NFC OTP-Simple nem megy

Fórumok

Sziasztok, 

Nem tudom mi ilyenkor a teendő. Folyamatosan van nyűg ezzel az utóbbi 0.5-1 évben. Korábban korrektül ment. 
Hetente többször nyomatják h fogadjam el az új szerződési feltételeiket, mert mindig változtatnak valamit.  Ez egyszerűen botrány, hogy nincs ennek valami korlátja, és gátlástalanul változtatgatnak! És baszottul életszerűtlen, hogy amikor fizetni akarok vele, akkor ott virit a kibaszott bepiálandó chekboxsza, hogy a 200 oldalas szerződését már megint el kell fogadnom.  És akkor most vagy olyan változás van, hogy amíg nem fogadom el, addig nem tudok fizetni, vagy olyan változás van, h akkor is tudok fizetni, ha nem fogadom el.  Hát éppen mikor milyen. Szal a napokban azt tapasztalom megint h nem megy a fizetés. Megint ott volt a checkbox, elfogadtam a fogalmam nincs mit, ugyse ment. Itthon legyalultam a telefonról az egész Simple-t. Újraindítottam, megint feltelepítem. Erre megkérdezi h akarom-e a Simple legyen az elsődleges mobiltárca. Mi a fasz  godoltam talán van még egy mobiltárca program rajta a tudtomon kívül? Jó azt akartam, Smiple legyen az elsődleges. Ezután működött a vele a fizetés egyszer. Utána megint nem működött. Közben lett egy intuícióm, hogy lehet elérhető lett google-pay és az zavar be? Látom, h tényleg ez történhetett. Legalábbis ezt olvasom a neten, és látom, h nálam is megjelent mint lehetőség. De OTP -s kártyával egyenlőre nem megy, így aztán nem értem az egészet. Pillanatnyilag nem tudok vele fizetni. Nagyon frusztráló, h ennyire megbízhatatlan lett a Simple! Van valami cheklist amit ilyenkor végig kéne zongoráznom, hogy kiderüljön miért nem működik a fizetés? Konkrétan a terminál nem is érzékeli a telefont.  Hol tudom azt ellenőrizni, beállítani hogy melyik mobiltárca az elsődleges? 

Amúgy Samsung J5 (2016) modell. Ha ez számít. 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 09. 14., k – 21:06

Az android verzió nem mai. Nekem egy Huawei p smart - om van, a frissítések hetente többször futnak, de mindig manuálisan. A simple a hülye checkboxaival hozta ezt nálam. Letolt-elindit-elfogad kombo kell; ha nem teszed, akkor az nfc fizetés az ujratelepitesig használhatatlan. Mármint factory reset - ig... 

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

google pay, maybe? azzal nincs gond...

Még egy szavazat a google pay-ra. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Szerkesztve: 2021. 09. 14., k – 21:19

Én napi szinten használom, 2 kártya van berögzítve, váltakozva használom őket. Leszámítva, hogy valóban, néha fizetni akarok, de előtte el kell fogadnom a szerződési feltételeket újra, szóval, működik rendesen. Az szokott lenni még, hogy marha sokára tölti be  a bankkártyákat. Ez ilyenkor idegesítő,  de azt szoktam csinálni, hogy mikor bemegyek a boltba, már akkor belépek a kártyákba, hogy mire oda jutok a kasszákhoz, addigra tutira betöltsön. De, leginkább gond nélkül megy. A google-pay sajnos nem jó semmire.

A telóm Samsung galaxy a52 5g

Nekem nem tul szimpi, hogy egy Google - jellegu (nem bank) cegre bizzam a kartyaadataimat. Google-jellegu: normalis ugyfelszolgalatuk sincs. Megis hogy lehetne egy esetleges visszaelest szamonkerni rajtuk?

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerkesztve: 2021. 09. 14., k – 21:26

>> Hetente többször nyomatják h fogadjam el az új szerződési feltételeiket,

ne engedd automatikusan frissülni az appokat

 

>> Hol tudom azt ellenőrizni, beállítani hogy melyik mobiltárca az elsődleges? 

settings > connection & sharing >  tap & pay > payment default  (miui 12.1)

Közben megtaláltam, "NFC és fizetés" menüpont alatt "Érintéses fizetés" és ott lehet választani GPay meg Simple között. (eddig sztem csak az NFC-t lehetett ki be kapcsolgatni). 

De a Simple van kiválasztva.  A legfrissebb verzió van fent. Érintéses fizetés aktív  a kártyán - ezt írja. pénz is van rajta.  

De a terminal nem is látja a telefont. 
 

De ááááá! Hát nyilvánvaló, h nem lehet ezt igy üzemeltetni. Nem várható el, h a felhasználó debuggolja ki h épp mi azannyát basztak el már megint! 

Tök hülye vagyok a fintech cégekhez. Van valami megoldás arra,h OTP kártyával a GPay tudjam használni? Gondlom meg kell adnom a kártyaadataimat egy közbenső cégnek. Ez működhet úgy h webkártya adatait adom meg?  És akkor van kontrollom, h arról csak annyi pénz tűnhet el amennyit ráteszek. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ezeket itt egyszer megcsinálod:

  1. Revolut / (Transfer)Wise app telepítés és kártya igénylés
  2. Curve app telepítés és kártya igénylés
  3. Revolut / (Transfer)Wise kártya Curve-be regisztrálás
  4. Curve kártya GPay-be integrálás

Ezt meg időnként:

  • Revolut / (Transfer)Wise kártyára OTP-ről pénzfeltöltés (utalással a számlára, vagy vásárlással)
  • GPay használat

You're welcome.

Ui: vannak/voltak szerencsések, akiknek sikerült magát a Revolut / (Transfer)Wise-kártyát beregelni a GPay-be. Akkor értelemszerűen 2. és 3. pont kimarad, és 4.-esben a Curve cserélendő R / (T)W-re

Igazából, ha a curve-t rakja fel, és azt teszi be a gpay alá, akkor a curve alá felveheti a otp-s kártyát is. (akár webes kártyát is, talán, otp nem tudom mit, hogy ad)
És akkor a curve proxyzik a gpay felé, és nem kell a többi mágia. 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Közben rájöttem, h nem kell megvárni míg ideér a fizikai kártya be lehet regisztrálni anélkül is a Gpaybe. Ma már fizettem is vele. Pár másodperc hezitálás után becsippant. Müxik!  
Egyenlőre marad Simple is a telcsin, a csekkek azon vannak befizetve. Azzal nem szokott gond lenni!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Tehát ahhoz, hogy használd az OTP simplet kell még másik 2 kártya app, és kártya. Hát azt hittem az egyszerűség felé haladunk :D

2017 leszedtem a Simplet, mivel nem vagyok OTP-s igényeltem virtuális kártyát, amit azóta az ERTE-s kártyámról feltöltök és kész. 4 éve napi szinten működik. Talán ha 2x volt vele gondom. 

Egyetlen hátránya ennek a megoldásnak, hogy max havi 45e lehet elkölteni a virtuális kártyáról. Nekem eddig ez bőven elég volt.

Fedora 38, Thinkpad x280

Hogy a nfc-s fizetés gördülékenyen menjen, ahoz kell másik 2kártya/app. Mert a otp-s kártyát nem lehet egyszerűen berakni gpay alá, pedig igény lenne rá. 
 (igazából csak 1 kártya/app, de ez részletkérdés) 

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

OTP-s Net-WEB kártya limitjét is tudod állítani a netbankban. Nekem OTP számlám van és a mellett van egy ilyen virtuális számla és hozzá kapcsolódó kártya. Nézd meg mik a lehetőségeid. A minap kellett nekem is limitet emelnem, mert két nagyobb összegű vásárlás volt a WEB kártyával, default 50e Ft van beállítva. Ezt egészen a számla teljes összegéig emelheted, beállítást követően azonnal érvénybe lép.

az egyszerűség fele haladunk... az OTP-s kártya is fog működni gpay-jel... egyszer csak... még csak 5-10 év... :)

de, ahogy már sokan írták: ott van a curve, működik szépen... vagy revolut/wise.

 

amúgy a curve-nek is van limitje... évi 10k font fölött fizetni kell...

A Simple helyett írtam ezt a bonyolult plusz 2 appot. Ha neked kell a simple egyéb funkciója és megy a vele fizetés, akkor nekem nem érdekes. Ha valakinek nem kell a többi amit a Simple tud / nem megy neki a fizetés a Simplevel, akkor leszedi a Simple-t és felteszi a másika(ka)t.

nem tudom, miért jobb telefont előkotorni, mint egy kártyát... 

Azért mert a telefon mindig nálam van a kártya 4 éve meg az előbbiből kifolyólag ritkán. Ráadásul ha kártyát ellopják akkor amíg le nem tiltatom 15e ft onként vásárolhatnak, telefonhoz meg kell feloldókód, ujjlenyomat stb. 

Fedora 38, Thinkpad x280

Szerintem ez pedig teljesen valid érv, akkor is, ha a kártyád a mobiltokban van elrejtve. A tököm tele van már, hogy minden retkes bolt saját plasztikkártyát ad, meg vigyem a betéti kártyát, hitelkártyát, BKK bérletet, meg a többi egyéb bizbaszt. Ehelyett ott a telefon, benne van mind a 3 bankkártyám, a buszbérlet, a személyi igazolvány, védettségi igazolvány, az összes hűségkártya meg mittudomén, és onnantól kezdve nyugodtan elmehetek egy db telefon + lakáskulcs kombóval bárhova, és senki nem basztat azzal, hogy mit hagytam otthon. :)

A kártyáim a pénztárcában vannak, nem fogom a telefon tokjába tenni, a telefon meg a zsebemben, az övemen a tokjában. Ez a gyengébbik indok. A másik az, hogy ha a telefonnal fizetek, nem kell a pinpaddal szórakozni, vírusos időben nem csak a papírpénz használatát érdemes mellőzni, hanem a pinpadot is.

A Revolut tavaly november óta megy Google Pay-jel Magyarországon is, szóval szerintem már nem szerencse kérdése.

Azaz Revolut regisztráció és egyenleg feltöltés (kártyás vásárlással az OTP-s (akár virtuális) kátyádat használva vagy GIRO átutalással) után már megy is a dolog.

Valami olyan rémlik, hogy voltak akiknek a Revolut Visa-t, másoknak MasterCard-ot adott. Aki Visához jutott, annak időnként ment a GPay-reg, aki MC-t kapott, annak időnként sem. Kb. 2 éve nekem sok különböző próbálkozás után se ment direktben (igaz még a GPay se volt hivatalosan jelen), viszont a Curve-vel csont nélkül, és azóta is folyamatosan megy. Közben cseréltem bankkártyát, a Revolut, a Curve és a GPay app is frissült szorgalmasan, de a frizura tökéletes a mai napig.

Nekem Mastercardom van a Revoluttól és a tavaly novemberi hivatalos bejelentés után azonnal működött és megy azóta is.

2 éve elvileg nem is kellett működjön a régióban, bár én is olvastam VPN-es plusz kézzel apk-t telepítős trükkökről, de a banki téma nem az, ahol ezt bevállalnám, így azokkal a hackelésekkel tapasztalatom nem volt.

Nem tudom a választ, de nálam nincs vele gond. Soha. Szintén Samsung, S10+. 

A Simple NFC-s fizetés működése szerintem telefonfüggő: Nexus 5-tel semmi gond nem volt, aztán Nokia 6.1 is működött, de amikor megkapta az Android 10 frissítést, teljesen bizonytalanná vált, úgyhogy most már nem is használom. Írtam supportnak, adtak mindenféle jótanácsot de nem vált be egyik sem.

Az állandó ÁSZF frissítés valóban nagyon bosszantó, főleg, hogy sosem írják le mi a változás, az pedig teljesen életszerűtlen, hogy minden alkalommal végigolvassak több tíz oldalt, lehet már ahhoz is hozzájárultam hogy kivehetik a veséimet.

Részemről a Revolut számla GooglePay megoldás van, OTP-ről töltöm a Revolut számlát havonta 1-2 alkalommal és onnan fizetek minden gond nélkül.