Saját weboldal

Sziasztok!

Saját weboldal fejlesztésébe fognék PHP nyelven. 

Nginx alól futna, php verzió 7.0 talán, Mysql Mariadb adatbázissal. 

A weboldal kezdetben egy lapból állna, később bővítenénk igényeinknek megfelelően. A lapon helyet kell kapjon egy zene lejátszó, html5 alapú, icecast2 streammel etetve illetve egy chat room is. 

Mivel nem a 0-ról szeretném felépíteni az oldalt, ezért keretrendszert kell választanom. Melyiket ajánlanátok és miért? Anno 5.2 PHP-val volt dolgom, írtam át saját kódot 5.2-ről 7.x-re, illetve C#-ban magabiztosan fejlesztek. Zend Frameworkkel dolgoztam régen, Symfony vagy Laravelről hallottam még, de egyikkel sincs tapasztalatom. Frontend oldalon lennének ajax hívások.

Ide terén az Eclipse Pdt-t használtam, most is azzal tervezek fejleszteni Windows 10 alól. Verziókövető git azure devopsban. 

Minden tanácsot szívesen fogadok. Vps-en lesz hosztolva, erőforrással spórolni szoktam. 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 10. 06., sze – 20:20

Ha dolgoztál Zend-del, akkor van fogalmad a framworkokről. Ha ezek alapján a felvázolt oldalhoz tényleg azt érzed, hogy frameworköt akarsz használni, akkor szerintem előbb meg kéne osztanod, hogy pl. a Z miért nem jó, miért/miben keresel mást.

Amit eddig leírtál, annak nem látszik, miért kéne szerveroldal egyáltalán.

rakj ki egy statikus HTML fájlt, aztán hivogass javascriptből amit szeretnél.

sem a zenelejátszóhoz, sem a chatroomhoz nem kell semmilyen framework, fogod a megfelelő cuccot, a kliensoldalának megmondod hogy ki a szerveroldala, bekonfigolod esetleg a szerverét hogy engedje a domainedről a hívásokat (CORS) oszt hadd szóljon.

Szerkesztve: 2021. 10. 07., cs – 08:23

De miért indulnál el egy rég nem támogatott PHP verzióval? Nagyon jó dolgokat hozott a 8.0. Egy jó IDE (Phpstorm) + psalm/phptsan static analysis segít behozni a lemaradást.