Yuri Bezmenov - 1984

Pure gold.

1984

youtube.com/watch?v=Y9TviIuXPSE

Hozzászólások

Van olyan videó is, amin az előadás kapcsán kérdezik. United Nations? A megfelelő kifejezés szerinte: disunited bureaucracies.

Archiváltam, ki tudja meddig lehetnek ilyen anyagok a youtube-on, mielőtt kicenzúrázzák.

Kíváncsi vagyok ki lesz Andre Goodfriend utóda...

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Az a szerencse, hogy tévedett, és amiről beszél annak már semmi hatása nincsen 2021-re, teljesen irreleváns ma már. Hiszen a Szovjetunió összeomlott.

annak már semmi hatása nincsen 2021-re, teljesen irreleváns ma már. Hiszen a Szovjetunió összeomlott.

  • Még jó, hogy a fickóhoz hasonló exKGB-s arcok egész sora települt át nyugatra :). 
  • A "felforgatás" módszere amit taglal 15-20 év / generáció; láthatjuk, ahogyan már az elhangzottak óta is révbe ért hiszen mostani vezetők viselkedésén és viszonyulásán tapasztalható, cserébe a rákövetkező generáció is már lassan kinevelődik
  • Hiszen a Szovjetunió összeomlott.
    • szétesett, de még ma is virágzik :) /hisz az emberek akik megvalósították ma is aktívak a politikában; a gondolatiság pedig átkerült nyugatra: az egyházakhoz való viszonyulásban, oktatásban, civil szférában, rendfenntartók megítélésében, munkáltatói-munkás viszonyokban (gonosz elnyomók vs elnyomott dolgos kezek) illetve az azokról alkotott képekben.

Poe törvénye életbe lépett :-). Bocs, ironia akart lenni.

Én is így látom, hogy amit a szovjetek elkezdtek a 70-es években, az mára teljesen beérett, és pontosan azt látjuk a világban, amiről Yuri beszélt ezekben az előadásokban.

Nyitott kérdés annyi maradt csak, hogy ezeket a folyamatokat ma is pénzelik-e, és ha igen kik és micélból, vagy pedig már megvolt a lendülete és magától is végigment a folyamat?