[megoldva] HDMI monitor + openbox + LXDE

Fórumok

A probléma a következő: van egy notim, default gyári Fedora openbox+LXDE-vel, amire egy HDMI-s monitort rákötöttem. Beállítottam, hogy a noti képernyőjét ne használja, a HDMI-s monitort viszont igen, és frankón működik. Ez a konfig volt beállítva, mikor áthoztam a notit egy másik településre a HDMI-monitor nélkül (valószínűleg esélyem sincs most másik HDMI-eszközt szerezni), ahol bekapcsolás és a login screen után fekete képernyő fogad, ahogy annak a konfig szerint lennie kell.

  • UDEV szerintem jól ismeri fel a noti képernyőjét.
  • Xorg.log-ban látszik, hogy ismeri a HDMI-t, viszont az deaktiválva van, a noti képernyője (eDP-1) pedig hibamentesen feljön, ahogy azt a loginképernyőnél amúgy is láttuk.
  • Az openbox konfigjában nincs szó a fizikai képernyőkről, csak a virtuális desktopokról. Állítgattam ezt is, de eredmény nélkül.
  • A lxdm LoginReady scriptjébe beírtam, hogy 'xrandr --output eDP-1 --mode [mode] --rotate normal'

és semmi sem használt. Azt próbáltam a konfigolások után, hogy systemctl restart lxdm.service. Hol kellene még nézelődnöm?

EDIT1: Megoldva, a kurva anyját. A LoginReady-t átírtam lxrandr-re, és bután bemásoltam a PreLoginba és a PostLoginba. Újraindítottam a lxdm.service-t, és torz felbontással, de feljött a noti képernyőjén, és innentől már könnyebben ki tudom javítani. Azt nem tudom, melyik file segített neki, majd kiderítem máskor. Most pedig HOLIDAY!

Hozzászólások

Nekem is az xrandr volt az első, ami eszembe jutott. Workaround-ként tégy fel egy Xfce-t, használd azzal, hogy legalább legyen grafikus felületed addig is, amíg nincs monitorod.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hát, ezt most nem tudom megtenni. Asszem megnézem a lxrandr-t (mintha létezne valami ilyen), csak ahhoz lehet, hogy parancssorból kell majd wifit konfigurálni, ami megint nem a kedvencem. Azt sem tudom, fenn van-e rajta a szükséges package. :D

szélsőségesen idealista, fősodratú hozzászólás