Ingyenesen használhatóvá vált a Secure Global Desktop

 ( _Joel | 2006. február 13., hétfő - 16:04 )

Talán sokak számára érdekes lehet, hogy a korábban Tarantella néven, újabban Sun Secure Global Desktop néven ismert szoftver mostantól ingyenesen használható minden célra - gyártói támogatás nélkül.

A Secure Global Desktop a következő platformokon támogatott:

  1. Solaris 10 x86, 8-10 SPARC,
  2. SuSE Enterprise Server 8 és 9,
  3. Red Hat Linux AS 3 és 4

A SGD segítségével az üzleti alkalmazások központi szerverekre konszolidálhatóak, és azokat a felhasználók webes felületen át érhetik el, gyakorlatilag bárhonnan (irodából, otthonról, nyilvános internet elérési pontokról, stb). A szoftver képes Windows Terminal Server-ről, UNIX kiszolgálókról valamint Mainframe-es rendszerekről alkalmazásokat indítani. Több alkalmazásszerver esetén automatikusan képes a terheléselosztást kezelni és az egyes alkalmazások szerverekhez rendelését dinamikusan követni.

A telepítőkészletek letölthetőek a innen, bővebb információ pedig itt található.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezt azért nem vártam tőled Sun, de azért köszönöm, nagyon hasznos kis toolt adtál a kezünkbe. :)

Nem marketingeljük itthon túl, de szinte az összes szoftver ilyen konstrukcióban használható november óta (mail, calendar, app server, identity server, stb).

az igazi haszna a legacy cuccokkal megpakolt hálózatok migrációjánál van. Elmondhatatlan, mekkora haszna...

Jól tudom, hogy a Sun cluster is ezek közt van? Mert letölthető (le is töltöttem), viszont a licenszelése kicsit homályos volt. (Vagyis használhatom -e support nélkül, ingyen, jogtisztán...)

Minden ami itt van, ingyenes, a fenti feltételekkel:
http://www.sun.com/software/solaris/get.jsp
Peter
Sun

Nem teljesen tiszta a kép nekem.
Szóval a Tarantella szerver ingyenessé vált, de kliensenként továbbra is kérnek érte pénzt? Vagy ha nem kérek támogatást akkor ingyen kapok aktiváló kulcsokat hozzá?

Ugyanez a kérdés a Sun Ray esetében is fenn áll. Ott is csak a kiszolgáló szervert tehetem fel annyi szerverre amennyire akarom, és a SunRay170-es vékonykliensekhez külön kell vennem RTU-t? Vagy ha nem kérek tánogatást itt sem akkor RTU sem kell a hardverek mellé?

Légyszi aki kicsit jártasabb Sun license témában írjon. (Lehet hogy ettől függ rábólintanak-e nálunk a vékonykliensek vásárlására...)