MiSeOffice OOo prezentáció

 ( STP | 2006. február 20., hétfő - 11:42 )

üdv!

Nem kapcsolódik szorosan a unix témakörhöz, de OOo mentén hátha...
Van egy üzemeltetett cég, ahol a MiSeOffice különböző verzióit használják (többségében 2k)
Az utóbbi időben elkezdtek prezentációkat gyártani 1000-el. De nem szolídan, ahogy egy írástudó tenné, hanem a bazi nagy képekkel, (Excel) táblázatok bevágásával, miegymással. (Még hangot nem akartak, de ami késik, nem múlik.) :(
Van-e valakinek tapasztalata, hogy a PP-ot ki lehet-e váltani Imress-el érdemben? Miben több/kevesebb? A célszemélyek nagy mennyiségű és méretű marketing bullshit gyártására szocializálódtak...

Előre is köszi a válaszokat.

PS: ha van komoly pozitív visszajelzés, ŐkSe fognak MiSeOffce-t használni. :D

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szerintem igen. (Igaz csak fél órát használtam a powerpoint-ot, amíg felkészültem az ECDL vizsgára otthon.) :)
OpenOffice-szal simán meg lehet nyítni, szerkeszteni a pps-eket.

Köszi, de nem pont erre irányult a kérdés. (Valszeg nem voltam elég pontos.)
Próbálok pontosítani:
Van e valakinek tapasztalata hardcore marketingesek leválasztására M$Office-ról, és OOo-ra 'térítéséről'?
Ennek fényében. Meg tudtak-e csinálni mindent Impress-el, amit addig a másikkal raktak össze?

Nemrég viszonylag sokat kellett foglalkoznom a témával.
A tapasztalataim alapján azt kell mondjam, hogy eléggé problémás a dolog.

- Kezdve ott, hogy az Ooo Impress-e már önmagában is problémás: én is ezzel dolgozom, de ha bemutatót kell összeállítani, az áttűnési hatásokat kapásból nélkülözöm, mert olyan szaggatott, hogy akkor már jobb, ha nincs. (ha valaki tud erre megoldást, legyen szíves megosztani azt)
- A következő gond, hogy a M$ cuccai egymással se teljesen kompatibilisek, elsősorban a bevezetett újabb ilyen-olyan effektek, kisebb-nagyobb áttervezések miatt, így aztán az Ooo-tól végképp nem várható el, hogy úgy jelenítse meg a diákat, ahogy azt az összeállító elképzelte/tesztelte. (Komoly haragot válthat ki, ha valaki a hosszú ideig szépítgetett, pofozgatott prezentációját szétesve látja az előadáson)

Tehát összefoglalva: ha a vetítéshez használt gépen van Ooo, és nem kellenek csillivillik, akkor Ooo rendben.

Ha csok M$ Office van, akkor pedig azzal a verzióval érdemes elkészíteni a bemutatót is (másik gépen), ami a vetítősön van.

Prezentációba illesztett videó, flash, hang témával én már csak M$ Off alatt próbálkoztam.
Végső jótanács: 256 Mb RAM-mal szerelt gépen ne akarjatok elindítani 300 Mb -os ppt-t! :)) )

Sajna az impress (az FSF-féle premium win-es változatán) soxor elszáll. utánna tudod helyreállítani a dolgokat, de ugye nem erre vágyik a nép.
Szóval, ha prezentációközpuntúak vagytok, akkor nem alternatíva még az Impress. Remélem a 2.5-ösben az lesz. Nagyon remélem.

Más verzióban is ez tapasztalatod, vagy csak a Premium változatban?
Esetleg küldhetnél pár prezentációt ami hibát okoz. Nálam jól működött eddig a készítés, bár nem vagyok egy masszív Impress felhasználó...

http://www.nebo.edu/misc/learning_resources/ppt/

Itt találsz egy csomó kisebb/nagyobb ppt fájlt, ha ezeket viszi akkor mindent.

--
Az élet harc. Délelőtt az éhséggel, délután az álmossággal.

Nekem sajnos az a problémám, hogy nem boldogulok mozgóképek beillesztésével. Az oOO 1.x alatt sem sikerült és vártam a 2.x-et, mint a messiást, mert abban már a Java Media Framework feladata lenne lekezelni a movie-kat. Sajnos azt gondolom, hogy a JMF az egy Mplayer-hez, Xine-hez, vagy Totem-hez képest ótvar. Ez még nem is lenne baj: de sajnos ugyanúgy nem mennek az animációk, mint azelőtt.
Emiatt animált gif-ekre vagyok kénytelen korlátozni magam. Én hajlandó vagyok elfogadni ezt a kompromisszumot, de egy marketing-bullshit-re szocializált organizmus nem biztos.

Ez úton is kérek mindenkit aki ezt olvassa és életében egyszer már sikeresen illesztett oOO-ba .mpg-t, vagy bármely más video-t, hogy vegye fel velem a kapcsolatot.

Üdv,
Dw.

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."