"többemberes babák" megnyugtatása, embert imitáló ággyal?

ismertek olyan, pl.: ágy alátétet, ami imitálja az emberi légzést, vagy meleget?

 

"többemberes babák" igénylik az ember közelségét és ezt kéne leimitálni :D tehát mint h. ha az emberen lenne a baba, érezve a felnőtt melegét és levegővételét.

 

Köszi.

Hozzászólások

igénylik az ember közelségét és ezt kéne leimitálni :D

Bőrkontaktust nem tudod imitálni. Amit tehetsz (de gondolom már próbáltad:) az egészen picit takaróval szorosan csomagolod. Lassú levegővételek nekem úgy tűnt, hogy elalvásig érdekesek utána már elég a poronty hátát simogatni. rendszeres altató éneklés-dünnyögés után, már annak hangjára is kábulnak :)

Sok sikert!

Talán a szexbabák piacán kellene körülnézned, el tudom képzelni, hogy mind a melegítése, mind a légzése meg van oldva. Ha olyat választasz, akkor finom szilikon csöcse is lesz. :-)

Én egyébként együtt alvás párti vagyok, az a legjobb a babának. Olvass utána, rengeteg érv szól mellette.

Én is, de azért veszélyes tud lenni: álmodban véletlenül ráfordulsz, a vastag takaróval betakarod és megfullad, a nem sima lepedőn fekve hasrafordul és akadályozza a légzését.

Úgy tudom, hogy az együttalvásos babáknál nagyobb a hirtelen bölcsőhalál esélye, plusz légzésfigyelőt sem tudsz használni.

Ettől függetlenül egy nagy, maradandó élmény, már ha hagy aludni. Szerintem a babaöböl praktikus még.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Az ösztönök azért működnek, én amúgy mélyen és jól alszom, mégis éberen aludtam a pici mellett.

Pár dologra azért figyeltem, pl nagyon fáradtan vagy már akár egy sör után se aludtam a gyerekkel, biztos ami biztos.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

> Úgy tudom, hogy az együttalvásos babáknál nagyobb a hirtelen bölcsőhalál esélye, plusz légzésfigyelőt sem tudsz használni.

Érdemes ebbe egy kicsit jobban beleásni. Konkrétan az esetek túlnyomó többsége ittas szülőkkel történik. Teljesen alap, hogy a szoptatós anyának nem szabad alkoholizálnia, és ezzel a veszély máris teljesen minimálissá is válik. Illetve a cikkek még kanapén alvást emlegetnek, mint potenciális veszélyforrást. Ezt úgy kell érteni, hogy rendesen kihúzva, megágyazva alszanak, vagy csak bealudtak a TV előtt? Nem mindegy.

Mondjuk láttam már olyan kanapét, amin kihúzva egy jókora nyílás van az ülés háttámlája és a fekvő felület között. Például ilyenben lehet hogy tényleg veszélyes babával aludni. A józan eszünk mindig legyen kéznél!

A bölcsőhalál megnevezésben össze is keveredik két különböző dolog:

 * fulladás, mert ráfekszenek, takaró van a fején stb - ez az aminek a veszélye nőhet együtt alvásnál, de egyedül alva sem kizárt

 * a SIDS, aminek az okai egy egyelőre meg nem fejtettek, és azt jelenti, hogy egyszer csak magától leáll a légzés és szívverés. Ezt lehet elvileg légzésfigyelővel elkerülni, de nagyon nehéz erről pontos adatot találni, hogy valójában hány életet ment meg a légzésfigyelő. Itt viszont hallottam már olyat is, hogy ennek elkerülésében kifejezetten segít az együtt alvás.

Nem sokáig fogja szeretni, azt a kis időt meg ki kell használni. Jó elaludni a babával, bár tényleg óvatosan, ne nyomjuk agyon, viszont röpke egy-két év és a takarót se bírja el, nem hogy a szülői közelséget.

Btw, nalunk regen egy ilyen feher zajt generalo app jott be.

Szerkesztve: 2021. 09. 24., p – 10:25

Nálunk anyós varrt egy hosszabb "kukacot" és kitömte meg csinált neki róka fejet, gyerek imádja, ezt szokta ölelgetni. E mellé még van egy kis világítós macija ami tud zenélni, hasán világítanak kék csillagok amik frankón jól néznek ki este a plafonon. Van 3-4 fajta zene rajta, de azok nem mindig találnak be, ellenben van egy "szívhang" mód is rajta, kb olyasmi mint amit ultrahangon hallasz.

Este ha nyűg van akkor róka úr kiságyba berak, macit belsőséghangra állítjuk és gyerek úgy alszik mint a bunda.

szerk: 14 hónapos a gyerek ha ez mérvadó