Youtube Frontend 1.6.0

Megint itt van egy újabb verzió ebből az izéből.

Újdonságok:
- A formátumok (minőségek) legördülője már teljesen olvashatatlan volt, összefolyt, stb. Most szépen betördelve, táblában jelenik meg, sokkal olvashatóbb, áttekinthetőbb. (Cserébe több helyet foglal el, dehát ez van...) (Kép klikkre kinyílik.)

- A felirat, ami az aktuális playert kijelzi, kattintásra ugyanúgy továbblépteti a következőre, mint a Ctrl+P.
- A lejátszólistákban - mind a tyúktúbosnál, mind a globálisnál - az előzménylistában, a könyvjelzőlistában és a bezárt fülek listájában a lista elemeire jobbat klikkelve innentől előhívhatunk egy menüt, ami ki tudja az elemet nyitni az aktuális vagy új tabon, ill. másolni az URL-ét és a címét.

- A "legjobb" formátum kiválasztása eddig simán a méret alapján lett kiválasztva, ami azonban nem mindig eredményezte a legjobbat, innentől a képeknél a magasság/képkockaszám/bitráta alapján dönt, a hangnál meg a mintavételi freki és bitráta alapján.
- A letöltési parancs másolásához van olyan opció (ld. prefs), hogy ne kelljen megadni fájlnevet (mert pl. átcopyzni a parancssorba és kézzel beírni sokkal gyorsabb, mint végignavigálni a dialógusban) és akkor dialógus nélkül kimásolja a parancsot a vágólapra.
- Pár kényelmi apróság.
- Elég erőteljes újratervezés/újraszervezés/újraírás/optimalizáció a program számos pontján, szóval valamennyit gyorsult a program.

Bugfixek:
- A tecső eltörte a csatornák lapozóját, mert az eddigi különutas API megoldás helyett most ugyanúgy épül fel a meghívás, mint a többi (ami még oké is), viszont, hogy csak azért se passzoljon, a kulcsokat meg behányta "utolsó videónak" (amiért viszont dögöljön meg; még több katyvaszt akarunk, igen), ráadásul a lapozáskor lejövő adatokban is elhányta az elemeket teljesen máshova (amiért meg aztán doszta dögöljön meg...említettem már, hogy még több katyvasz kéne?).
- A tecső a JSON tömböket az "unlisted" videóknál a vicc kedvéért máshogy adta át, ezért nem működtek.
- A kereséseknél néha bekúrt valami promoted fost a tömbnek abba az elemébe, ahol az eredményeknek kellett volna lenniük.
- A lapozás kérelmei nem a queue elejére kerültek.
- A tecső néha nem egy darabban adja oda a címet, így a legelső darabot leszámítva a többi truncate-lődött.
- A csatornákon a felsorolt videók URL-je másolásnál nem lett kiegészítve "/watch?v=xyz"-ről "https://www.youtube.com/watch?v=xyz"-re.
- A leírásokban az URL-ek utolsó karaktere hiányzott.
- Pár apróbb glitch és pár apróbb törés, amit a tecső csinált.

Egyéb megjegyzések:
- OpenBSD alatt még mindig nem működik semmilyen internal HTTP query (nem rajtam múlik: a mai napig nem érkezett semmilyen reakció a fórumtopicomra, sőt, azt sem tudom kipróbálni, hogy a közben kijött FreePascal 3.2.2 és Lazarus 2.0.12 segítene-e), szóval ott továbbra is maradnak a külső tool-ok.
- Haiku verzió még mindig nincs; jelen pillanatban nem igazán lehet életrelehelni a Lazarust Haiku alatt, viszont a Haiku R3-asra és a Lazarus 2.2-esre mindkét csapat erőteljes fejlődést ígért a témában...akit érdekel, stay tuned.

FAQ:
Q: Nem látszanak a képek.
A: Engedélyezd a browseredben a mixed contentet.
Q: Rakd inkább helyre a certet a weblapodon és linkeld HTTPS-en keresztül őket.
A: Nincs hozzáférésem.
Q: Válts tárhelyet.
A: Nincs pénzem. Ez ingyen van.
Q: A ikszipszilon klúdsztoriddzs is ingyen van.
A: Nem veszek zsákbamacskát és nem tartom semmimet sem semmilyen felhőben, csak havernál, vagy saját helyen.
Q: De-
A: Nem. Pont.
Q: Vannak már benne ikonok?
A: Nincsenek.
Q: És mikor lesznek?
A: Majd, ha valaki kitalálja, hogy melyik gombhoz/funkcióhoz milyen ikon passzol és megrajzolja őket (vagy tud mutatni ingyeneseket). De csak ha az összeset. (És a hangsúly a kitaláláson van, hogy pl. mi legyen az ikonja a feketelistának, vagy a globális lejátszólistának; ingyenes ikonkészletet én is tudok keresni...)
Q: Hogyan kell ezt használni?
A: Manual itt.
Q: Valami nem működik.
A: Ha valami nem működik, akkor reportolni lehet itt, vagy emailben, de ne csak annyit, hogy nem működik, hanem azt is, hogy milyen rendszeren próbáltad, mit állítottál be, mit csináltál, külsős programot (pl. youtube-dl) használtál-e, ha igen, melyiket, milyen verziójút, stb.
Q: Feature request?
A: Itt, vagy emailben. Ha megoldható és van értelme, szívesen implementálom.
Q: Platform request?
A: Isoraz, annyi extra kikötéssel, hogy ez annak a függvénye is, hogy van-e hozzá hardware-em.
Q: windows verzió?
A: ReactOS verzió majd lesz egyszer. Vagy megy windows alatt vagy sem, de állítólag WSL1 alatt is megy a program.

Letöltések:
- FreeBSD AMD64
- Linux AMD64
- Linux i686
- OpenBSD AMD64
- Solaris AMD64
- Manual
- Online manual
(Az SHA1 ellenőrzőösszegeket a letöltőoldalon kiírja a rendszer.)

Ugyanitt Mac Mini 2009-es kerestetik, hogy buildelhessek OSX verizót is. (Mindegy, hogy early, vagy late, csak legyen benne 2 GB RAM, hogy fusson rajta a 10.11.)

Hozzászólások

Q: Rakd inkább helyre a certet a weblapodon és linkeld HTTPS-en keresztül őket.
A: Nincs hozzáférésem.
Q: Válts tárhelyet.
A: Nincs pénzem. Ez ingyen van.
Q: A ikszipszilon klúdsztoriddzs is ingyen van.
A: Nem veszek zsákbamacskát és nem tartom semmimet sem semmilyen felhőben, csak havernál, vagy saját helyen.
Q: De-
A: Nem. Pont.

Zseniális :D

Szerintem.

De, de így csak a trolloktól, azok meg le vannak szarva; csak azért jönnek majd vele, mert látták, hogy direkt ki van írva. Amíg viszont nem volt kiírva, addig azok jöttek vele, akik komolyan gondolták; na, nekik szól ez, hogy kár a gőzért. Külön állatfaj az analfabéta, de annak meg mindegy, hogy kommentbe, vagy a posztba írom, sőt az is, hogy ki van-e egyáltalán írva, vagy nincs... Ebből persze kiderül az is, hogy az ezzel trollkodókat lehetetlen lesz megkülönböztetni az analfabétáktól, de mivel alapvetően mind a kétféle alakkal eredendően reménytelen vitatkozni, így igazából nem is kell, se megkülönböztetni, se vitatkozni. Double win.

TL;DR: Azér' írtam ki, mer' innentől tojni fogok azokra, akik megint ezzel a szarsággal jönnek.

az egész világ SSL -t használ

mindenki abban bizik

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/kozvelekedesre-hivatkozas
(Mellékesen nettó fals-extrapoláció (általánosítás) is; "mindenki", meg "egész világ"?)

bankokat és biztositókat is beleértve

nem hülyegyerekeket beleértve

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/tekintelyre-hivatkozas

az egész világ SSL -t használ mindenfajta protokoll titkositására, bankokat és biztositókat is beleértve

mindenki abban bizik, nem hülyegyerekeket beleértve

| | |
˘ ˘ ˘

jó az az SSL/cert témakör

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat

Van némi ellentmondás abban hogy szerinted aggasztóan fos az SSL, mégis mindenki abban bizik, nem hülyegyerekeket beleértve.

http://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-dilemma (Hol van abban az ellentmondás, hogy valami szerintem fos, mások szerint meg nem az?)
(Egyébként olyat emlékeim szerint sehol nem jelentettem ki így, kategorikusan, hogy az SSL en-bloc fos; amiről én beszélek az az, hogy a HTTPS-t túlerőltetik a - hamis - biztonságra hivatkozva. Arról beszélek, hogy a HTTPS - írd és mondd - vallásként működik nagyon sokak fejében. Mint nagyon sok más - a mainstream által felhype-olt - dolog.)

kösz a linkeket

Nm.

Más vágyam sincs, minthogy végre hagyjuk ezt a szargurigázást, de hát kifejezett kérésem ellenére már megint ezen rugózunk. :) (Pedig rólad tudom, hogy nem vagy sem troll, sem analfabéta.)

Én is csak alátámasztottam a véleményemet, azzal, hogy rávilágítottam, hogy a megalapozatlan ellenvéleményedet közhelyekkel támasztottad alá. :P De sebaj, i shall stay tuned, until you join THE DARK SIDE. (Tényleg jobban néz ki Courier New-val.)

Szerintem a képen a táblázatban a (best) sorban a videó és audió bitráták a teljes, videó+audió bitrátára vonatkoznak. (Különben nem jön ki a matek, és az a legegyszerűbb feloldása.)

Jól látod, a tecső csak egyféle bitrátát közöl, viszont ugye az audio-only/video-only sávoknál nyilván az audio/video stream bitrátáját jelenti, a vegyes sávoknál viszont az összesítettet. (Már nem merek rá megesküdni, de régen mintha még külön megmondta volna mindkettőt, legalábbis valami oka van annak, hogy ezt 2017-ben így elszeparáltam, hogy külön kezelem az audio és video bitrátát.)