LaTeX: automaták rajzolása

 ( _Petya_ | 2005. október 8., szombat - 13:12 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Probald meg dvips-sel atrakni ps-be, es azt megnezni gsviewval. A PSTricks se jelenik meg dvi viewerben.

Udv,
Zoli

Köszönöm, sikerült. voltam a marha, hiszen a gastex ps alapú..

Egy újabb kérdés: van ugyebár a \newtheorem parancs. Hogyan tudom megoldani, hogy ne számozza a tételeket?

Petya

[quote:e6ee4cc6fe="_Petya_"]Egy újabb kérdés: van ugyebár a \newtheorem parancs. Hogyan tudom megoldani, hogy ne számozza a tételeket?[/quote:e6ee4cc6fe]

A Wettl--Mayer--Sudár-féle "LaTex kezdőknek és haladóknak" szerint az amsthm csomagban van \newtheorem* parancs, ami nem ír sorszámot a cím mellé (így opcionális paramétere sincs). Sose használtam, de hátha segít.

[quote:2ba48361bc="_Petya_"]Egy újabb kérdés: van ugyebár a \newtheorem parancs. Hogyan tudom megoldani, hogy ne számozza a tételeket?[/quote:2ba48361bc]

A Wettl--Mayer--Sudár-féle "LaTex kezdőknek és haladóknak" szerint az amsthm csomagban van \newtheorem* parancs, ami nem ír sorszámot a cím mellé (így opcionális paramétere sincs). Sose használtam, de hátha segít.

Egy újabb kérdés merült fel, nem szeretnék ezért új topicot nyitni, remélem ide is elfér:

Hogyan tudom rávenni a LaTeX-et, hogy kiemelt matematikai módban (\[...\] ) ne a sor közepére, hanem az elejére tegye a képletet? Vagy másképpen: sorközi ($...$) módban, hogy a \bigcup_{valami} -nél a valamit az unió jel alá írja, és ne az alsó indexbe?

Petya

[quote:6637cb48e6="_Petya_"]Vagy másképpen: sorközi ($...$) módban, hogy a \bigcup_{valami} -nél a valamit az unió jel alá írja, és ne az alsó indexbe?
[/quote:6637cb48e6]

Úgyszinén a fent említett könyvből: \bigcup\limits alá írja, \bigcup\nolimits alsó indexbe.

Üdv!

Segítséget kérnék, automatákat szeretnék rajzolni LaTeX-ben. Találtam erre a feladatra egy csomagot, a gastex-et ([url]http://www.lsv.ens-cachan.fr/~gastin/gastex/gastex.html[/url]), de valamiért nem működik. A tex forrás rendben lefordul, elkészül a dvi, meg is nyílik, de mikor a kérdéses oldalra scrollozok, jön a hibaüzenet:
Some PostScript specials could not be rendered.

Error: /undefined in TeXDict
Operand stack:
--nostringval-- PermitFileReading --nostringval-- PermitFileWriting --nostringval--
Execution stack:
%interp_exit .runexec2 --nostringval-- --nostringval-- --nostringval-- 2 %stopped_push --nostringval-- --nostringval-- --nostringval-- false 1 %stopped_push 1 3 %oparray_pop 1 3 %oparray_pop 1 3 %oparray_pop 1 3 %oparray_pop .runexec2 --nostringval-- --nostringval-- --nostringval-- 2 %stopped_push --nostringval-- 6 3 %oparray_pop 6 3 %oparray_pop 6 3 %oparray_pop 6 3 %oparray_pop .runexec2 --nostringval-- --nostringval-- --nostringval-- 2 %stopped_push --nostringval-- --nostringval-- --nostringval--
Dictionary stack:
--dict:1057/1123(ro)(G)-- --dict:0/20(G)-- --dict:69/200(L)--
Current allocation mode is local
Current file position is 11
MiKTeX GPL Ghostscript 8.01: Unrecoverable error, exit code 1

Mi lehet a gond?

Petya

Közben kipróbáltam debian alatt is (az előző winXP / Miktex volt), itt még hibaüzenetek se jönnek. Az előbb kimaradt, hogy a dvi olvasható, csak a grafikus elemek (nyilak, dobozok stb.) hiányoznak. Linux alatt is ugyanez a helyzet.

Petya