8 GB-os RPi 4

A cím magáért beszél. Most esett be a thepihut.com levele az újdonsággal. Mondjuk ez már nem 35 dodó.

https://thepihut.com/products/raspberry-pi-4-model-b?variant=3199456568…

Hozzászólások

Azért erre már rá lehet aggatni pár dolgot.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

A laptopomban 4 gb van...

Psszt, elárulom az IP-címemet: 192.168.0.14

Nyugdíjazni kéne már a 10 éves kukaszervert :)

végre

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Szerintem ez lesz az első Pi-m. 

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Én elvagyok a Pi 3 B+-al évek óta. Akartam venni következő generációsat, viszont az OSMC team azt mondta hogy lófaszt a Raspberry seggébe, ők inkább Vero4K-ra koncentrálnak és már 1 éve igérgetik a Raspi imaget.

 

Amúgy OSMC van rajta, HBOGo, Netflix, RTLMOST, Retropi (NES, Sega, Nintendo64 emulátorokkal). Bőven elég.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Hasznalok OSMC-t is es LibreELEC disztrot is.

Elsore en is bedoltem az OSMC-nek, de azon kivul, hogy van rajta egy flat UI (ami mezei Kodira is ketto perc alatt rakhato, mi olyat tud amit mas nem?)

Pontosan ugyanannyi ido alatt allitottam be LibreELEC-en is az HBOGO/Netflix/Tidal/Youtube/RTL Most-ot mint OSMC-n. :D 

Udv.

Az OSMC és a LibreELEC között nem a Kodi környékén van a különbség, hanem hogy az előbbi egy teljes értékű debian alapra van téve, az utóbbi meg egy JEOS. Ez azt jelenti hogy csontra ki van herélve belőle minden, ami nem szükséges a Kodi futtatásához (nincs rendes csomagkezelője pl).

Amennyiben a Kodi mellett más feladatokat is szánsz, akkor az OSMC sokkal kézenfekvőbb mert a teljes debian csomagkészlet telepíthető rá.

Ez lesz a hatodik raspi-m. Csak ez már desktop célra lesz tartalék gépnek. Az 1G rammal szerelt verzióval is elég kellemesen lehet böngészgetni ha SSD-ről bootolok kíváncsi vagyok ez 8x annyi rammal mennyire lesz barátságos ?

Én sokat használtam Rpiket (1et meg 3-at, szinte folyamatosan ~2013 óta), de leépítettem a dolgot. Médialejátszónak stabilabb, egyszerűbb egy official Android TV-s doboz (pl. Mi Box S), mert a zárt média streaming cuccok nyilván rendesen menni fognak vele, míg a Kodis unofficial addonok, dacára a rengeteg erőfeszítésnek, rendszeres munkát igényelnek (frissítés, konfigolgatás, társai).

Szervernek meg vennék szívesen Rpi4-et (4 vagy 8GB rammal), de kell hozzá egy tényleg normális sd kártya, egy tényleg normális töltő, meg egy tényleg normális ext usb hdd ház, diskenként 1-1 darab, és a végszámla alapján már simán veszek inkább valami olcsó 2bay nast :(

Én kisérleteztem olyanokkal, hogy nas, webserver, smarthome és hasonlókat szolgáljanak ki. Persze nem egyszerre 1 hardver, hanem a raspi-k. Webszervernek valami zseniálisan jó volt usb3.0-n csatlakoztatott ssd-ről indítva, NAS-nál voltak gondok - gyors volt, de gyakan fagyott sajna.

Smarthome-nak elemeinek mind a mai napig használom, továbbá tvheadend-hez kiváló kodi-s eszköz. Ezenkívül remekül használható olyan apró funkciókra, hogy mondjuk van egy külső 3T hdd-m és szeretném, hogy a rendes szerveremről backup készüljön egy másik helyre, vagy valamilyen szolgáltatást futtassak rajta ami gyorsan kell valahol. Ha éppen szükséges akkor lehet egy wlan->eth bridge-m, vagy összedobhatok vele egy hotspotot ha arra van szükség.

Inkább lenne PCI-e port kivezetési lehetősége..