scanarg-1.1pre3

 ( apal | 2007. február 8., csütörtök - 23:28 )

Folytassuk a "milyen programokat irt a hulyegyerek az elmult x e'vben" sorozatot, hatha egyszercsak bekerul ide valami olyasmi, ami erdeklodesre tarthat sza'mot. Az elobbiekben bemutatott program (psn-1.0pre5) egyik demojaban mar bennevan ez a szinten API, de talan erdekes lehet kulon is. Szoval.

Ez a scanarg-1.1pre3.tar.gz ne'ven futo konyvtar, mely a kozismert getopt() e's getopt_long() fuggvenyek mellett kinal alternativat ugyanarra a problemara, megpedig (argc,argv[]) parancssori argumentumok e'rtelmeze'se're. Olyan mint a sscanf(): %-s formaban kell megadni egy argumentum egy parameter-parkent jelenik meg. Nyilvan nem annyira altalanos, de joval kompaktabb mint a getopt, es relative sokmindent sikerult belezsufolni. Pl. automatikusan kezel dinamikus listakat, ami a wildcard-os filenevek megadasanal viszonylag hasznos tud lenni.

Kene doksit csinalni hozza - ha lenne ra' ige'ny, csinalne'k, egyelo"re marad a pa'r pelda (lasd tgz); ez a nekem-igy-jo-tehat-nem-erdekel-a-problema eset... Bar ki tudja, van egy rakat flag-je ennek is, e's a fele'ro"l ma'r nem tudni mit csinal...