USB Power tester-t keresek

Sziasztok,

tárgyban említett kütyüt keresek. Leginkább olyan kellene, ami kijelzővel rendelkezik, relatíve pontos, USB A és C-re is alkalmas, és ismeri az 5V-on felül a 9V, 20V stb + PD és vagy QC protokollokat (2.0, 3.0 stb. minél többet annál jobb).

Ahogy nézem millió féle típus van, a jobban sikerült "márkáskínai" fajtát lenne érdemes választani gondolom.

Tapasztalatok?

Hozzászólások

Sikerült találnod? Engem is érdekelne de az óriási választékból nem tudom melyiket érdemes megvenni.

Én ezzel szemezem, de pont a tapasztalat hiány miatt nem vettem még meg. Azért ideteszem:

Aliexpress Atorch

az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

nekem Ruideng tc66 van kínából, csak type-c csatis funkciói vannak, bár nem tudom, hogy type-c usb-a adapterrel is képes-e a régiekkel kommunikálni. 
Leginkább arra használom, hogy a különböző type-c töltőim, dokkjaim valós tápellátás értékeit kiolvassam pd trigger módban.

https://vi.aliexpress.com/i/32968303350.html
lehet pd 3.0 -át is tud https://usbchargingblog.wordpress.com/2019/01/04/rd-tc66c-usb-type-c-me…
https://lygte-info.dk/review/USBmeter%20RD%20Tech%20USB%20Meter%20TC66C…
http://www.ruidengkeji.com/rdupdate/firmware/TC66/

https://www.youtube.com/watch?v=rOlhibDUJgs
 

En egy ilyet hasznalok nagy megelegedessel. USB3 atmegy rajta, de a gyakorlatban csak USB2-es interfacen elerheto egyedi elektronikak fogyasztasi karakterizalsara hasznalom. Szoval a PD-s reszekben nem vagyok biztos hogy mennyire tudja/viszi, ellenben papiron 13...14V-ig tud. Szoval valameddig csakcsak jo (ha ez 20V+ lenne akkor minden tekintetben megfelelne az elvarasaidnak), viszont az az 1mA-s felbontasa plusz az integralt fogyasztasmeroje (teljes energiafelvetel merese) egeszen hasznalhatova teszi.

Egynek megteszi, mert máris barátságosabb az ára, mint amiket eddig találtam. A PD azért volna jó, mert akkor USB-C laptop töltőt is lehetne tesztelni. Ezzel a 13-14V-al max. telefontöltőre lenne alkalmas, ott ugye meg QC és tsai az érdekesek. Mindenesetre elraktam bookmark-ba.

( Szigorúan csak zárójelben.

Ennek olyan szép a leírása, hogy elájul tőle az ember. Én sajnos hülye vagyok a használatához. A feszültséget meg az áramfelvételt akartam nézegetni, azt mutatja.

https://www.emag.hu/retoo-kws-mx18l-usb-tesztelo-10-az-1-ben-kapacitas-…

Zárójel bezárva.)

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Ez első blikkre inkább a gagyi pontatlan kínai szarnak tűnik (amiből van ezer féle változat google szerint), mintsem precíz megbízható eszköznek. Olyat, ami pontatlanul mér VALAMIT és olyan kimenetet mutat neked ami félrevezet, olyat mindenki tud csinálni. Olyat, ami a valóságot mutatja, már nehezebb.

Ezért kérdeztem saját személyes tapasztalatot, a gugli nekem is kihozza ezt az ezer féle noname selejtet, de mindet nem akarom saját magam megvenni h. megtaláljam közöttük azt a 2-3 típust ami ér is valamit.

Annyi van hogy a Mouser-rol is linkelt doksija viszont nem az igazi. Egyreszt tud USB3-at (kiprobaltam), masreszt 1mA a felbontasa (es nem 10mA). Szoval meg az is lehet hogy a PD-t is jobban birja. De mivel ez A-A ezert igy hirtelen kiprobalni most nem tudom mert A-C/C-A konverterek nincsenek keznel :/