lesz. Pár nappal ezelőtt jelentette be Rick Ramsey az OTN Garage blogon, hogy 2011. június 1-én a www.sun.com site végleg eltűnik az internetről.

A BigAdmin, OpenSolaris.com legtöbb tartalma és az SDN egyes szekciói migrálásra kerülnek az Oracle Technology Network (OTN) System Admin and Developer Community szekciójába. Az Oracle emberei dolgoznak azon, hogy megoldást találjanak a Hardware Compatibility List számára is. A hozzászólásokból kiderül, hogy sok anyag (pl. blueprint-ek többsége) nem kerül archiválásra, így akinek kedves információk találhatók ezeken az oldalakon, jobb ha készít magának mentést róluk. A kérdésre, hogy készítenek-e átirányításokat az új oldalara, a válasz "nem" volt. A blogs.sun.com továbbra is üzemel majd.

A részletek itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

erdekes kerdes, hogy mire kellett az oracle-nak a sun, azon kivul hogy 1-el csokkent a potencialis konkurenciak szama

--
Live free, or I f'ing kill you.

Szerintem leginkább a java miatt kellett nekik, de lehet hogy hardware fronton is be akarnak erősíteni.

azon kivul
ezaz, hogy valoszinuleg nincs azon kivul...

Ügyfelek ?

--
fantázisdús aláírás v1.09

vannak még olyanok?:/

-

-

Nevetséges amit az oracle művel a sun supporttal. Hogy oracle support id kelljen, hogy le tudj tölteni egy új bios-t vagy drivert, az botrány. Fél órát beszélgettem ügyintézőkkel és egy hete nem tudják megküldeni. De nagyon kedvesen felajánlották, hogy mondjam meg melyik patch vagy bios kellene és majd ő letölti és elküldi emailben. Elmeháborodottak. (nem is látni support id nélkül, hogy milyen letöltések vannak a géphez, nem mintha nem volna önmagában nevetséges, hogy majd telefonálgassak állandóan, ha frissiteni akarok valamit rajta)

Arra már gondolni sem merek mi lenne, ha nem fél éve vettük volna a vasat és már lejárt volna a garancia... De nyilvánvaló, hogy meggyőztek róla, hogy oracle név alatt szereplő termékért a jövőben nemhogy egy fillért nem fogunk adni, de bottal sem fogjuk piszkálni.

Most ezt nem értem. A www.sun.com már elég egy Oracle-ös lapra visz. Még ehhez képest is eltűnik?:)

Igen. Megszűnik az átirányítás is. Ezzel több (tíz)ezer Sun blog link lesz használhatatlan végleg.

--
trey @ gépház

:(
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Fejlődőképes hiperláma, és okleveles érdekfeszítő

Nem tudom, ki mennyire szereti az Oracle-t, de szerintem szánalmas, hogy egy lassú és agyonbonyolított RDBMS-t és egy szintén lassú és agyonbonyolított EPR rendszert fejlesztő pár alkalmazottas cég és a megalomán vezetője eljutohatott odáig, hogy ilyen ámokfutást rendezzenek. Természetesen jó volt a marketingjük, és az oracle "matematikailag bizonyított helyes működése" elég jó hívószó volt, hogy néhány hozzá nem értő vezető dollármilliókkal tömje évente a zsebét a cégnek, ami miatt de facto szabvánnyá avanzsálhassák magukat a multicéges környezetekben, hogy aztán zsebből megvehessék a Sun-t, a VirtualBox-ot, és még ki tudja hány, jobb sorsra érdemes céget, hogy aztán... [világuralom/egyéb galádságok izlés szerint behelyettesítendők]

..."hogy aztán zsebből megvehessék a Sun-t, a VirtualBox-ot"...

A Virtualbox a Sun-e' volt, azzal egyutt kaptak meg.
Ennek ellenere a Vboxra egy szavunk sem lehet, azt szepen fejleszti az Oracle tisztesseggel.

+1, a VirtualBox nálam folyamatosan bizonyít, amíg ez így marad, addig engem tulképp nem érdekel, hogy milyen a logója vagy milyen cég van mögötte. (Tőlem lehet az a Microsoft is, csak fel lehessen tenni Debianra.)

A VBox jó, és ez nem más, csak mázli. A JVM viszont egyre szarabb. Ez pedig nagyon szomorú és gyászos jövő képét vetíti elénk...
--
Gábriel Ákos

"A JVM viszont egyre szarabb."
Miben?

en is kivancsi lennek mit tudtak benne elrontani :)

leakel össze-vissza...

--
Gábriel Ákos

Részleteznéd? Csak azért mert a JVM-en futnak fontosabb dolgok is, mint egy max. 10 percig futó applet. És nem "leakelnek össze-vissza".

...azt leszámítva, hogy a 4-es széria egy használhatatlan bughalmaz.

Ez ugye szellemi vagyon -> önkéntes vagyonvesztés.

+1
-------
It is our choices that define us.

lemegy a nap ... :-(

Engem érdekelne a sun.com domain, ragyogó naptej webshopot lehetne ráhúzni.
Mikortól lehet beregizni?

Like

+1

szerintem baráti ára lehet, első blikkre olyan 10k$ :)

Mivel a poszt szerint blogs.sun.com marad, így a sun.com domain-t nem dobják, csak a www.sub.com aldomaint, illetve mögötte lévő site-ot.