Sun VirtualBox 3.0.8

 ( trey | 2009. október 8., csütörtök - 17:35 )

"Október 6-án megjelent a VirtualBox legfrissebb verziója, a 3.0.8, mely a verziószámból is látható módon alapvetően hibajavításokat tartalmazó verzió, s mint ilyen nem is feltétlenül tartana igényt nagyobb figyelemre. Ellenben a Linux/Solaris/OSX felhasználók egy csúnya és a korábbi összes 3.0-ás verziójú VirtualBox-ban meglévő biztonsági hiba javítását is megtalálják a csomagban, ezért mindenképpen érdemes letölteni és telepíteni is a legfrissebb verziót. A hibajavítások listája a "Security: fixed vulnerability that allowed to execute commands with root privileges" címszó alatt jelzi a hibát, de bővebb információt nem ad róla."

A részletek itt olvashatók. A bejelentés itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Allitolag ezzel mar megy NetBSD guestkent.
Valaki megerositene?

--
When in doubt, use brute force.

Igen de csak bekapcsolt VT-X vagy AMD-V támogatással. A szoftveres virtualizációja még mindig használhatatlan *BSD-vel.

igazabol azt nem ertem, hogy miert megy minden mas virtualis gepben (vmware, parallels, virtualpc, qemu) rendesen, ebben meg nem? :p

--
When in doubt, use brute force.

Mert nem foglalkoznak a szoftveres virtualizáció javítgatásával idő és/vagy fejlesztő/érdeklődés hiányában. Több fórumon ment a flame ezzel kapcsolatban. Ez van. Amúgy a dinamikus fordítója a qemu TCG-jét használja ha jól tudom, bár ugye hasonlóan mint a qemu-nál a kqemu a virtualbox vmm rétege is próbálja a guest kód nagy részét natívan futtani és minimalizálni a recompiler használatatát.

Esetleg tudsz valahol vdi (vagy egyéb) diszk-fájlról? Most telepíteni nincs kedvem, de VBox-ban megnézném.