Dragonfly BSD VMWare image

 ( bastya_elvtars | 2006. november 23., csütörtök - 13:00 )

A dragonfly-users listán jelezték, hogy letölthető egy VMWare image, melynek neve DAMP (DragonFly + Apache + MySQL + PostgreSQL + PHP).

Ez azért nagy szó, mert VMWare alatt hivatalosan nem támogatott a DragonFly. Az image DragonFlyBSD 1.6.2-re épül, ami a legutolsó stabil kiadás. Az eredeti oldal itt található.
NAMP néven elérhető egy hasonló image NetBSD-alapokon.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"VMWare alatt hivatalosan nem támogatott a DragonFly."

Hivatalosan lehet, hogy nem támogatott, de ennek ellenére simán lehet telepíteni VMWare-be, sőt komplett kernelt/world-öt is fordítottam VMware-en.

--
trey @ gépház

Igen, a fiúk adnak erre, egyébként meg azért jó, mert nem kell VMWare Workstation-t ware venni, hanem ott az ingyenes Player.
--
Gentoo motto: It's worth spending eight hours trying to make something load 20ns faster.

A VMware Server is ingyenes.
http://www.vmware.com/products/server/

Így van, és teljesen jó workstation helyett, plusz még alkalom adtán vnc servert is meg lehet spórolni vele.
Annyira mondjuk nem gyors a megjelenítés, mint a 4.x-es workstationben, de az 5.x-es workstationnél érzésre gyorsabbnak tünik. Kicsit lebutított grafikájú guest oprendszerrel minden további nélkül használható.
---
Keep on trolling

Mármint hogy a VMware Server gyorsabb megjelenítést biztosít, mint a VMware Workstation 5.x? Azonos körülmények (virtuális gép) szinte kizárt, ha mégis így van, akkor valami speckó van a háttérben.

Amúgy csak akkor jó Workstation helyett, ha nem akarsz Workstation funkcionalitást használni, mint például pillanatképek, teaming, klónozás.

Sőt qemu is tudja a vmware imageket. Legalábbis nekem szoktak menni... :) Xen-ről nincs információm...

Amennyire en tudom a VMware-ben levo OS beallitasok a VMware guest oldali driverei miatt fontosak. :-) Szamtalanszor van, hogy en is pl. Linuxos LiveCD-ket inditok egy W2k-s guest-en gond nelkul. (ha tevednek vki javitson ki)


Minél korszakalkotóbb ötlettel állsz elő, annál több hülyén kell átverekedned magadat.

Ha ezt az imaget elinditom VMWare playerban bealithato, hogy ugyanazon a windows rendszeren elerjem az apache web szervert ?

Ha arra gondolsz, hogy a virtuális gépben futó apache web szerver akarod elérni a windows gazda gépről, akkor igen (feltéve, hogy a hálózati beállítások megfelelőek).

Mivel az OS kiválasztása alapján semmilyen meghajtó nem települ, max ha Te kezdeményezed a VMware Tools telepítését, ezért ez az elképzelés nem állja meg a helyét.

A kézikönyv alapján (jelen esetben talán a 4. pont a legjelentősebb, erre volt is példa pl. a Vista kapcsán):

This screen asks which operating system you plan to install in the virtual machine. Select both an operating system and a version. The New Virtual Machine Wizard uses this information to
# Select appropriate default values, such as the amount of memory needed
# Name files associated with the virtual machine
# Adjust settings for optimal performance
# Work around special behaviors and bugs within a guest operating system

If the operating system you plan to use is not listed, select Other for both guest operating system and version.