GNU Compiler Collection 3.3

 ( trey | 2003. május 14., szerda - 19:28 )

Megjelent a népszerű (és szinte nélkülözhetetlen) GNU Compiler Collection (GCC) 3.3-as verziója. Igaz, hogy a honlap még nem frissült, de egyes oldalak tudni vélik, hogy ez a stabil kiadás.

Letöltés itt.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez van a SuSE 8.2-ben is, es hat nem fordul le vele kernel (2.4.21-pre7)... :(
Minden mas viszont igen.

En tegnap este al3x-szel az icc-vel kiserleteztem. Szerettem volna leforgtani vele a cvs-t, de nem sok sikerrel. Talaltam egy tavaly augusztusi foltot, abbol probaltam osszevadaszni a diffeket. Nincs veletlenul egy mukodo patched hozza? Mert hallottam neked egyszer sikerult icc -vel forgatni MPlayer-t.

icc allitolag megeszi a kernelt is ugyhogy remeny van..

Egyebkent lenne/lett volna annak akadalya h az asm reszek szepen kulon
.S fileokba legyenek es ne a C fordito veszodjon veluk?

Ezzel az otlettel mar elegge elkestel: hajdanan volt tobb kod kulon assembly forraskent (.S), peldaul az mp3lib -ben. Ezzel egy a gond: tobb OS-en az asm es c kozt a neveket megtoldja a compiler (as vs cc vs ld) egy '_' prefixel, ilyen peldaul az OpenBSD vagy a Darwin. A ganyolas elkerulese vegett 2 megoldas szuletett: mangle.h, ami egy makrot tartalmaz (MANGLE()), a masik viszont az inline asm-be valo atiras. Utobbi elengansabbnak bizonyult, mivel olyan kodreszek nincsenek amik onmagukban kulon binarisba fordulnanak (mint peldaul a kernelben a boot reszek), hanem mind egy-egy kodresz optimalt verzioja. Az inline asm-nek e mellett tobb elonye is van, peldaul nem kell ugyelni arra, hogy milyen regisztereket buzeralt a c kod a meghivas elott, csak megadod az inline asm kodnal, hogy te pl. az ebx meg edx regisztereket allitgattad, ugyhogy erre o ugyeljen. Talan optimalisabb is a kod.