mikrotik router + UAP AC LR mint bridge?

Üdv!

Adódott egy olyan szitu, hogy a netem átmenetileg voda mobile WiFi R219c lett a kábeltv-s net helyett. A meglévő hálózatot (node red ház okosítással, sok érzékelővel) meg kívánom tartani, távolról openvpnnel belépve is látni - ahogy eddig.

Meg lehet ezt csinálni? pl. az uap kliensként a vodához, uaphez az MT, hozzá a többi, és onnan kapja a címeket.
Érthető mit szeretnék?

Köszönöm, Roland
 

Hozzászólások

Miért akarod a MT router-t a wifi-n keresztül a netre kötni? Mi ennek az értelme/haszna?

A mobilnetre kösd rá a MT-et (gondolom ez a fő router a hálózaton), és azon maradjon a belső oldalán az UAP (gondolom ez adta a wifi-t a belső hálózatban).

Ha az a kérdés, hogy a mobil router kizárólag wifi-n érhető el és mit csinálj ilyenkor, akkor inkább dugj egy USB wifi sticket a MT-be és úgy kapcsolódj az "internetre" (az MT internet interfésze a wifi stick lesz az eddigi ethernet helyett), minthogy az UAP-on keresztül.

Ez egyértelműan csak wifi-n fogad csatlakozásokat, szóval a router-nek wifi-n kell csatlakozni, ahogy tippeltem. Akkor a router USB portjára mehet egy wifi stick, és megy minden úgy tovább, ahogy eddig a vezetékes nettel.

Na persze kelleni fog néhány port átirányítás, ha internet felől szeretnél befelé csatlakozni a hálózatodra.

Mert azt is írta először - és a helyedben én afelé is mennék. Akár jófogáson fillérekért kapsz MT kompatibilis, Vodás USB mobilnet stick-et, amibe átpattintod a SIM-et és bevágod a MikroTik-be. Sok szívástól kímélnéd meg magad!

UAP-t még nem conf-oltam wifi kliensként - erős a gyanúm, hogy nem is tudja (max. experimental módon). Meg ez a kliens módú csatlakozás bridge módban nem is mindig olyan simán működő dolog. A MikroTik saját wifi-jével még megkísérelném, külső eszközzel nem szívnék vele.

"Probléma esetén nyomják meg a piros gombot és nyugodjanak békében!"

még azt nem tudom, hogy hogyan konfigurálom be az USB sticket adott portra, mint kliens?!

A Wireless ablakban megjelenik az Interfaces fülön az USB wifi stick (ha támogatott fajta - a legtöbb típus működni szokott), és annak a beállításai között station vagy station bridge módot kell választani (a többi üzemmód akkor kell, ha AP-ként szeretnéd üzemeltetni, nem kliensként) a felhasználás módja szerint.

A kettő között a fő különbség, hogy station módban csak router-olva működhet a kapcsolat a wifi hálózaton (Neked szeirntem ez fog kelleni), míg station bridge esetén kvázi switch-ként is használható a router (átengedi a wifi felé a L2 forgalmat, ha a wifi interfész egy bridge része).

UAP szerintem nem tud wifi klienskent mukodni, a sajat gyari fw-el biztos nem, talan ha hekkeltek mar ra openwrt-t azzal esetleg.

Ezt próbálom! Köszönöm. egyébként ezt találtam az MT-be: tp-link ac600 usb

Bakker ennek a projectnek vége :( Nincs USB az MT RB4011 routeren...

Köszönöm
De csesszek rá >50 000 Ft-ot...?