asch blogja

Sxmo - Pine64

Van egy Pine64 telefonom, ez a típus, a doboz szerint béta: https://www.pine64.org/pinephone/

Egyelőre csak próbálgatom a készüléket, de a célom az, hogy elsődleges telefonként tudjam használni. Ha sikerült mindent használhatóvá tenni amire szükségem van, akkor onnantól ezt fogom használni. Az Sxmo rendszert próbálom éppen ki, ami egy minimalizmusra de használhatóságra törekvő felület a telefonhoz. Lásd: https://sxmo.org/

Viseljünk maszkot, mi baj lehet? Bemutatkozik a "Mask Mouth".

Előre megmondtam, hogy a maszk viselésnek lesznek mellékhatásai. Nem tudtam megmondani, hogy mik lesznek, de biztos voltam benne, hogy lesznek: általában is akármit teszünk, annak lesznek mellékhatásai. Csak éppen a világ kaotikus jellege miatt nehéz előre kiszámítani. De utólag azért többnyire kiderül. A fogorvosok már ismerik a mellékhatást: https://www.foxnews.com/health/mask-mouth-dentists-new-term fogínygyulladást okozhat a maszkviselés.
 

Bolsonaro kőkemény, mint mindig

Miközben a világ fejlettebb része már a karácsonyi éneklés hatósági betiltásával is számol, Bolsonáró - Brazília Trumpja - kőkeményen beszól. Nem fordítom le, mert még a végén elvisz az LMBTP rendőrség:

"I regret the deaths. I really do. But we're all going to die someday. There's no use fleeing reality. We have to stop being a country of fags.... We have to face up to it and fight. I hate this faggot stuff."

Forrás: https://www.ndtv.com/world-news/jair-bolsonaro-tells-brazil-not-to-deal…

[KV] Egy kis érdekütközés

Nézzük csak: https://www.gatesfoundation.org/Media-Center/Press-Releases/2010/12/Glo…

"...and the Bill & Melinda Gates Foundation have announced a collaboration to increase coordination across the international vaccine community and create a Global Vaccine Action Plan."

The Leadership Council is comprised of:

...

  • Dr. Anthony S. Fauci, Director of NIAID, part of the National Institutes of Health;

...

Összegezve: A Bill és Melinda Gates alapítvány fizette azt az embert, aki a lezárások elrendelésében az állam oldalán kulcsfigura volt. Kicsit olyan mintha az orvoslátogatók fizetnének az orvosoknak azért, hogy eladják a gyógyszereiket... Skandalum volna.

[KV] [vakcina] [Bill Gates] Some of [the side effects] them is not dramatic. It is just super painful.

Készült egy interjú Bill Gates-szel a CBS-en ezzel a felirattal a képernyőn: "Bill Gates on coronavirus vaccine trials"

Fel is került Youtube-ra, de sajnos az eredetit már nem találom csak egy kommentált változatot. Megvan valakinek a linkje ennek az interjúnak?

Kvadratúra jel számláló ATTiny-vel megvalósítva

Hiányzott egy mikrovezérlős projekt, de forrasztani nem nagyon szeretek. Ezért bevállaltam, hogy másvalaki hobbiprojektjéhez megírom a programot. A cél az volt, hogy egy esztergához készített műszert új funkciókkal lássunk el. A műszer alapfunkciója az, hogy két lineáris kvadratúra jeladó alapján kijelzi, hogy pontosan hol áll az eszterga kocsija. A munka során jócskán beleástam magam a kvadratúra számláló megvalósításba, erről fog szólni a blogpószt.

Nagymama

Elképzelem milyen volna,
ha nagymamára hallgatnék.
Percenként háromszor kezet mosnék,
baktérium ne másszon rája!

Fertőtlenítném cipőm talpát,
nehogy megtelepedjen rajta a kórság,
Éles dolgot ne adj kezembe,
Bőrömet nehogy sérülés érje!

Elkészült az RCOM kommunikációs szoftver 0.0.5. verziója

A "karantén" alatt szükségessé vált, hogy a nagy "kémszervezetek" árgus szemeit elkerülve is tudjak online kommunikálni. Mégiscsak nonszensz, hogy mostantól a privát beszélgetések óriási százaléka is amerikai szervezetek szerverein megy át. Csodálkozom is, hogy a COVID-19 ezen aspektusával nem nagyon foglalkozik a sajtó.

Ezért az RCOM videochat programomat leporoltam. Ez a program a streameket saját szerveren ssh csatornán keresztül küldi át, tehát a titkossága a saját szerverre SSH-zással egyenértékű. Természetesen otthoni szervert is használhatunk, ha ki tudunk nyitni egy TCP portot a külvilág felé.

John McAfee interjú!

Q: "Do you think privacy coins will trump BTC? Or will BTC just implement a layer 2 solution for privacy?"

A: "Well. I know this much about software engineering (laugh :-) and architectural development. You cannot take a system with no thought of security and then tack on or wrap around or add to a security package that would be architecturally sound or makes any sense whatsoever. Can't be done." ...

L O L - azért vannak itt áthallások :-)

Itt lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=fkIo93WeOZ4&t=1360

Industrial Shields Ardbox Relay teardown

Valamikor régebben vettem egy ilyet: https://www.industrialshields.com/shop/product/plc-arduino-ardbox-plc-2… a leírása alapján "8 Outputs Relay 220Vac"

Előző télen ez vezérelte a fűtést, nem volt túl bonyolult dolga, sima hiszterézises szabályzót csináltam, és ez a dolog kapcsolgatta a két kör szivattyúját. Egyszerű, nagyszerű, teljesen jól működött. Ellenben még egyéb funkciókat is rá akartam kötni, ami miatt újra kellett programozni és a programozás alatt valamiért sikerült brickelnem. Nem tudom mit rontottam el, úgyhogy ebbe nem is mennék bele, hanem érdekesebb lesz, hogy szétszedtem és lefotóztam amit találtam benne.

Lapozás után meztelen NYÁK-okban gyönyörködhetsz, nyájas olvasó!

Egyenlők és egyenlőtlenebbek a facebook szivárványos csillámpónis világában

A facebook az egyenlőség jegyében feltalálta az egyenlőtlenebbek kategóriáját! "Dangerous Indviduals" policy-nek nevezte el. Mit kell tudni róla? Azt, hogy akit a facebook veszélyes individuumnak nyilvánít, arra legálisan lehet halálos fenyegetéseket szórni! Őt (akarommondani AZT) nem védi a facebook Community Guideline-ja.

És ki lesz Dangerous Individual? Melyik hivatalos szerv állapítja meg a veszélyes státuszt? Az államfő? Az atyaúristen? A legfelsőbb bíróság? Nem! A média. Idézet:

"wherein criminal/predator status has been established by media reports, market knowledge of news event, etc.)."

Multithreading 8 bites AVR-en, avagy villog a LED, de rohadt bonyolultan ám

Vettem egy Controllino MAXI-t, amiben ATMega2560-as csip van, és lényegében Arduino kompatibilisen lehet programozni. Ki kell próbálni, hogy ha esetleg nem működne, akkor vissza tudjam küldeni! Nosza, csináljunk hozzá Hello World programot! De ne akármilyet! Többszálút!

A fűtés vezérlésemet akarom áttenni erre az új vezérlőre, mert a jelenlegi megoldásom offline működik egy hasonló, de Ethernet vezérlő nélküli PLC-vel. Egy Industrial Shields márkájú vezérlőm van jelenleg, ami teljesen jó, de ez a Controllino egy kicsit profibbnak néz ki, úgyhogy ki akartam próbálni.

Mikor érjük már utól a nyugatot? NSFW

Vigyázó szemetek nyugatra vessétek! Lássuk hol tart a nyugat!

"In Their Own Words: Parents of Kids Who Think They Are Trans Speak Out"

https://www.thepublicdiscourse.com/2019/02/49686/

"My daughter, at age fourteen, spontaneously decided that she is actually a male."

Az anyának segítségre volt szüksége. Kapott is segítséget: "At age sixteen, my daughter ran away and reported to the Department of Child Services that she felt unsafe living with me because I refused to refer to her using male pronouns or her chosen male name."..."they forced me to meet with a trans-identified person to “educate” me on these issues"

Járműadat lekérdezés ingyenes \o/

Aki esetleg a Holdon élne és nem hallotta volna, annak új információ lehet, hogy idéntől ingyenesen használható a jármű adatnyilvántartó rendszer hétköznapi - működő ügyfélkapu regisztrációval rendelkező - userek részére is!

Ennek örömére lekérdeztem a saját kocsimat. Sajnos pont az én tulajdonlásom előtti időkről még nincsen fenn adat, de azért jó tudni, hogy működik ez a rendszer. Nosztalkgikus fotókat is találtam, már bánom hogy nem álltam bele a képbe a vizsgaállomáson!

Link: https://szuf.magyarorszag.hu/jszp_szuf_nyilvanosadatvalasz

Ha engeded, hogy a fiúk bírkózzanak, akkor toxikus férfi vagy!

Babázzanak inkább! A Gillette új reklámja a termék népszerűsítése helyett a férfiakat akarja kioktatni. Ezen most felhúztam magam!

Itt lehet diszlájkolni:

https://www.youtube.com/watch?v=koPmuEyP3a0

Már csak 13 641 000 diszlják és leelőzi a Youtube rewindot! Hajrá! Meglesz az, ha mindenki hoz magával még egy embert!