Jogosítvány hosszabbítás - Örülünk?! :D

Csak mert szó érte a ház elejét, hogy semminek nem tudok örülni! :D

Szóval legutóbb mikor jogsit hosszabbítottam, már bőven 8-10.000 Ft körül volt az ára, de manapság kevesebb, mint cirka a fele lett, szóval köszi. :D

Megnéztem a neten, 2019-ben 7200 Ft. volt az orvosi vizsgálat, erre jött az illeték 4000(?). Jav.: 6000 Ft-ra emlékszem 2016-ban, de csak kb.

A lényeg, hogy a 4000 Ft illeték lehet 0 Ft!

2021-ben már csak 4800 Ft az orvosi, az illeték meg 4000.

Lenne.

Az egész csak 4800 Ft, mert az online igénylésnél nincs illeték. Nem beszélve arról, hogy kb. 2 perc.

(Jó, kivéve akkor, ha nincs a BM-nek 5 évesnél frissebb fotója, mert akkor menni kell az okmányirodába fotózni. (Remélem ezt is meg lehet szüntetni, ha van rá app, vagy webkamera, és leírás, hogy hogyan csináld online. Ha valakinek nincs, vagy nem sikerül online, akkor nyilván bemegy fotóra.

Illetve ha a doki nem tölti fel a nyomorult dátumot a rendszerbe, de akkor is elég felhívni az orvost/asszisztenst, hogy tőccse fel, végső esetben szintén iroda.)

Természetesen ha valaki 4000 forint illetéket szeretne fizetni, az okmányirodába is mehet hosszabbítást kérni, mert csak online ingyenes.

Szóval menő, hogy olcsóbb a dolog! Kösz kormány! :)

Hozzászólások

Fidesz-bérenc! Ezt a levelet Rogán és az Ibizán kokainozó Habony diktálta neked tollba teeee ...

trey @ gépház

Én ugyan az összes politikai pártot belőném a napba, a híveiket most nem minősítem inkább, de csak szólok, hogy amikor a hvg-re kommenteltem valamikor a covid 2.-3. hulláma körül, akkor megállapítottam, hogy a fideszes kommentelőknél a baloldaliak döntő része sokkal ostobább agymosott, ráadásul agresszív idióták. :D

Szóval ha arra utalsz, hogy én valami balos, vagy jobbos izé vagyok, el kell, hogy keserítselek! 

Amúgy tényleg, ráadásul ott a végén már lefideszeseztek. :D

 

Szerk.: A legidiótábbak a DK-s kommandók voltak, akik falkában támadtak, alpári módon, nyomták a downvote-ot bárkire (rám is) ezerrel, és egymást támogatták (és upvote-olták) a kommentekben. A kurvaanyázás tőlük mindennapos. Én mondjuk csúnya szó nélkül kergettem őket őrületbe, és politika nélkül ráadásul! :D 

Ha kíváncsi vagy ugyanez a hanyatló nyugaton: lejárt román hajtásival bementem, kitöltöttem egy papírt, a folyosón levő automatánál csináltam egy képet, papírok bead, távozáskor az pénzautomatánál kifizettem 35 eurót, két hét múlva jön az értesítés, hogy mehetek az új jogsiért. Érvényesség dupla annyi mint a román esetében, orvosi vizsgára nem volt szükség.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Régen így volt, de most már nem. Idősebb volt DDR-es kollégáknak még olyan van :) Egy összehajtogatott papír, a fehér-fekete kép meg két szegeccsel belefogatva. Újat sajnos már nem adnak korlátozatlan időre (talán jobb is).

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

De mikor lehet már otthonhagyni a papír alapú forgalmit? Inkább elmegyek minden évben az okmányirodába, hogy ne kelljen őrizgetni azt a szart. (Ráadásul így hiába van 2-3 kulcs az autóhoz...)

A németeknél van egy Teilkasko (részcasco) nevű biztosítás, ami nem sokkal több mint a sima kötelező (nekem is ilyen van, kötelezővel együtt évi 650 euró), amiben többek között a lopás is benne van. De hasznos lehet pl szélvédő kőfelverődés és nagyvaddal való ütközés esetén is.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Mi a napellenzőbe szoktuk rakni, persze attól még ez nem válasz a kérdésedre. :D

En egy tank benzinre valo penzt is tartok a kesztyutartoban.
Ha mar viszik en se orulnek a kellemetlensegnek, hogy nincs epp nalam penz tankolni.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Érdekes, én a múlt héten 7200-at fizettem a dokinál ugyanezért...

Mindenesetre az online igénylés tényleg jól működik (online ügyintézés terén valóban van 1-2 normálisan használható fejlesztés az utóbbi években), és 2 nap alatt meg is jött az új jogsi.

Azt az apró részletet kihagytad, hogy legutóbb még 50 év alatt voltál, idén meg már 50+, ezért ment le esetedben 7200 Ft-ról 4800 Ft-ra az orvosi alkalmassági vizsgálat ára. 60 felett még olcsóbb. Ezzel egyidejűleg feleződik azonban az érvényesség is, szóval azonos időtartamra nézve drágább, mint az 50 év alattiak esetében.

Akkor meg nem értem a posztodban miért írod, hogy:

"Megnéztem a neten, 2019-ben 7200 Ft. volt az orvosi vizsgálat, [...] 2021-ben már csak 4800 Ft az orvosi"

Ez így egyszerűen nem igaz, mert 50 év alatt ugyanúgy 7200 Ft. Nézd meg újra a forrásaidat és javítsd ki a posztot, mert az egész egy félreolvasásra (?) épül.

És mi van a régi jogsival? Azt tényleg csak időpontot kérve az okmányirodában lehet leadni?

Most cseréltem jogsit kategóriabővités miatt. Online intéztem, nagyon flottul ment. Megkaptam postán és a mellette levő levélben le volt irva,hogy ha arrajárok az okmányiroda felé, akkor dobjam csak be az erre rendszeresitett dobozba a biztonsági őrnél (időpontfoglalás nélkül).

2 héttel később arra jártam és tényleg ott volt a doboz, bedobtam. Egy perc se volt.

Ebben a percben kaptam SMS-t, hogy átvehetem a jogsit.

Szerkesztve: 2021. 11. 23., k – 14:38

Már nem kell bemenni az okmányirodába jogsi hosszabbítás miatt. A fotót elkészítik web-en, a kormányablakon bejelentkezve.

kormányablak / OKMÁNYOK / Vezetői engedély

Már nem emlékszem, hogy mik voltak a lépések. Az ügyintézővel videó chat...mindent intéz, adatok, fotó,.... Később az életút menüpont ablaka alján a zöld csíkot (ProgressBar :) ) lehet figyelni, hol tart az ügy. Díjat sem kellett fizetni. Az új okmány postán érkezett. A lejárt kártya visszaküldése vagy visszaadása az egyedüli, amiért ki kell mozdulni otthonról. Kérdeztem, hogy visszapostázás esetén felvághatom-e néhány részre, a válasz nem. Egybe juttassam el a helyi okmányirodába. Így aztán, mivel postára nem akartam bemenni, a kormányhivatalnál postaládát nem találtam, odaadtam a biztonsági őrének, lezárt borítékban. Az egy másik kérdés, hogy minek a kártya EU-n belül? Ott van a közhiteles nyilvántartás. Ellenőrizze ott az érvényességet (jogsi, műszaki, stb...) akinek van rá jogosultsága és indoka.

Szerkesztve: 2021. 11. 23., k – 19:56

Amikor meg en csinaltattam, akkor bezzeg penzes volt igy elmentem szemelyesbe.

KV ban maszkosan, negyzetmeter korlatosan, fovarosban, es megis fenykepezessel egyutt volt egy ora.

Nem panaszkodom. Vagyis ja, helyszinen nem lehet csak kartyaval fizetni. Szaros csekkel kell elmenni postara ha kpzol. Ez meg megmaradt a kommenizmusbol.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Biztos sose álltál még sorba olyan után, aki kizippzározta a táskát, keresgélte a tárcáját, abban keresgélte a bankkártyáját, majd keresgélte a terminált, aztán fizetés után ezt visszafelé ugyanígy eljátszotta, természetesen a sort feltartva. :D

A fizetési módok közti időkülönbség is emberfüggő. Én pl. kp-t előkészítve szoktam sorbaállni, és kb. annyi ideig tart a visszaadással együtt, mint a leggyorsabb érintős kártyás fizetés. +- 5 sec!

Amúgy az ügyintézés képpel együtt is kb. 10-15 perc. :P