Ubuntu Studio + FluidSynth + JACKD(Latency = 2.9 msec !!!) + Rosegarden + M-AUDIO MIDISPORT Uno + Yamaha DJX/PSR D1siker

Az Ubis telepito meg mindig nem kicsit bugos(ha tobb SSD is van a gepben akkor az EFI bootot az elsore rakja), de egy EFI Particio/FS gyartas & grub-update mindent megold.

Ted Felix guideja(http://tedfelix.com/linux/linux-midi.html) alapjan sikerult.

M-AUDIO MIDISPORT Uno-t is latja az Ubi, ahogy kell.

Yamaha PSR D1-et is mukodesre birntam.

Long Live Yamaha DJX!

Hozzászólások

A cím láttán azt gondoltam, egy kevésbé szubjektív "linuxos" sikerről olvashatok a blogbejegyzésben. Na mindegy. Remélem, sikerül a Yamahát is beüzemelni, és örömöd leled a zenélésben.

:)

Szerkesztve: 2021. 09. 11., szo – 18:43

Qsynth kellett  neki azzal lett az igazi es johetnek az *.sf2 fileok es a midi fajlok es GM/GS/XG szinti bealllitasok Qsynthben.

Szerkesztve: 2021. 09. 12., v – 00:58

Jamaha? Jujj :-Z

Ez egy szkript ami csekkolja a low latency-hez szükséges beállításokat. 

https://github.com/raboof/realtimeconfigquickscan

Én sokat küzdök ezzel. Linuxsamplert használok brutál méretű hangmintákkal ~32 GB (most tevezem 48 GB-ra emelni).  Próbáltam már dedikált CPU magra rakni a linuxsamplert, mono hangmintákat használni fele méret 16 GB. Vagy egészen lebutított verziót ~ 4GB, ami elfér a RAM-ban. De nem sikerült lejjebb vinni a latencyt.  48 kHz 64 sample 2 period beállításokkal stabil. Ha leviszem 32-re, akkor jönnek az XRUN-ok :-(

Széttépték testük; vér folyt a kőre; díszvacsorákon ettek belőle  //Kormorán

D-moll Toccata es Fuga is igen jol szol "Bach papanak"/Yamahanak koszonhetoen.

Hamar nem mehetunk Orgona koncertre itt a szobaban tartok koncertet.:)