Újabb klippek a szép új világból

A vírustól való félelmükben az emberek a világ minden táján önként mondanak le az őket eddig megillető szabadságukról.

Hogy ontopikak is legyünk, lássunk néhány linket arról, hogy hogy hogyan függ össze ez a technológiával. Érdemes megnézni, hogy a köztéri kamerák minden mozgást folyamatosan azonosítanak az utcán. Néhány éve ezt még anti-utópiának tartottuk volna:

https://twitter.com/Mrtdogg/status/1259192523068710912

Talán az 5G rendszer lesz az, ami a mozgást éjjel is követni fogja tudni, amikor ezek a kamerák nem működnek rendesen.

 

A bejegyzés szerint egy tüntetőtől elválasztják a saját gyermekét. Külön pikantéria, hogy maszk és kesztyű nélkül érnek hozzá, amivel az eredeti agendát hazudtolják meg, miszerint a vírustól kellene félni:

https://twitter.com/Mrtdogg/status/1259254782864351232

 

A linkelt account többi bejegyzése is érdekes, kiváncsi leszek meddig maradhat fenn, fogják-e törölni.

 

A Free speech témájában elindult a társadalmi párbeszéd arról, hogy talán Kínának volt igaza az Internet cenzúrázásának kérdésében:

"Internet Speech Will Never Go Back to Normal

In the debate over freedom versus control of the global network, China was largely correct, and the U.S. was wrong."

https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/04/what-covid-revealed-a…

 

A WHO de-faktó tévedhetetlen orákulummá lett avatva a YouTube által:

"YouTube has banned any coronavirus-related content that directly contradicts World Health Organization (WHO) advice."

https://www.bbc.com/news/technology-52388586

Annak ellenére is, hogy a predikciói eddig nem teljesültek be.

 

Nagyon érdekesek a fejlemények. Ti mit gondoltok, helyes ez az irány? Találkoztatok hasonló meglepő hírekkel?

Hozzászólások

" A vírustól való félelmükben az emberek a világ minden táján önként mondanak le az őket eddig megillető szabadságukról."

Sokkal hamarabb megtettem volna, ha lett volna ra lehetoseg, es a legjobban az zavar, hogy ez a helyzet hamarosan meg fog valtozni.

Ami semmi mast nem jelent, mint, hogy sokkal hamarabb megtettem volna a _jelenlegi munkahelyemen_. Megis, mi olyan bonyolult ezen? K mod nem csak ennyin mulik egy valtas, ahogy mar tobbszor jeleztem, elkepzelhetetlen, hogy egyebkent szeretem a munkahelyem? Ez csak egy, raadasul annak is kisebb, faktor.

Szerintem most nagyon sok cég változtatni fog a távoli munkához való hozzáállásán. Nem ismerem persze a helyzeted. Van valami technikai korlátja ennek a te szerepkörödben, vagy csak céges politika miatt nem volt rá lehetőség? Úgy érzed, változott a produktivitásod? Mert lehet, most kinyílik a lehetőség.

És a megtermelt érték is ugyanannyi (szerinted)? Mert ez nem teljesen következik a „pontosan ugyanannyit és ugyanúgy” részből, például azon is múlik, a kollégák hogy alkalmazkodtak. Ha viszont a válasz igen, az egy erős argumentum menedzsment felé. Szerintem megér egy próbát.

Szerkesztve: 2020. 05. 11., h - 14:00

- "YouTube has banned any coronavirus-related content that directly contradicts World Health Organization (WHO) advice."

A WHO mint az ENSZ tagszervezete felhatalmazással rendelkezik megmondani a tutit, igaz hogy a politika mélyen befolyásolja őket is. De szerintem pozitív a mérleg, mert ezzel az 5gtornyos gyíkemberes konteókat kizárjuk.

- A Kínáról linkelt videó egy montázs, amiben renderelt részek is vannak, és egyetlen hiteles forrást sem mellékeltek hozzá.

- A gyermek elválasztós videóhoz sincs semmiféle kontextus vagy kommentár. Itthon is bemutatom neked bármikor, hogy ha egy szülő nyilvános jogsértést követ el, és beviszik a yardra, akkor a gyereket bizony elveszik tőle, legalább átmenetileg.

Szóval sokat nem láttam még ebből a Twitteres fiókból de az első két videója ugyan látványos de hiányzik belőle mindenfajta kontextus, forrás vagy magyarázat, szóval hangulatkeltésre biztos jó, de nálam ez a fake news fogalmába esik. :)

De szerintem pozitív a mérleg

Azzal egyetértek, hogy pozitív, hogy inkább tiltással szűrik, ami viszont elgondolkodtató, hogy a saját rendszereikben (joggal, teszem hozzá) nem bíznak meg annyira, hogy kiszűrik a konteókat/hülyeséget, hogy inkább általános tiltás jön (pl. az ajánlott videóknál elvileg a célfüggvény, hogy a user minél több időt töltsön a Youtube-on, amire a konteó videó ideális, mert aki fogékony rá, az "az egész képet látni akarja és meg akarja érteni a TELJES összeesküvést", aki meg csak "nézzünk idiótákat" szinten unatkozik, az másik konteó videóra kattintva fog tovább menni, mert még mindig unatkozik).

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

A WHO mint az ENSZ tagszervezete felhatalmazással rendelkezik megmondani a tutit, igaz hogy a politika mélyen befolyásolja őket is. De szerintem pozitív a mérleg, mert ezzel az 5gtornyos gyíkemberes konteókat kizárjuk.

Azzal nincsen nagy bajom, ha egy-egy média vagy platform szűri, hogy mit enged megjelenni, mit nem.

Az a durva, ha ezt központilag nem engedik sehol sem megjelenni vagy büntetik a megjelenését. Legyen az gyíkember, lapos föld vagy bármi más. Lehet sorolni, hogy régen miket hittek vagy nem hittek a tudósok, papok vagy más hatalmat gyakorló személyek, és erre hivatkozva nem engedték a más gondolatok megjelenését.

Érdekes módon senki sem akar cenzúrát, de azt sokan elvárnák, hogy amiben Ő hisz vagy másként fogalmazva, amiben Ő meg van bizonyosodva, hogy biztosan az az igazság, az megjelenhessen, de amik ennek ellentmondanak, azt jó, ha szűrik és nem engedik megjelenni. Szóval mégiscsak sokan tapsikolnak és örvendeznek a cenzúrán.

Emlékezzünk, hogy a WHO is mondott ezt is azt is a maszkok viseléséről, a tesztelésről, a karanténokról, sőt a legdurvább talán az Ibuprofén szedése káros vagy sem a járvány során.
Én örülök, hogy a WHO egy-két "tudós orvosprofesszorának" (tisztviselőjének) véleménye mellett olvashatok "sarlatánok" véleményét is a témában. Így könnyebben el tudom dönteni, hogy melyik a számomra elfogadhatóbb.

A többi részében a hozzászólásnak egyetértek, nekem is inkább csak hangulatkeltésnek tűnnek ennyiből a twitteres megosztások.

> Azzal nincsen nagy bajom, ha egy-egy média vagy platform szűri, hogy mit enged megjelenni, mit nem.

Értem én, de a probléma az, hogy ezek a platfromok/szolgáltatók kvázi monopóliumot birtokolnak maguknak. Épp a Youtube-nak van azért alternatívája, de ha például a Facebook-ról kitiltanak egy gondolatot, akkor az a gondolat nem fog elterjedni, mert a userek 90%-a számára az Internet=Facebook. Ez a 90% nem is érti a problémát, és így nem is járulhatott hozzá ahhoz, hogy őt egy véleménybuborékban tartsák.

A Youtube-nak jelenleg a Bitchute a cenzúrázatlan alternatívája, onnan egyelőre tudtommal nem törölnek semmit, ami az amerikai törvények szerint legális. Most még működhetnek tehát a "sarlatánok".

A gondolatok és a vírusok terjedése között matematikailag hasonlóság van. És aki a gondolatokat irányítani akarja, ő sem törekszik a teljes karanténra, neki is elegendő a "flatten the curve" módszere, illetve a fertőzékenységi állandót 1 alatt tartani. Erre kitűnően alkalmas, ha a mainstream oldalakról törölnek csak, illetve az, hogy a Bitchute lassú és béna a keresője.

Szendi egyébként nagyon jó cikkeket írt a koronavírusról szerintem is.

Mai Indexes hír: Egy 64 éves szerencsi férfit fogott el a rendőrség rémhírterjesztés miatt

Az idős férfi az egyik legnagyobb közösségi oldalon április 28-án tett közzé egy bejegyzést. A posztban a férfi többek között leírta azt is, hogy az ország vezetése szándékosan időzítette a koronavírus tetőzésének idejére a kijárási korlátozás megszüntetését. Amely véleménye szerint tömeges megbetegedést eredményezhet.

Nem tudom, hogy a posztban pontosan mit írt, mennyire adja vissza a fenti a mondanivalót. Így csak a fentit tudjuk elemezni.
Egyrészt tényeket ír, a koronavírus tetőzése valóban május 4.-én volt, amikor is a kijárási korlátozást enyhítették. Ugyanis, akkor volt a legnagyobb aktív esetszám (2054 fő).
A szándékos szóba lehetne még belekötni, de remélem a vezetés szándékosan rendelte el, az általa ismert adatok alapján, a korlátozás enyhítését és nem véletlenül.
A véleménye sem légből kapott, minden országban elmondják, hogy a korai nyitásnak ilyen következményei lehetnek.
Lásd csak a mai napi két hírt: Fauci: Kontrollálhatatlanná válhat a vírus terjedése, Második napja újra emelkedik a napi esetszám Lombardiában

A közzétett bejegyzéshez rövid időn belül tizenkilencen hozzászóltak, és tizenegyen meg is osztották.

Még jó, hogy csírájában elfojtották! Rövid időn belül ennyi megosztás és hozzászólás, nem is láttam talán még ilyet!

"Nem tudom, hogy a posztban pontosan mit írt"

itt fent van az eredeti poszt:

https://444.hu/2020/05/12/elmondtam-a-rendoroknek-is-hogy-engem-valoszi…

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Már megint a soros-pénzelte NGO TASZ rontja itt a levegőt, próbálják megakadályozni, hogy őfelsége I. Viktort ne lehessen lediktátorozni :( A faszit a TASZ-szal együtt azonnal a rögtönítélő bíróságnak kellene visszamenőleges hatállyal minimum halálbüntetésre ítélnie!!!négy! Több tiszteletet a magyaroknak Viktornak!!!!!!négy!!

Szerk.: szerencsére az ügyészség simán lesöpörte az ügyet (éljen Petya, hogy erre trenírozta őket az elmúlt években...): https://444.hu/2020/05/13/az-ugyeszseg-szerint-nem-kovetett-el-buncsele…

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Aranyos az account "mindeközben Oroszországban" videója.

Mindeközben Oroszország a hivatalos összes esetszámok alapján immáron a harmadik legsúlyosabban érintett. Pár nap, és lehagyják Spanyolországot.

Azért (oks, nem uniform az egészre, de...) a lakosság szám mellé érdemes odatenni a területet is: 92/km^2 vs. 8.4/km^2... (a középső, lezárásokat nem bevezető usák államokról láttam twitter screenshotot, hogy náluk kocsiba kell ülni, hogy le tudják köhögni a szomszédot...)

(Moszkva valóban megszopta, az tény)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Jó, nyilván annyian vannak, mint az oroszok.

Viszont kicsit tele a tököm az ilyen "Oroszországban minden szép és jó" kontenttel.
Mert nem minden szép és jó - éppenséggel a Győzelem Napi parádé próbáján is sikerült egy kisebb fertőzésgócot csinálni.
https://meduza.io/en/feature/2020/05/11/unprecedented-preventative-measures

De ja, mutogassunk játszótéren szaladgáló gyerekeket, out of context.