Romaniaban Mr. Gates

 ( sartek | 2007. február 3., szombat - 11:55 )

tegnap elott volt nalunk (ersd: romaniaba) Mr. Gates
csak mint erdekesseg a helyi lapban megjelent cikk:
"Bill Gates Romániában terjeszkedik

Bukarestben tárgyalt a tegnap Bill Gates. A számítógépes világ legismertebb személyisége gazdasági együttmûködésre készül Romániával, ezt jelzi, hogy fölavatta új, itteni vállalkozását, a regionális terméktámogatási központot. A román vezetés azzal is kifejezte elismerését az amerikai üzletembernek, hogy magas kitüntetésben részesítette, és fogadta ôt mind Traian Băsescu államfô, mind pedig Călin Popescu Tîriceanu kormányfô.
Felkészült szakemberek
Traian Băsescu megjegyezte: országa fiatalsága a ’90-es években élen járt az óriásvállalat termékeinek engedély nélküli másolásában, terjesztésében, de ebbôl a kalózgenerációból kerültek ki elôször a legjobb szakemberek, és így terjedt el a számítógép-használat Romániában. Az amerikai milliárdos, akinek becsült vagyona annyi, mint Románia össztermékének fele, 200 millió dolláros romániai befektetéssel fejleszti birodalmát a következô öt évben. A regionális terméktámogató központ közép- és kelet-európai nagy felhasználókat, cégeket fog ellátni karbantartási és fejlesztési információkkal. A megnyitóünnepségen elhangzott, hogy több mint 300 romániai szakember dolgozik Bill Gates vállalatainál. Bill Gates bukaresti látogatásával egybekötötték a Microsoft új operációs rendszerének, a Windows Vista, az Office 2007 termékcsaládnak és az Exchange Server 2007 romániai bemutatását is. "A most felavatott központra három másik ország is pályázott. Az, hogy ez mégis Romániában jött létre, a romániai informatikai szakemberek kiváló felkészültségének elismerését jelenti. A Microsoft bukaresti központjában foglalkoztatott alkalmazottai pedig olyan tudás birtokába jutnak, amely egész életük folyamán elkíséri, és ez kihat a hazai IT szektor fejlôdésére" – nyilatkozta Nagy Zsolt távközlési és informatikai miniszter.
Megbeszélés
A Globális Terméktámogató Központ megnyitóját követôen kerekasztal-megbeszélésre került sor, ahol a kormányzati, a közigazgatási intézmények informatizálásáról esett szó, illetve a Microsoft képviselôi ismertették a közszolgáltatásban felhalmozott tapasztalataikat. "A romániai IT &C piac minden területen növekvô tendenciát mutat. A Távközlési és Informatikai Minisztériumnak nagy szerepe lehet az információs társadalom kialakításában. Bemutattam Bill Gatesnek erre irányuló programjainkat, a Tudásalapú gazdaságot, amely nemcsak a vidéki települések informatizálását tûzte ki célul, hanem a lakosság nevelését is a modern kommunikációs eszközök használatát illetôen. Nagyon tetszett neki az ötlet" – számolt be a találkozóról Nagy Zsolt."

hat igen.. ahogy bent vagyunk az euba jon gates bacsi is.. eddig felt hogy nehogy elb*djon a penze.. es igy van ezzel sok mas vallalkozo is

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Vajon találkozott Ionescu úrral is? :P

--
//:wladek's world

eloszor oda akartam irni de gondoltam jobb lesz itt :D
onnan jott az otlet hogy megosszam veletek:)

"hat igen.. ahogy bent vagyunk az euba jon gates bacsi is.. eddig felt hogy nehogy elb*djon a penze.. es igy van ezzel sok mas vallalkozo is"
Miért Te nem féltenéd?
----
A sör nem alkohol, a nő nem ember, a linux nem játék.

nincs mit feltsek:)
de nem azert irtam hogy en feltenem vagy nem csak irtam :) maskullonben fogalmam sincs mit gondol Bill bacsi romaniarol, ez altalanos dolog:)
de valoszinu feltenem ha lenne mit,
maskullonben FOSS ide vagy oda azert jo hogy terjeszkedik az M$ itt is, szerintem. (ersd: az orszagnak jo)