Június 1-gyel eltűnik a www.sun.com az internetről

Címkék

A Sun Microsystems utolsó hírmondói közül egy ismét az enyészeté lesz. Pár nappal ezelőtt jelentette be Rick Ramsey az OTN Garage blogon, hogy 2011. június 1-én a www.sun.com site végleg eltűnik az internetről.

A BigAdmin, OpenSolaris.com legtöbb tartalma és az SDN egyes szekciói migrálásra kerülnek az Oracle Technology Network (OTN) System Admin and Developer Community szekciójába. Az Oracle emberei dolgoznak azon, hogy megoldást találjanak a Hardware Compatibility List számára is. A hozzászólásokból kiderül, hogy sok anyag (pl. blueprint-ek többsége) nem kerül archiválásra, így akinek kedves információk találhatók ezeken az oldalakon, jobb ha készít magának mentést róluk. A kérdésre, hogy készítenek-e átirányításokat az új oldalara, a válasz "nem" volt. A blogs.sun.com továbbra is üzemel majd.

A részletek itt.

Hozzászólások

erdekes kerdes, hogy mire kellett az oracle-nak a sun, azon kivul hogy 1-el csokkent a potencialis konkurenciak szama

--
Live free, or I f'ing kill you.

Nevetséges amit az oracle művel a sun supporttal. Hogy oracle support id kelljen, hogy le tudj tölteni egy új bios-t vagy drivert, az botrány. Fél órát beszélgettem ügyintézőkkel és egy hete nem tudják megküldeni. De nagyon kedvesen felajánlották, hogy mondjam meg melyik patch vagy bios kellene és majd ő letölti és elküldi emailben. Elmeháborodottak. (nem is látni support id nélkül, hogy milyen letöltések vannak a géphez, nem mintha nem volna önmagában nevetséges, hogy majd telefonálgassak állandóan, ha frissiteni akarok valamit rajta)

Arra már gondolni sem merek mi lenne, ha nem fél éve vettük volna a vasat és már lejárt volna a garancia... De nyilvánvaló, hogy meggyőztek róla, hogy oracle név alatt szereplő termékért a jövőben nemhogy egy fillért nem fogunk adni, de bottal sem fogjuk piszkálni.

Most ezt nem értem. A www.sun.com már elég egy Oracle-ös lapra visz. Még ehhez képest is eltűnik?:)

Nem tudom, ki mennyire szereti az Oracle-t, de szerintem szánalmas, hogy egy lassú és agyonbonyolított RDBMS-t és egy szintén lassú és agyonbonyolított EPR rendszert fejlesztő pár alkalmazottas cég és a megalomán vezetője eljutohatott odáig, hogy ilyen ámokfutást rendezzenek. Természetesen jó volt a marketingjük, és az oracle "matematikailag bizonyított helyes működése" elég jó hívószó volt, hogy néhány hozzá nem értő vezető dollármilliókkal tömje évente a zsebét a cégnek, ami miatt de facto szabvánnyá avanzsálhassák magukat a multicéges környezetekben, hogy aztán zsebből megvehessék a Sun-t, a VirtualBox-ot, és még ki tudja hány, jobb sorsra érdemes céget, hogy aztán... [világuralom/egyéb galádságok izlés szerint behelyettesítendők]

Engem érdekelne a sun.com domain, ragyogó naptej webshopot lehetne ráhúzni.
Mikortól lehet beregizni?