KDE password

Fórumok

A problemam a kovetkezo, hasznalok ugye neha KDE-s alkalmazasokat amik igenyelnek rendszergazdai jogokat(pl KDE control center) vagy synapticot. Es megvaltoztattam nemreg a root jelszavamat, azota ezek az alkalmazasok nem fogadnk el semmilyen jelszvat roothoz se a regit se az ujat. Mig terminalban su lazan elfogadja de sudo mar nem. Mi lehet a problema? Ezek az alkalmazasok sudot hasznalnak? Hol es mit valtoztassak meg hogy elfogdjanak jelszot?

Hozzászólások

A synaptic GTK-s alkalmazás és a gksu-val indítható, aminek szintén nincs köze a KDE-hez (persze kivéve ha ksynaptics vagy valami hasonlóról van szó, mert azokat nem ismerem).
Nem használtad a kwallet-et? Nem lehet hogy az a ludas? Én nem tudom, mert soha nem használtam, de elképzelhetőnek tartom. Próbaképpen megér egy törlést a .kde/share/apps könyvtárból.

A minap én is belefutottam ebbe a problémába. Etch rendszerem van, és egy kde-frissítés után a kdesu nem fogadta el a jelszót. Nálam a rendszergazda jelszó régesrég nem változott, ezért a frissítésnek néztem utána.
Az eredmény: a "kdelibs4c2a" és a vele házasságban levő "kdelibs-data" a hunyó. Ezek frissítése hozta be a hibát. Visszatettem az előző verziót, a "kdelibs4c2a-4:3.5.4-3" ill. a "kdelibs-data-4:3.5.5.4-3" nevű csomagokat, és megint működik a kdesu.
Cserébe az összes frissített kde csomag törött lett :( Viszont úgy tűnik, működnek, csak a csomagkezelő jelzi a rendellenességet. Hátha lesz a kdesu-ból is frissítés, és akkor rendbe lehet majd tenni a dolgot.

Balázs