USB telepítés

 ( prmpec | 2006. október 4., szerda - 0:10 )

Sziasztok!
Már a Debian fórumban is panaszkodtam, hát megteszem itt is. Hihetetlen, hogy már a sokadik linux disztribuciót próbálom telepíteni a gépemre, de eddig mindegyik elvérzett.
A történet ugyanis az, hogy az alaplapra integrált ide vezérlőmmel nincs összhangban a kernel, és nem látni a cdrom-omat.
A feladatom a következő volt. Installáljál stabil (nem testing) (x86_64) linuxot úgy, hogy csak a 2.6.17-es és e fölötti kernelek látják a winchestereket. CDROM-t nincs.
Lehet, hogy elkezdek egy blogot, hogy ma éppen milyen disztribúciót hekkelek meg, hogy USB-ről tudjam idegen kernellel bootolni...
(Csináltam én már az utóbbi öt napban hagyományos és bootatrap telepítők végigpóbálgatásától elkezdve, i386-debian-testing alól AMD64-kernel crosscompiling-on át, gentoo install initrd-cpio-hack-ig mindent.)

Mostmár megpróbáltam az fw-currentet is vmiklós tippje alapján. Sajnos azt tapasztalom, hogy - ahogy a többi linux-os telepítők is - nagyon aluldokumentált a dolog. Erről az USB telepítőről pl. sehol sem lehet olvasni.
Természetesen bebootoltam USB syslinux-xal, csilivili. Aztán a Selecting categories-nél nincsen categories-em. Nyílván hiányzik valami, pl. egy netinst.iso, de fél napos gentoo-install-hackelés után valahogy elment a kedvem attól, hogy utánajárjak a hibának.
Persze log az sehol... Én nem is értem, hogy fejlesztik a fw install-t, hogyha nem logolnak közben?...

Erről ennyit. Átmegyek a gentoo fórumba is panaszkodni. Üdv,

Balázs

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nyafogás helyett egy kis olvasás és bugreport inkább:

http://blogs.frugalware.org/vmiklos/2006/09/30/p257