[KV] Aki ma délben lett 65 éves?

Az délelőtt nem mehetett bevásárolni, mert még nem volt 65 éves. De délután sem mehet, mert elmúlt 65 éves. Szegény a születésnapján fog éhenhalni! Mi ebből a tanúlság?

Megoldás: A ZOHBÁNY a hibás!4!!4!!

Hozzászólások

A szabalyok azert vannak, hogy athagjuk oket?

“Szegény a születésnapján fog éhenhalni”

Ha valakinek naponta-ketnaponta vasarolni kell menni, anak emellett eleg sok dolgot at kene gondolni/ertekelni, mert normalis esetben is butasag, nemhogy most. Tessek legalabb(!) egy hetrevalo kajat otthon tartani, ez a minimum.

 egy hétre való friss kenyér beszerzése

Attól is függ, hogy milyen igényeid vannak, és hány főnek akarsz beszerezni.

Zacskós toast kenyerek simán elállnak egy hétig főleg bontatlanul, és oké, nem egy kézműves parasztkenyér, de nem olyan rossz az. Plusz ha nem mindenhez is kenyeret eszel, akkor egy zacskó még elég is. 

De amúgy sem az egy héten kell lovagolni, hanem azon, hogy felesleges minden nap boltba menni. Ami jogos. Lehet nem hetente, hanem hetente kétszer, de azért sok esetben megoldható volna. 

Áldozatot kell hozni, de el fog tűnni a pék ahol a napi friss kenyerem vettem. El fog tűnni a kis közért. Én meghozom önként, de a pék nem önként hozza.  Nem csak az van hogy heti egyszer kétszer megy az ember vásárolni hanem kevesebb helyre. Nincs piaci zöldség, nincs kenyér a péktől, nincs elfogyott a kömény leugrom ide a kis közértbe.  Sonka se tudom, hogy lesz, mert eddig világ másik végéről volt beszerezve. 

Felfogtad a feladatot? A feladat a lehető legkevesebb emberrel találkozz. Ha szaladgálok, Lidl/Aldi/Spar/Tesco piac pék annyakinja (mi hol a legolcsóbb akciós/ legjobb), akkor ez bukta, egy helyre megyek ott veszek mindent, mivel a pék árúkínálata szűk, nincs felvágott, csirke, zöldség, ezért bukta, ugyan ezért a zöldséges is bukta, egy helyre megyek, ha kimozdulok, ott igyekszem mindent megvenni ami kell, ha ott szar a kenyér hát így jártam. A pék is így járt.

Emiatt problémás a sávos rendszer... szűkíti az amúgy is szűkített nyitvatartási időt, és rövidebb idősávban kezel hasonló mennyiségű embert - nagyobb eséllyel lesznek sokan egy időben.
Ugyanakkor nem kezeli azt a problémát, hogy az idősek is találkoznak fiatalabbal egyéb közegben is (akár buszon, akár otthon, akár másutt), és egymás között is tudnak ebből kifolyólag fertőzni.

Egyébként adott a lehetőség, hogy hosszabb időre bevásárlok, utána elég lehet szimplán a pékségbe menni friss kenyérért, esetleg kétnaponta (annyit azért kibír egy normális kenyér).

Sávos rendszernek szerintem van előnye meg hátránya passz melyik a jelentősebb. 

pl egy mosógép szerelővel nem fog találkozni az idős, a mosógép szerelő viszont lehet 10 családnál is jár minden nap. Ennyi

Én minimumra igyekszem szorítani a kontaktokat, egy darabig nyitásra jártam (nyilván akkor még mások kisebb eséllyel fogdosták össze az árut, nem a péknél), de aztán mások is felébredtek.

Eleve onnan indul a dolog, hogy mar altalaban is radikalisan vissza kene fogni a kenyerfogyasztast (ugy nullara), tehat ha azert megy valaki, mondjuk minden esetben kihagyhato lenne a kozert. Ha meg valaki erre a sajat egeszsege erdekeben keptelen, akkor ahogy mt9 irta, igenis lehet olyan kenyeret kapni, ami elall egy hetig, ilyen helyzetben boven jo a bolti zacskos.

Tök igazad van. A te nézőpontodból. Én viszont az elmúlt időben végignéztem pár haldoklást. A család életben tart akkor is ha te már mennél. Remélem hamarabb észbe kapok mielőtt oda jutnék, hogy már nem tudom a döntésem végrehajtani. Mint sejthető nem tervezek annyira hosszú távra, élvezd az életet ameddig lehet. A jó kenyér, mint a neve is mutatja jó. 

A másik a klímakatasztrófa miatt nem igen tervezek 2050 utánra semmit. Bár lehet a vírus miatt ez újra tevézést igényel. 

Jelen helyzetben le tudtam mondani a jó kenyérről. 

A háztartásban élők számától is függ, de egyébként megoldható. A feleségem saját maga süti a kenyeret, de korábban, amikor vettünk kenyeret, jellemzően vettünk egy vagy két kiló kenyeret, azt hazavitelkor felszeleteltük, és nagyjából négy szeletenként becsomagolva betettük a fagyasztóba. Időről időre elővettük a másnapra megenni szánt adagot, az a rendes hűtőben szépen felengedett reggelre, és kellemesen frissen fogyasztható volt. Így a heti egyszeri bevásárlással meg volt oldva a kenyér is, és volt fogyaszthatóan friss kenyér, és egy szeletet se kellett kidobni, mert ránk száradt.

Tedd hozzá, hogy most még akkor mész, amikor kell valami - mint a lusta, feledékeny, trehány átlagmagyar. Mert szinte biztos, hogy a húsvéti nyuszi nem a jelenleg érvényes, gyakorlatilag a boltok nyitvatartására és azon belüli idősávokra vonatkozó részben kötött rendelet hatályon kívül helyezését, hanem erőteljes szigorítását fogja elhozni. És az akár rendeleti úton is arra fog kötelezni, hogy mondjuk maximum heti két (esetleg három) alkalomra redukáld a vásárlásaidat.

Egyébként heti két alkalom tökéletesen elég arra, hogy akár egy négytagú családnak is elintézze az ember a bevásárlást. Nincs olyan boltban vásárlós dolog, aminek a hiányát ne lehetne 3-4 napig kibírni. Pláne úgy, hogy otthonmaradós időszak van.

Nem a kibírás a kérdés, hanem a hazacipelés mikéntje.

Ami a trehányságot illeti, el kellene dönteni, hogy van rajtam sapka, vagy nincs, tudniillik eddig állítólag az volt a baj, hogy az emberek megrohanták a boltokat és felhalmoztak. Most meg az a baj, ha nem. Mi éppen ebben az órában az elvárás a felelős magyar állampolgártól?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ezek csak kifogasok, mar bocsanat. Fogsz egy jo nagy hatizsakot (pl. amivel naponta jarok, 37L urtartalmu), aztan abban akar egy heti is kenyelmesen elfer, de ha jobban szereted, ha tele a kezed, ahogy Zeller is irta, fogsz ket bevasarloszatyrot. Nem tetel, nekunk sincs autonk, es minden problema nelkul megoldjuk, ugy, hogy legfeljebb hetente 2x megyunk boltba. Ha en megyek vasarolni, csak a taska van nalam, ha a felesegem, lehet, hogy ket szatyor plusz egy kisebb hatizsak, semmi problema.

En ilyet nem mondtam, hogy trehany lennel, nem dolgom ezt megitelni, szoba sem hoztam a felhalmozast, igy ebben a kerdesben ne tolem vard a megoldast.

Ha mar egyebkent kerdezel, a szemelyes velemenyemet mar leirtam, ez a panikszeru vasarlas/felhalmozas, amit mostanaban lattunk, teljesen ertelmetlen es karos is, ugyanakkor meggyozodesem, hogy amint irtam is, legalabb egy heti elemiszernek minden esetben kell otthon lennie, de ez az abszolut minimum, optimalis inkabb ketheti lenne, ami alatt azt ertem, hogy van annyi minden otthon, ami reven _egyaltalan_ nem kell elmenni a boltba ennyi idon keresztul. En eszerint csinalom a dolgokat, de nem mondtam korabban sem, illetve most sem, hogy rossz ember, aki nem eszerint cselekszik (ha igy nezzuk, prepper vagyok, nyilvan nem eroltetem ezt mindenkire). 

Évek óta ráálltunk arra, hogy hetente egyszer megyünk bevásárolni ketten a feleségemmel. Fejenként egy bevásárlószatyor, egy hátizsák és egy bicikli :) Egy-egy szatyor a bringák csomagtartóján, ami abba nem fér bele (vagy kényesebb termék), az hátizsákban a háton. A legközelebbi bolt 1 km, tehát nem úgy működik, hogy lemegyek a sarokra egy csomag savanyúcukorért, ha úgy tartja kevem (busszal is lehet menni, de a legsűrűbb időben 10 perces követési idő, szóval az se egy hipp-hopp bevásárlás). Elég szokott lenni egy hétre, amit elhozunk.

Ez a sávos rendelet most kissé fel fogja borítani a bevásárlási szokásainkat, mivel egyikünk túl van a 65-ön, a másik nem, így ha a rendelethez tartjuk magunkat,akkor nem mehetünk be együtt a boltba.

Szerkesztve: 2020. 03. 28., szo – 14:23

He? A törvények szerint az se mindegy, hánykor született? Nem már 0 órától 65 éves? Amúgy nem lőttek senkit tarkón, mert nem tartotta be. Még...

Hozzáteszem, pont nem 1-2 éven kellene múljon és nem is lehet mindenkit ellenőrizni.

Ha már ez a szabály, magam részéről ilyenért nem szólnék, legfeljebb akkor, ha nagyon egyértelmű, hogy valaki nem tartja be (olyan mértékben azért általában lehet látni, amennyire itt szükség lehet rá)...
Igaz, valaki 60 évesen is nézhet ki viszonylag idősnek és 70 évesen is viszonylag fiatalnak - és az is érdekes, hogy valaki nem mehet 9-12 között élelmiszer boltba, mert 58 évesen "fiatal", de ezen kívüli időszakban már csúnyán néznek rá a többiek, mert "idős"...

Ez igy netto bullshit. Az eletkort a szuletesenek napjanak elso masodpercetol szamoljak betoltottnek, k mindegy mikor tortent.

Tehat ha elaludt akkor ma mar ne menjen delutan...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Szerkesztve: 2020. 03. 28., szo – 15:55

és hogy ellenőrzik vajon?

a rendőr ha fiatalabb 65 évesnél, 12-ig nem mehet be a b'ótba hogy igazoltasson bárkit, ha meg már elmúlt 65, akkor kötelezően nyugdíjba kell mennie mielőtt öt büntetik meg.

nehéz ügy ez.

Szerkesztve: 2020. 03. 28., szo – 17:49

Magyar Közlönyben egyetlen tiltás szerepel, a 6. paragrafus második pontjában, de az a 65 év alattiakra vonatkozik: 

(2) Az  élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az  ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag az (1) bekezdés szerinti személy tartózkodhat.

Tényleg nincs már semmi más, amin picsogni lehet?

:(

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Félig sem humoros, sima picsogás.

SzületésNAP. Születésnap nem reggel van, nem délben van, nem is este.

A születésnap aznap van. Az a nap van beírva a személyidbe.

Tegnap még 64 voltál, ma meg már 65 vagy. Már reggel.

 

A többi a picsogás.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

A tegnap délután vett kenyér ma délelőtt már rohadtul nem friss. Lehet, hogy a te környékeden 1500 Ft/kg ár alatt is van olyan, amelyik másnap még friss (ízre, látványra, tapintásra), de nálunk sajnos ez nem így van. Ráadásul van egy jelentős réteg, amelyik eleve nem engedhet meg magának ilyen árú kenyeret. Meg egy másik, amelyik szeretné valami másra költeni ezt a pénzt, ezért a 300-500 Ft/kg kategóriából vásárol.

(Elhangzott itt korábban pl. a bezacskózott toast kenyér. Én speciel utálom őket, ráadásul eddig még mindig megpenészedett kb. a felbontás után 4-5 nappal..)

Kérek egy számot! Nálunk ezek a vannak, távolság alapon sorba rendezve - de én ezt a nevet még egyiknél se láttam.

1. Spar (utálom őket, de vagy 20 m-rel közelebb vannak)

2. Lidl

3. Penny

4. Aldi

5. Interspar

FAIL. Jogilag nincs olyan, hogy ma délben lett x éves. Olyan van, hogy ma lett x éves.

Úgy tudom, 9:00 - 12:00 az az age >= 65-nek van fenntartva, de nekik szabad máskor is boltba menni szerintem, csak nem bölcs dolog. Persze lehet, hogy rosszul tudom, nem néztem meg a rám nem vonatkozó szabályt. Én nem mehetek 9:00-12:00-ig. Szívás, ha épp reggel nem lesz kenyerem. Sebaj, szoktam máskor is koradélután reggelizni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Egyébként a triviális megoldás: 9:00 előtt kell boltba menni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szombaton reggel nyolckor a Sparban kb. minden negyedik vásárló ránézésre 65+ volt. Ráadásul ők tipikusan párban.

A kedvencem az a tippre 80-as öregasszony volt, aki két pénztárral arrébb éppen azt magyarázta, hogy neki senki ne mondja meg, mikor vásároljon be az ebédhez. Nem figyeltem, mit vásárolt, de míg az átlag vásárló telepakolta egyedül a szalagot, nála 3-4 tétel volt összesen.

Mondhatod nekik. Nem tanultak matematikát, legfeljebb számtant. Nem tanultak valószínűség-számítást, formális logikát szintén nem. Az önérzet megvan, hülyének lenni állampolgári jog, megpusztulni egy 130 nm-es vírustól szintén. Ami viszont már nem magánügy, hogy ezzel növeli az egész társadalom átfertőzöttségét, valamint a járvány terjedésének sebességét. Mindenesetre, ha ketten várnak lélegeztetőgépre életveszélyes állapotban, vélelmezhetően a fiatalabb kapja meg erre az esélyt. Darwin...

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Itt két dolog nem világos: A probléma, és a nem létező (annyi ideig semmiképpen hogy számítson) probléma megoldása.

A 'Megoldás: A ZOHBÁNY a hibás!4!!4!!' -al meg nem világos mit akartál írni. Ha létezne a probléma, akkor sem ő lenne a hibás (lévén senki sem), viszont ez őt semmilyen formában nem minősíti, se pró se kontra. Bárkire is gondoltál.

adott életkor betöltését 1 napos resolution-ban számolják, tehát aznap már 0 órakor betölti a 65 évet.