Apple 2021 September Event

Na!

Csak a számomra érdekesebbek:

  • Szeptember végén Foundation/Alapítvány sorozat \o/
  • HAHAHAHAHA új iPad Mini VÉÉÉÉGRE
    • All screen design
    • 8.3"!!!
    • USB-C
    • 5G
    • STEREO hang landscape módban
    • 2nd gen Pencil
    • Viszont nincs Smart Connector
      • Így nem vagyok benne biztos, hogy cserélek
  • Apple Watch Series 7
    • Kerékpáros fejlesztések \o/
    • Nagyobb kijelző
      • Full keyboard \o/
    • Asszem maradok a 4-esen
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Pro
    • ProMotion 120Hz képfrissítés \o/
    • Macro fotók \o/
    • Ugyan nagy ugrás lenne, de lehet, hogy ebből inkább egy akksi csere lesz a X-ben

Hozzászólások

Hogy is kellett birkavesevel foldrengest megelozni?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Készültem rendelni egy minit, de a makrovideózás nagyon érdekes, még meggondolom. Valszeg gimmick, amit pontosan egyszer használnék csak, de régebben (rendes kamerával) meglehetősen jó makróképeket tudtam csinálni, és ez most hiányzik.

Nem rossz az néha, mármint a macro.

Tud macro-ban videózni is (az nem rémlik)? Ha igen, és még lassított/timelapse felvételt is tud, akkor az elég jó időtöltésnek ígérkezhet.

Még meggondolom az X lecserélését. Ahogy Hunluki írta,  home office, télen úgyse kirándulok, szóval a fotó minőség felesleges. Tavasztól már jó lenne, de akkor meg már mindjárt jön az iPhone 14, fél évre telefont venni felesleges (nem mintha rögtön lecserélném 14-re, de ha csak fél évet kell várni az új modellre, akkor miért ne várjon az ember egy picit többet?).

120Hz se lenne rossz, meg a MagSafe, meg a Lidar... szóval na, lenne előnye X-ről váltani, de minek? :)

Tavasztól már jó lenne, de akkor meg már mindjárt jön az iPhone 14, fél évre telefont venni felesleges

De amikor kijön a 14, akkor nem fogsz venni, mert home office, meg tél, hanem majd tavasszal, bár akkor meg mindjárt jön a 15. :)

Amúgy én 3 évente szoktam cserélni, addigra összejön annyi incremental update, hogy észrevehető legyen. Ez tulajdonképpen most aktuális (Xr-em van), csak még rágódok egy kicsit a mini vs Pro vonalon. Nem mintha sürgős lenne, amúgy sem szoktam az első batch-et megvenni, általában karácsony után szoktam.

Szerkesztve: 2021. 09. 14., k – 21:21

TV --> se a filmek, se a sorozatok nem kötnek le, én inkább a klasszik kockulós fajta vagyok szóval meh

Új iPad mini --> Na ez frankó cucc, ellenben amire manapság használom arra a mini4 is elég (light netezés, filmre elalvás, gyereknek mese a kocsiban, telón lőtt képek/videók nézegetése) és még jön az iPadOS 15 is rá. Ettől függetlenül nagyon jó cucc, rákívántam, lehet jövőre majd jön de idén még kimarad.

AlmaWacs --> Továbbra is csak egy fancy kijelzőnek érzem ami rohadt drága, mi band tudja ami nekem kell, csendben ébreszt, szól ha sokat ülök, lépést és pulzust mér, illetve rezeg ha nincs nálam a telefon. Méretben még ez is ilyen éppenhogy elcsúszik szint, nehezen viselnék el egy batár krumplit a karomon. Ja és ezt elég hetente 20 percet tölteni.

iPhone 13 --> Mini nagyon begyere, OG SE-t már ideje lenne váltani de mostani HO időszakban nagyon keveset mozdulok ki, kevés felvétel készül, illetve amire kell azt alapvetően tudja és szoftveresen up2date. Üzemidő elég trágya de itthon/melóban/kocsiban ott a madzag, ha meg tudom hogy sokat kell menni akkor mobilaksiból egy picit zsebre vágok és jó vagyok. Viszont jövőre ha jön mini 14 akkor instant arra csere, vagy ha nem akkor olcsóbban 13 minire csere lesz.

13 pro --> meh, nem használnám ki, de legalább rohadt nagy.

A többi töltelék szintén meh.

Viszont összességében ez most egy egész jó event volt. Mármint tartalmilag, szakács Tim úgy nézett a kamerába mint valami sorozatgyilkos aki épp most darabolta fel az egyik áldozatát egy kenőkéssel.

Nagyjából úgy vagyok mint te, mondjuk a Foundation-t azt várom, remélem nem rontják el (a könyvek nagyon ott voltak, kár lenne az élményt feláldozni). Vizuálisan nagyon ott lesz.

iPad Mini 5-t rögtön becseréltem volna, ha lenne az újon Smart Connector billentyűzetes tokhoz, de nincs :( így se rossz, de azért a SC sokat dobna rajta hurcolászós, jegyzetelős kis gépként.

Még meggondolom, mert a stereo hang és a full képernyő sokat dobna az 5-höz képest, de nem feltétlen érzem, hogy must have upgrade lenne.

Nem lesz 14 mini, legalábbis sok különböző helyen ezt írták. Ez szerintem hatalmas szégyen, hogy Androidosok közül ilyen 5"4-es telók már teljesen eltűntek, a legkisebb is 5"8-as de az is vastag. Apple is kivezeti mert nem fogyott. Ami nem igaz, legalábbis sokan vették de kiszámolták gondolom hogy nagyobb lenne a nyereség ha nem foglalkoznának vele. Ez hogy egy normális gyártó sem csinál kompakt telefont ezt komolyan nem tudom hová tenni.

az s9+-om haldoklik, elso iphonenak beprobalom a 13 prot, azt hiszem.

Tetszik a forradalom. Minden évben várom! :)

Szerkesztve: 2021. 09. 15., sze – 14:07

TV nem érdekel

iPad Mini nem rossz, de nekem pont nem kéne semmire

iPad - nulla fejlődés, sokadik rókabőr lehúzása ugyanarról minimális befektetéssel level 1000.
 
Apple Watch Series 7 - Itt sokkal többet vártam, pl új szenzorok (volt sok pletyka pl vércukor szenzorra). Így csak egy 6os kicsit nagyobb kijelzővel.

iPhone 13 - még mindig notch. :(

iPhone 13 Pro - 120Hz jó, makró szupi. Mindegyik kamera tud éjszakai módot: szupi (illetve szarjanak sünt, hogy a tavalyi nem tudott, gondolom direkt). Nagyobb akksi szupi (miután a 12 proban kisebb aksi volt mint a 11 proban, most visszanövelték, majd a 120Hz refresh elviszi ezt a pluszt, köszönjük :D).
Érdemi előrelépést nem látok. AOD nincs, notch van, képernyő alá épített touch ID nincs. Vezetékes gyorstöltés nem fejlődött (20W), wireless gyorstöltés nem fejlődött.
Amit én nagyon vártam: AOD és valami komolyabb kamera upgrade, pl a fő szenzor lehetne 24MPX, a szenzorshiftes bohóckodás helyett. Utóbbiról már a tavalyi pro vs promax között is kiderült, hogy nem ad semmi érezhető pluszt. Lidar is felesleges, lemondanék róla, nem látok érdemi különbséget a 11pro-val és a lidaros 12proval készült portrék között.