Edward Snowden interjú a Joe Rogan show-n

"Véletlenül" jött szembe, szerintem mindenkinek érdekes lehet: https://www.youtube.com/watch?v=_Rl82OQDoOc

Hallgassátok amíg le nem törlik! Utána linkeljétek az alternatív elérhetőséget :-)

Hozzászólások

Kutyát nem érdekli már snowden, szerintem pár lilahajú infosec twitter csodabogaron kívül senki nem emlékszik már rá. Mit tud még újat mutatni, amit 2014-ben nem mondott el? Azóta hozzáfért bármi új anyaghoz?

Ismétlés a tudás anyja. Önmagában az is érdekes, hogy egy ilyen hős hogyan látja a világot, mit gondol az aktuális eseményekről, ilyesmi. Az információnak vannak metaszintjei is, az érzékenyebb emberek ezzel is foglalkoznak.

Nekem például az optimizmusa meglepő volt.

Pl. most elmondott pár új dolgot, volt a beszélgetésben szó arról, hogy az NSA (vagy talán másik hivatal) által hivatkozási alapként használt pár (talán 4?) sikeres terror cselekmény megakadályozásban, amiben a tömeges lehallgatás általi információ szerzés volt a lényeges elem szerintük, igazából ott gyakorlatilag nem volt érdemi segítség a lehallgatás (talán csak ezen módja), anélkül is ugyan ez és ugyan ekkor lett volna vége az ügyeknek. Magyarán nagyon inog a felvetés hatékonysága, miszerint hallgassunk le mindenkit, és majd utólag hozzáférünk visszamenőleg, stb. Főleg, hogy gondolom azóta ők se hülyék, már a TV sorozatokban is random konzoljáték chat felületén beszélik meg virágnyelven, hogy kit hol és mivel, gondolom a valóságban még 3-at csavartak a kommunikációjukon.

A fickó félévente beszámol az aktuális helyzetről, hitelesíti a múltja a műsorszerkesztők szemében, és ennyi. Volt róla film, meg vita, a vezetékneve beégett a köztudatba.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

igazából ott gyakorlatilag nem volt érdemi segítség a lehallgatás

Nem emlékszem, hogy a könyvében írta, vagy máshol mondta, de emlékeim szerint már korábban is említette, hogy az egész lehallgatósdinak milyen értékelhetetlenül kicsi haszna volt. Meg mintha arról is szó lett volna (de lehet, hogy ezt nem ő idézte, hanem egy újsághír), hogy kb. azt is mondta Sam bácsi, hogy hát volt haszna, csak ugye nem mondhatnak el részleteket. Haha, a be nem mutatható "bizonyíték" nem bizonyíték...

Pont az ilyen hozzáállások miatt merül mindenki a múltba, aki tett is valamit. Lásd hasonló példának Gary Webb-et.

Snowden-t nem lehet és nem is szabad egy legyintéssel a feledésbe temetni. Olyan dolgokról rántotta le a leplet és még van bőven a zsebében ütőkártya, ami nem csak az amerikai embereket érintik, hanem mindenkit.

Lehet, hogy ő maga már nem fér hozzá újabb információkhoz, de ott vannak a volt munkatársai vagy bárki. Ha nem akarnak maguknak hasonló meghurcoltatást, akkor elég nekik Snowden felé információt szivárogtatni. Neki már megvan a hírneve ahhoz, hogy többekhez elérjen a szava.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

subscribe

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE