Internet wifi-s modem nélkül

Sziasztok! 

 

Manapság csak a DIGI ad úgy netcsomagot, hogy nem ad hozzá wifiis routert?

Szerettem bütykölni az OpenWRT-vel, de ha adnak WIFIs routert akkor nem látom sok értelmét még  1 dobozt betenni..

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 05. 14., k – 18:31

Már a DIGI is ad WiFi-s routert.

Ugyanakkor, a szolgáltató sok-az egyben jellegű végberendezése (jellemzően modemet, routert, csomagszűrőt, Ethernet switchet, WiFi accesspointot, gyakran VoIP ATA-t, stb. tartalmaz) gyakran erősen korlátozott az egyes funkcióit tekintve. Éppen ezért a "haladó" felhasználóknál továbbra is megvan a létjogosultsága a saját hálózati eszköz(ök) alkalmazásának.

Csak elméleti kérdés. Van olyan hogy DIGI (T, Voda) routeren kérhető port forward? Non plus ultra, admin access lehetséges ezeken?

echo crash > /dev/kmem

Hát, amit a szolgáltatók adnak, azzal nekem mindig bajom volt, nálam alap hogy bridge mód és teszek mögé egy OpenWrt-t. Szeretem ha pont olyan valami, amire szükségem van, kompromisszumok nélkül.

A tudomány és a hit vitája akkor eldőlt, amikor villámhárítót szereltek a templomokra.

nem mondom, h nincs igazad, de sok esetben az egységsugarú user direkt rádugja a (windowsos) gépét a kábelvégre, vagy rátesz egy sechol-okkal teli 10éves routert.
Azaz 30-60%-ban simán elvan a user a szolgáltató által adott router-megoldással - ha 1-2 évesnél nem idősebb (pl újabb Telekom Sagem router) akkor megkíméli magát 10-20-30k kicsengetésétől is. Lehet, h ennek az az ára, hogy évente 1-2x újra be kell állítani a port forwardot az aktív torrentezéshez...

> ha adnak WIFIs routert akkor nem látom sok értelmét még  1 dobozt betenni..

Ez mit jelent? Szerintem rengeteg értelme van rendes access pointot használni, és én is azt csinálom, a szolgáltatói dobozon meg letiltottam a wifit. De ha szerinted nincs értelme, akkor miért nem jó az, amit a szolgáltató ad?