Van még CSAK fehér v kék háttérvilágításos billenytűzet?

hello

kerestem, valószínűleg rosszul. legalább is remélem. azt látom h el ment a világ az RGB irányába de én nem szeretnék egy szivárványt a kezem alatt amikor szürkületbe kell gépelenem.

szóval van még? ha igen merre lehet kapni?

Hozzászólások

Az a titok, hogy a rgb része a csak kék vagy csak fehér is :)

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

A színek igen. A LED-ek színei annyira nem, mert hiányos/keskeny spektrumú színek. Plusz túl távol vannak egymástól a színes LED-ek, ezért ha szarul van megtervezve a műanyag "fényvezető" rész, a színes nyalábok még távolabb kerülhetnek egymástól (prizma hatás). Hasonló színszeparációs jelenség bekövetkezhet akkor is, ha a felhasználó szemüveget/kontaktlencsét visel. A színes LED-ek fénykibocsátásának hegyei és völgyei nem feltétlenül esnek egybe. A felhasználó mozgása is képes előhozni a szivárvány-effektust (amikor a három alapszínt külön látja). Stb.

:)

nemigen. redragonnak van asszem  piros ledes kumara azt hiszem.

de mindegyik rgb-t már tudod konfigurálni hogy milyen szín legyen, milyen erősséggel. tehát ki tudod kapcsolni az efekteket, hogy csak egy szín legyen.

Redreagon Devarajas RGB, de be lehet állítani egyszínűre. Windows alatt állítottam be, aztán már nem kell neki szoftver, megtartja buffer-ben.

Van rá linux-os szoftver is amúgy:

https://giters.com/dokutan/rgb_keyboard?amp=1

Az OpenRGB-sek rágyúrtak Redragon-ra is, úgyhogy most meg is nézem, hogy hogy áll a dolog.

Úgy tűnik, hogy portolták a QMK firmware-t :-D

https://www.youtube.com/watch?v=2MHtLEiXaXg

Kedvelem a Devarajas-t, mert cserélhetők a kapcsolói, de ehhez képest nem drága.

Sajnos van olyan RGB billentyűzet, ahol több zónában állítható a szín, de például nem lehet beállítani, hogy mindenhol stabilan egy színnel világítson, feltétlenül valami effektet tol. Azt nem értem, hogy aki ilyen kötelezően effektelt billentyűzetet tervez, az hogy és milyen billentyűzeten dolgozik?

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Ha rgb leddel CSAK fehéret, vagy CSAK kéket állítasz be, az mivel másabb, mintha csak 1 fix szín lenne?

De, ki tudsz keverni. Lehet nem annyira precízre, mint egy monitornál, hogy a színhelyességet ki tudd mérni koloriméterrel, de annyira be lehet azért lőni fehéret simán mindegyik RGB-s billentyűzetnél, hogy kb. fehérnek tűnjön. Ha ez neked nem elég, az kekeckedés, ne haragudj. Ráadásul ezen logika mentén, ha találsz is olyan billentyűzetet, ami fehér only háttérvilágításúnak hirdetni magát, még ott se lehetsz biztos, hogy pont annyira precízen fehér a fénye, épp olyan hideg a fehér színhőmérséklete, mint ami neked megfelelne, vagy pont annyira lesz homogén, mint elvárnád.

Nekem pl. egy HyperX Alloy billentyűzetem van, azon csak egységes piros LED van, kb. #FF0000 RGB szintje. Ami nekem pont jó is, mert bár a piros nekem sem a kedvenc színem, de annak alacsony a színhőmérséklete, éjszaka nem veri ki az álmot a szememből, el tudok aludni a használata után, és elég homogén is, mivel eleve olyan LED-ek vannak rajta, ami piroson kívül nem is tud mást. Egyébként se nézek le a billentyűkre, mióta megtanultam gépírni, inkább csak hangulatvilágításnak van bekapcsolva, vagy ha valami nagyon ritka billentyűt kell nyomni, pl. PrnScn vagy hasonló. A laptopomon meg csak fehér háttérvilágítás van, jobban örülnék a pirosnak, de elvagyok a fehérrel is.

A háttérvilágítás a legtöbb billentyűzetnél csak extra funkció. Nem a legdöntőbb feature, sokkal fontosabbak a kiosztás, billentyűk, kapcsolófajta, az egész érzés, amit gépelés közben nyújt, minőség, hangzás, stb.. Sőt, ha a háttérvilágítást fetisizálja valaki, még ott is vannak fontosabb vonatkozások, pl. sok billentyűzet csak úgy tud háttérvilágítást, hogy a billentyűk alá világít, de maguk a billentyűk nem engedik át a fényt, mert csak festett egyben gyártott műanyagok, és nem double shot, vagy hogy hívják, hogy a jel része transzparensen átengedné a fényt. Ez pl. sokkal jelentősebb különbség, mint hogy a fehér mennyire tökéletes rajta.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Bennem mindig felmerül az a két kérdés, hogy ki tervez kék színű fényt bármilyen eszközbe, mint státusz fényt, illetve a többiek miért nem verték azonnal agyon.

Revoltec LightBoard XL3 (piros/kék)

Das Keyboard Prime 13 ha a layout nem számít. Sajnos csak német és ámerikai angol van. De gondolom a sapkaszettel megoldható a dolog, viszont azzal már nem lesz olcsó sem.

Elsőre fájó lehet. De ha sokáig használható, miközben az olcsóbbakból elhasználsz 3-4 darabot is.

Mondom úgy, hogy jelenleg egy kb. 8000 Ft-os Lenovo slim billenytű+egér kombót használok. Ez volt a fiókban.

Régóta szeretnék valami szolid barna kapcsolós mechanikus billentyűt vásárolni, csak még nem találtam meg.

Fene tudja. A "billentyűzet" német megfelelője a Tastatur vagy a Klavier. A "die Taste" az gombot jelent. A klavier meg (utánanéztem) a francia clavier-ből jött, ami ... szintén gomb! :)

A pillangó meg (szintén szerintem) a pihenő lepke szárnyainak mozgása. Pislog, pillog. Pillang. Tud valaki egy használható, nem fantazmagóriákkal teleírt etimológiai szótárat?

die Klaviatur - innen származik a borzalmas magyar klaviatúra szó.

Arról, hogy a pillangó szó milyen kalandosan került a nyelvjárásból a köznyelvbe, itt van egy érdekes cikk: https://magyarnemzet.hu/lugas-rovat/2020/10/kazinczy-lepkei-nyelvjarasok-es-anyanyelvjarasok

Összes Keychron kapható fehér és RGB háttérvilágítással, előtte nézz róluk reviewokat mindnenképp. 

utoljára a Nokia 8210-em billentyűzete volt fehér háttérvilágítású.

jAzz

Az apple billentyűzetnek is fehér a háttérvilágítása :)

Amúgy általában amelyiknek színes azt is be lehet állítani fehérre.

Gábriel Ákos

Az RGB-s billentyűzetnél sem kell szivárványt elviselned. Azoknál is be lehet állítani a neked tetsző színre, legtöbbször még szoftver se kell hozzá, valami Fn+akármi billentyűkombóval lehet váltani a háttérvilágítási módok és színek között, és beállítod, hogy ne villogjon, egyenletes legyen a fénye, adott fényerőszinten, ami neked jó, és olyan egységes színnel, amit akarsz, ha fehér, akkor azt, ha kék, akkor azt.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Veszel random LED-es billentyűzetet, kiforrasztod a LED-eket és teszel be sima fehéret :)

Szerkesztve: 2021. 10. 27., sze – 20:28

Gwings 470-et vittem haza kb. két hónapja. Az asszony szereti, egy probléma azonban (szerintem): HU kiosztásnál is lapos enter, hogy a háta legyen elöl aki kitalálta.

Maga az eszköz fasza, ha a fentiek elférnek akkor szeretni fogod. Főleg ennyiért. Fehér fény, kapcsolható ki-be. Hazai forgalmazóknál fellelhető.

Vortex Rikers NC114-85EKLS