Yarvaan uejie megphidjelaesh

Hát tegnap lejárt - vagy ma, attól függ ki hogy értelmezi a 26. napja 24:00 óráig rendelkezést, szerintem a 27. 00:00 egzaktabb(ráadásul az "óráig" ebben a formátumban nem értelmezhető), de mindegy - volt itthon egy Igg/Igm gyorsteszt, kíváncsi voltam mit mutat, de teljesen negatív lett. Mivel a gyerek volt pozitív PCR-os, neki még maradni kell, míg telefonon a doktor néni azt nem mondja, hogy tünetmentes - LOL - egyébként tünetmentes.

Maga a házi karantén egyébként értelmezhetetlen és kvázi betarthatatlan, szó szerinti értelmezésben a szemetet se vihettem volna ki, ami ennyi időre nem vállalható emberi lényeknek, de mindegy. Vártuk a matricát is, meg minden, de nem jött semmi ilyesmi, szóval rejtve maradtunk, egyedül a kétnaponkénti rendőrös ellenőrzés volt vicces, amikor megállt a társasház előtt az autó és ki kellett menni az ablakba integetni nekik miután felhívtak. Mondtam a feleségemnek, tegyünk úgy mintha ismerősök lennének, és mosolyogva integessünk - ebbe még belement - de a "Szevasz Gyurka, levágtátok a disznót?" kikiabálásra már ideges lett. Ők is. - sigh -

Nagy védekezésről nem tudok beszámolni - mégha a doktor néni azt szorgalmazta is, hogy lapáttal etessük a gyereket és főzzük ki a ruháját minden este - volt itthon egy doboz elrágható 1000-s C + D3(2000Ne)  vitamin, mindennap elrágott belőle mindenki kettőt, és kb. ennyi.

A gyereken egyébként kvázi két nap alatt átment - eddig volt lázas - nekünk rá 2 napig fájt folyamatosan a fejünk, már ha ettől fájt és nem az idegeskedéstől, a fronttól vagy a stressztől. Szóval  ma már bátran mehetünk ki fertőzni vagy elkapni attól függően, honnan nézzük - vagy hogy ezek a tesztek mennyire szarok.

Ha túl vagyunk rajta akkor túl vagyunk, ha meg nem -  akkor minek idegeskedjen az ember olyasmin amit nem tud?

Ps. nem könnyű illetve nem is lehet szépen csengő 'voiced palatal nasal'-t összehozni a google tts-en, nem is sikerült.

Hozzászólások

A körzeti orvos azt mondta, hogy ha nincs lázam, akkor nincs korona. Nem kérdeztem vissza, hogy akkor csak teljesen tünetmentes és teljesen lázas van, átmenet nincs? Otthonról dolgozok, körzeti orvostól hazaérve párom közölte, hogy a főnök kórházban, holnaptól nem mennek, tesztet a cég fizeti, mert nem bízzák a véletlenre. Mostanában nincs időm olvasgatni, azt magabiztos talán szintjén tudom, hogy milyen tesztjük volt, gondolom PCR, arról, hogy volt-e már bennünk a mumus fogalmam nincs, de nekem is fájt napokig tavasszal is a fejem, meg most is. Szerencsére a 3 hónap munkanélküli után nincs nagy kedvem tesztet fizetni, ha úgy is lehet újrafertőződni, úgysincs egyelőre konkrét végpontja a folyamatnak. Van egyébként a "teljesen lesz@romnál" jobb algoritmus jelenleg? Mármint tényleg, úgy egyén szintjén. (Kezet mosni nem most tanultam meg, tisztaságmániás vagyok, maszkom van, hordom is, és ha nem felejtem el, mosom is használat után, home office-ban dolgozom, nem járok se moziba se kocsmába, talán nem én leszek a felelőtlen szupervektor.)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Ez mind szép és jó, de levágták a disznót vagy nem?

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Friss élmény: barátnőm volt pozitív, mindketten karantén. Letelt, tesztünk negatív lett - neki mindkettő. A háziorvos feloldotta a karantént, de határozat nem jött. Nem vártuk, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mehetünk vissza dolgozni. Hát ma hívták a rendőrök barátnőmet (abba bele se menjünk, hogy 3 hétig voltunk otthon, az alatt 3szor ellenőriztek, az utolsó héten) és feljelentés lett, mert határozat még nincs és náluk még benne van a rendszerben. Nem ez az egyetlen probléma, amivel szembesültünk, de azért osztom meg,  mert jó erre vigyázni.

Az övé határozatlan idejű határozat volt - a hatósági pcr-osok mind ilyenek - , a tiéd határozott idejű kellett, hogy legyen - mivel rólad nincs teszt és/vagy egy háztartásban élsz egy fertőzöttel.  Nálunk is az lesz, hogy a gyereknél meg kell várni a feloldást, de ehhez kell doktor néni jóváhagyása. (A gyerek persze duzzog, hogy miért mondom neki, hogy a november közepi versenyének már most kasza, talán mert ismerem a bürokráciát).

No rainbow, no sugar

> Nem vártuk, azt a tájékoztatást kaptuk, hogy mehetünk vissza dolgozni.

Ezt ilyenkor érdemes írásban pecséttel aláírással kérni, akkor legalább van hivatkozási alap, és a doki se tagadhat le semmit.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Miért lett tesztelve a gyerek? Azt is kiblogolhatnád, ha nem titok, érdekelne. Gondolom más is kiváncsi volna, mi akik eddig nem kerültünk élesben bele ebbe a rendszerbe :-).

“”Szevasz Gyurka, levágtátok a disznót?" kikiabálásra már ideges lett.”

Meeee meee meehehehehhe

Vortex Rikers NC114-85EKLS