USB energiaellátás gond (?)

Van egy Forev FV-Q3055 típusú egér+billentyűzet kombináció.

Képessége, hogy a scroll lock billentyű lenyomására világítani kezd. Nem lehet állítani, csak ki-be kapcsolni. Ezt driver nélkül is tudja, ez a billentyűzet képessége.

Ha linuxot futtató gépre kötöm, akkor nem működik. Windowsos géppel igen. Kipróbáltam többféle asztali gépen, laptopon, kék és fekete csatlakozón is. Mindenhol ugyanaz. Linuxon és windowson is ugyanúgy működik a gépelés, minden. A linux felismeri, világít a num lock, veszi a jelet. De hiába nyomok a scrool lockra, semmi sem történik.

Létezik valamiféle usb portbeállítás? Vagy miért lehet ez a különlegesség? Esetleg ha szükséges tudok logot beilleszteni, ha megmondjátok, hogy miről kellene.

Hozzászólások

Nem visz kozelebb a megoldashoz, de megerositi a teoriat: windows gepen, ahol világít egy live linuxot bootolva is fennall a hiba? 

Fn gomb van rajta? Azt lenyomva tartva is tennék egy kört.

"Ezt driver nélkül is tudja, ez a billentyűzet képessége."

Én azért ezt leellenőrizném mondjuk bios-ban, hogy igy van-e.

Ha netán ott sem működik, akkor mégicsak lesz ott driver, csak a windows automatikusan felrakta.

Szerkesztve: 2023. 12. 14., cs – 01:10

Ezt driver nélkül is tudja, ez a billentyűzet képessége.

Ez valószínűleg nem igaz. Szerintem a scroll lock megnyomását elküldi a számítógépnek, majd az csinál ezzel az infóval valamit, például visszaküld neki egy scroll LED on vagy off szerűséget, ami kapcsolja a világításodat. Gondolom, az X szerveren kellene valamit beállítani, hogy ez menjen.

Egyébként könnyű letesztelni, hogy ez a billentyűzet képessége-e. Bedugod az USB kábelét valami 5V-os USB telefon töltőbe. Akkor kap tápfeszültséget, de nincs kommunikáció. Ha nyomkodod a scroll lock-ot, szerintem nem fogja kapcsolni a világítást, tehát igazoltuk, hogy valójában a számítógép kapcsolja azt. :)

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE