fortune-mod nem magyar

Fórumok

Bár nem játék, de nem is felhasználói program. Nem tudom hová való, de a lényeg, hogy elfelejtett magyarul. A Mageia 4 óta csak frissítettem a rendszert, úgyhogy most újrakezdtem az egészet. Úgymond tiszta lappal. S a fortune angolul írja ki a frappáns megjegyzéseit. Én magyarul szeretném. Az ehhez szükséges fájlok fent vannak. Hivatalos repóból lett telepítve. A lokalizáció magyar, úgyhogy nem értem. A man nem segített.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 03. 19., p – 14:07

En nem latok magyar supportot hozza, de ez csak ubuntu.

Ugye a fortune-ok azon a nyelven vannak irva ahogy elhangzottak (angol, angolul, a nemet nemetul). Azaz kellene egy fortunes-hu ha magyar fortune-okat akarsz, mivel nincs benne nyelvi tamogatas (ezt a forraskodot nezve https://github.com/shlomif/fortune-mod)

Vagy csinalsz magadnak sajat dat file-t

No de eddig magyarul volt. S vannak magyar fájljaim, az indexelést is elvégeztem, s éppen ezért nem értem. strfile -c % yourfile yourfile.dat 

Megoldottam. Végül is tök egyszerű. De nem is értem miért nem találtam ennek a leírását.

$ fortune hu -f
100,00% hu
   100,00% magyar
hu nélkül meg csak 2,34% volt a magyar arány.

Tehát fortune hu. Vagy fortune de ha németül szeretnéd, és van de mappád melyben német szösszenetek vannak.

$ urpmq -ry fortune
fortune-bofh-1.2-8.mga8
fortune-joelkirchartz-0.0.1.20200409-2.mga8
fortune-mlp-0.2.0-3.mga8.nonfree
fortune-mod-3.4.1-1.mga8
fortune-murphy-1.0-23.mga8
fortune-pep-talk-0.1.0-4.mga8
fortune-shlomif-0.22.2-1.mga8
 

Ez az összes fortune fájl ami elérhető. S ebből nekem csak a fortune-mod van feltelepítve. Még nem néztem meg az rpm- felépítését, de úgy gondolom hogy a csomag telepítésekor csak a nyelvi beállításoknak megfelelő mappát telepíti az általánosokon kívül. Mindazonáltal Mageia 7-ben hu nélkül is magyar volt. Sok minden változott.