családtag használhatja az én bankkártyámát?

Fórumok

Arról van szó, hogy az én számlámhoz tartozó, én nevemre kiállított Mastercard betéti kártyával a feleségem itthon tartósan költekezhet-e úgy, hogy nem kötnek belé amiatt, hogy nem az ő neve van a kártyára nyomtatva? Felvette az én vezetéknevemet, tehát ha valaki nagyon kötekszik, akkor személyi igazolvány lobogtatása után látható, hogy nem lopta a kártyát, hanem a férjéé az. A kérdés tehát az, hogy itthon a kereskedőket érdekli-e ez egyáltalán? Nyilván az Auchan önkiszolgáló pénztárában ez sosem lesz kérdés ;) Jelenleg az aktuális bankomnál egyszerűbbnek tűnik a számlámhoz igényelni mégegy bankkártyát az én nevemre és odaadni az asszonynak, mint az ő nevére kiállíttatni egyet; az előző banknál a feleség névreszóló bankkártyájához az kellett, hogy a bankszámla is közösen birtokolt legyen, ezt az adminisztrációs macerát most szeretném elkerülni.

Szóval, érdekel a kártyán lévő név 2022-ben bármilyen kereskedőt Magyarországon, vagy csak annyi lényeg, hogy költsön a delikvens?

Hozzászólások

Ha egyértelművé válik számára, hogy nem a tulajdonos akar fizetni a kártyával, akkor (elvileg) nem fogadhatja el.

Szerkesztve: 2022. 07. 07., cs – 13:34

Covid alatt rendszeresen vásároltam be anyósnak az ő kártyájával fizetve, semmi gond nem volt.

Eleve ki sem kell adnod a kezedből a kártyát, te érinted, te húzod le, írod be a pin-t, a kasszás nem veszi el, így nem is látja, milyen név van a kártyára írva, de szerintem egyébként sem érdekelné.

Lidl-ben volt egy buzgó pénztáros - Ő megnézte és szólt: hogy nem az én nevemen van kártya.

A feleségem HITEL kártyáját használtam, mert kaptunk a banktól hitel kártyát és akkor volt még rá vásárlás után jóváírás is..

Egyébként a K&H-nál van társkártya a DEBIT -re, az névre szól és nem kell külön számlát nyitni hozzá a fő számlát használja.

For Whites Only meeting room!

Szerkesztve: 2022. 07. 07., cs – 21:04

online kartyas fizetesnel tokmind1 mit irsz a nevhez, sose nezik. egy idobe direkt teszteltem es egyre nagyobb baromsagokat irtam oda, ma mar max kezdobetuket...

szemelyesnel meg ugye mar erintunk, de elotte se nezte soha senki.

illetve egyszer megneztek, meg a szemelyim is elkertek hogy ellenorizzek a nevet, de mindez izlandon tortent egy kis boltban, ahol vettem reggel 2 kiflit... biztos sok arra a lopott kartyas kiflivasarlo :)

curve vagy ilyesmi proxy kartya nem lehet megoldas?

Szokta valaki nézni mi van a kártyára írva?
Nekem lassan 1 éve megvan az új kártyám, de azóta is lusta voltam ráírni a nevem. :)
Közben szinte csak kártyát használok mindenhol fizetéskor. 

Általában nem is látja a pénztáros a kártyát, és amúgy is egy papírtokban tartom. Illetve 99%-ban a mobillal fizetek.

Ha a feleségednek NFC-s a mobilja, digitalizáld be rá a kártyád, és akkor nincs miről beszélni a kereskedővel :-)

Felvette az én vezetéknevemet, tehát ha valaki nagyon kötekszik, akkor személyi igazolvány lobogtatása után látható, hogy nem lopta a kártyát, hanem a férjéé az.

Ugye, most csak viccelsz?

A bank szabályzata szerint a kártyát csak a kártyabirtokos használhatja. Technikailag persze bárki használhatja, de ha kiderül, akkor lehet belőle probléma. Kicsi az esélye persze, és ahogy egyre inkább lehet a kártya helyett mindenféle mást is használni, egyre kisebb. Én mostanában többnyire az órát használom, vagy a telefont, egyik esetben sem lehet látni a nevet.

Valutaváltáskor, ha kártyával fizetek elkérik a személyit és megnézik, hogy enyém-e a kártya. Egyéb esetekben ilyesmi nem fordult elő.

> Sol omnibus lucet.