ADSL probléma

 ( Pappi | 2005. augusztus 19., péntek - 8:55 )

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Sziasztok!

Kezdő linuxos vagyok,plane debianos, de kiprobaltam mar uhut, suse, kubuntut, es most probalkozom debiannal. Egyszeruen nem sikerul az adsl-t rendesen beallitani. Felepiti a kapcsolatot ugyan, ifconfignal latszik is rendesen, ip cim, kuldott adatok, fogadott adatok, stb. De nem tudok egyetlen oldalt se semmit megnyitni. Se ftp, se semmi. Pedig van kapcsolat. Ja es route parancsra is minden jol nez ki. Ugyanez volt a problemam kubuntu alatt is, de ott adsl ki, ifdown eth0 es adsl vissza, ott ezutan mukodott. Itt viszont igy sem megy. Ha mar volt ilyen topic elnezeset kerek, de nem talaltam meg. Remelem tudtok segiteni, elore is koszonom,

Első blikkre: ha a ping megy, akkor vedd le az MTU/MRU-t, mondjuk 1412-re. Ha az se megy, akkor írd le kicsit részletesebben, hogyan próbálkozol (konfig fájlok, stb.)

[quote:64e6a7abac="Pappi"]Sziasztok!

Kezdő linuxos vagyok,plane debianos, de kiprobaltam mar uhut, suse, kubuntut, es most probalkozom debiannal. Egyszeruen nem sikerul az adsl-t rendesen beallitani. Felepiti a kapcsolatot ugyan, ifconfignal latszik is rendesen, ip cim, kuldott adatok, fogadott adatok, stb. De nem tudok egyetlen oldalt se semmit megnyitni. Se ftp, se semmi. Pedig van kapcsolat. Ja es route parancsra is minden jol nez ki. Ugyanez volt a problemam kubuntu alatt is, de ott adsl ki, ifdown eth0 es adsl vissza, ott ezutan mukodott. Itt viszont igy sem megy. Ha mar volt ilyen topic elnezeset kerek, de nem talaltam meg. Remelem tudtok segiteni, elore is koszonom,[/quote:64e6a7abac]

A pppoeconf parancsot próbáltad már? Én ezzel szoktam pikk-pakk gyorsan belőni az adsl kapcsolatokat.

Laci

En is pppoeconf-al csinaltam, meg is csinalja csatlakozik is. Ifconfiggal is minden rendben, ott az ip a ppp0-nal amit kapok minden jo elvileg. Megse megy.

En is pppoeconf-al csinaltam, meg is csinalja csatlakozik is. Ifconfiggal is minden rendben, ott az ip a ppp0-nal amit kapok minden jo elvileg. Megse megy.

[quote:53feed6296="Pappi"]En is pppoeconf-al csinaltam, meg is csinalja csatlakozik is. Ifconfiggal is minden rendben, ott az ip a ppp0-nal amit kapok minden jo elvileg. Megse megy.[/quote:53feed6296]

Próbálj egy nslookup szolgaltatod.hu -t
Feloldja a címet? Mert ha nem akkor a /etc/resolv.conf hiányos (vagy nem is létezik).

Laci

Na hali!

Megoldottam! Kepzeljetek gondoltam egyet, es megcsereltem a ket kartyat. Pontosabban a kabeleket. Most eth1en van az adsl, a masik meg a halo. Es igy megy egybol pppoeconfal. Nem is gondoltam volna, hiszen win alatt megy. Mondjuk az egyik az egy teljesen uj kartya, amiben most van, a masik jo par eves. Mindegy egy a lenyeg hogy megy, de ha tudjatok mitol kivancsi vagyok am ra mert erdekel. Na koszi a segitseget, hali

Lehet nem töltötte be a megfelelő modult a másik kártyához. De mondjuk ez ellentmond annak hogy "minden jó az ifconfiggal". Hacsak nem a looback interfaces IP-jét nézted...

Sziasztok! Nekem is ilyen jellegű problémám volna! Az otthoni gépemen amin Invitel ADSL van akartam feltenni a Debian network install -os verzióját, de mikor az alaprendszer telepítés után bebootol és próbálna frissíteni netről akkor nem tudja feloldani a kiszolgálót. Próbáltam úgy hogy mielőtt megadnám neki hogy FTP-ről telepítsen másik konzolra belépve pppoeconf-al konfigolni az ADSL-t de nem sikerült...erre megnéztem a /etc/resolv.conf-ot ott viszont teljesen más a nameserver címe mint amit win alól kilestem...vi-vel átírtam a helyesre de a köv. bootoláskor visszaírta a rosszat...mi lehet a hiba? segítségeteket előre is köszi! :-)

Na a tényállás az, hogy hiába szerkesztem a resolv.conf-ot (Vi -vel ami az én Word-höz szokott szememnek nehézkes kissé...) egyszerűen nem tudom jobb belátásra bírni. Átírtam bár /etc/resolv.conf-ot is meg a /etc/ppp könyvtárbeli változatát is. És semmi. Meg se mukkan. A köv. újraindításkor meg visszaírja ugyanazt a marhaságot.A két inviteles DNS-címe helyett így néz ki:
nameserver 62.77.203.10
nameserver 213.163.34.66 (mondjuk ez még féig stimmel is.)
Találkozott már valaki ilyen problémával? Légyszi segítsetek mert most a Debian az egyetlen oprendszer a gépemen, és így nem tudok vele mit kezdeni...a segítséget előre is köszi!

Ha látszólag üzemel a háló, közben nyugodtan módosíthatod a fájlt!

ping yahoo.com
ha megy leveszed a fájlról az irás jogot.

A pinget én is próbáltam de nem volt vizzsajelzés, azaz visszajött errorral. Tehát még látszólag sincs. Írási jogot hogy veszem le? chmod-al? Valami más ötlet?

Kipróbáltam azért amit mondtál, de sajna hiába veszem le az írási jogot összes feéhasználótál akkor is visszaírja magának a dolgokat, és a ping se működik...nem értem pedig Kubuntu elvileg Debian alapú és ott felismerte a netet! Van még valakinek valami ötlete?

Mintha lenne egy /etc/init.d/resolvconf file (megneztem, van). Nalam az elso sora
exit 0
igy szepen nem hajtja vegre :) Emlekeim szerint ez update-eli az /etc/resolv.conf-ot.

chmod-al?
igen
chmod 444 /etc/resolv.conf

A hálókar sem "él".(hardveresen)
modulja bent van nekije? :)

Sziasztok! A gondom, hogy amig a KNOPIX CD-röl megy semi gondom a net kapcsolattal. Ha átrakom a HD-re. Elindúl a net is, de egy idö után (ha passzív a net) leáll a net kapcsolat. De elindítani sehogyan sem tudom újra!
Ugyan ez a bajom a 'SARGE'-el is. Egyenlöre az van, hogy ezt használom. De, ha net kell indítanom kell egy másik LINUXOT amivel nincsen ilyen gondom. Macerás. De macerás a KNOPIX felhüzása is. Pedig itt minden jó és szép, csak ez nem. Segítsetek, kösz!
Laci.